Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Japán ősszel - Csoportos körutazás

Japán, Körutazás Japánban, Körutazás Japánban
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

Japán a régmúlt s a legfejlettebb civilizáció ámulatba ejtő elegye, melyet még varázslatosabbá tesz a táj lenyűgöző szépsége, a rizsföldek és a kertek békéje, a szentélyek csöndje, az emberek kedvessége. A tájak szépségét tovább fokozza a VILÁGÖRÖKSÉGEK közé tartozó látnivalók sokasága. "Az ősz egy második tavasz, amikor minden levél virággá változik." /Albert Camus/

Utazás: Budapest – Tokió és Oszaka – Budapest útvonalon repülővel, átszállással. A program során autóbusszal, vonattal, szuper-expresszel, komppal és hajóval.
Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban.
Ellátás: bőséges büféreggeli + fakultatív főétkezések.

1-2. nap: Budapest – Tokió
Elutazás Budapestről átszállással Tokióba. Éjszaka a repülőgépen, érkezés a japán fővárosba második nap este. Transzfer a szállodába, szállás.

3. nap: Tokió
Egész napos városnézés a titokzatos Tokióban. A Tokugawa sógunok XVI. századi családi temploma, a Zojoji, ahol a buddhizmussal ismerkedünk, majd a Tokió-torony teraszának 150 méter magasságából gyönyörködünk a nyüzsgő város panorámájában. Japán ősi kultúráját, életét ismerjük meg a Tokiói Nemzeti Múzeumban. Az 1603-tól 1868-ig terjedő időszak kultúráját, életét ismerjük meg az Edo múzeumban, bepillantást nyerve a 19-20.sz.-i Tokió életébe is. Ellátogatunk az 1649-ben épült Asakusa szentélyhez és elvegyülünk az azt körülölelő színes bazár forgatagában. Az elegáns Omotesando sétány egészen más hangulatú, nem véletlenül nevezik a tokiói „Champs Elysées”-nek. Sétánkat a világhírű Ginzán folytatjuk. Kívülről látjuk még a parlamentet, a Császári Palotát, a 634 m magas Tokió Sky Tree-t. Végül a Tokiói-öbölben épült ultramodern mesterséges szigeten, Odaiban fejezzük be ismerkedésünket a sokszínű metropolisszal. Szállás Tokióban.

4. nap: Nikkó – Chuzenji-tó – Kegon-vízesés – Tokió
Reggeli után kirándulás autóbusszal NIKKO-ba, ahol természeti szépségben gyönyörködhetünk: a Chuzenji-tó, a Kegon-vízesés, és az 1000 méteres magasságba felvezető „Iroha-zaka” - a 48 hajtűkanyarjáról híres ABC út. Moha lepte kőfalak, kőlámpások, ősi cédrusok – és ez csak egyike Nikkó útjainak, melyek a Tokugawa sógunok dicsőségét és hatalmát tükröző Tóshó-gu szentélyhez vezetnek. A japán építészet remekét, Tokugawa leyasu sógun emlékhelyét 22.000 m2 aranyozottfelület, és míves fafaragások borítják. Szállás Tokióban.

5. nap: Kamakura – Ashi-tó / Fuji – Kiotó
Utazás autóbusszal az ódon hangulatú KAMAKURA-ba. A város a XII. század végétől - közel 150 éven keresztül -, Japán katonai vezetőjének, a sógunnak volt székhelye. A sajátos kultúrát, mely tükrözi a harcosok lelkületét, megtapasztalhatjuk a hadistennek szentelt Tsurugaoka Hachimangu sintó szentélyben. A buddhizmus is része volt ennek a kultúrának, gyönyörű emléke a Nagy Buddha 11 méter magas bronzszobra a XIII. századból. Továbbutazás a Hakone hegy lábánál található Ashi – tóhoz, ahonnan az időjárás függvényében legjobban látható az ország legmagasabb hegyének, a Fujinak havas csúcsa. Hajókázást követően utazás a közel 300 km / óra sebességgel száguldó szuper-expresszel Kiotóba, szállás.

6. nap: Kiotó – a japán kultúra fellegvára
Kiotó ezer éven át volt Japán fővárosa és császári székhelye. Itt található a legtöbb ősi palota, szentély, templom és kert. A japán kultúra és építészet sokszínűségéből a főbb látnivalók: Nijo-jo (a sóguni palota), Ginkaku-ji az Ezüst pavilon, Arany pavilon, Ryoanji (az „Alvó sárkány temploma” zen kőkertjével), Sanjusangendo buddhista templom (fából készült szobrai és a XIII. századi 1001 Kannon szobor révén vált nevezetessé), Kodaiji zen templom és kertje. Szállás Kiotóban.

7. nap: Hiroshima – Miyajima – Kiotó – Oszaka
Kirándulás szuper-expresszel HIROSHIMA-ba, onnan hajóval a közeli MIYAJIMA szigetére, ahol látjuk a dagály idején a víz fölött „lebegő” Itsukushima szentélyt, sétálhatunk „az 1000 matrac templomában”, láthatunk szelíd őzeket, és ámulhatunk a tengeröbölben emelt óriási „Torii” időtlen szépségén. Miyajima méltán a három legszebb japán táj egyike. HIROSHIMA Béke-parkja (a „Dóm”) és múzeuma méltó a megtekintésre. Szállás Oszakában.

8. nap: Oszaka – Nara
Utazás NARA-ba. Ismerkedés a világ legnagyobb fából készített épületével és a Nagy Buddha szoborral. A város történelmi látnivalóinak megtekintése után séta az őzparkban. Visszatérünk Oszakába, Japán második legnagyobb városába. A modern építészet remeke a 173 m magas „Szelek tornya”, melynek tetejéről a város tökéletes körpanorámáját élvezhetjük. Transzfer az oszakairepülőtérre. Hazautazás átszállással. Éjszaka a repülőn.

9. nap: Budapest
Érkezés Budapestre a déli órákban, a menetrend függvényében.

FONTOS, NINCS REJTETT KÖLTSÉG! NIKKÓ és a HIROSHIMA KIRÁNDULÁS ÁRA a TELJES FIZETENDŐ ÁR RÉSZE, NEM FAKULTATÍV!

UNESCO Világörökségek:
• Kamakura: Buddha szobor, Nikko templomai és szentélyei
• Kiotó történelmi műemlékei, Nara történelmi műemlékei
• Miyajima szigete, Hirosima: béke emlékmű

A változtatás jogát fenntartjuk!


Teljes ár: 1.066.000 Ft (846.000 Ft + 125.000 Ft repülőtéri illeték + 95.000 Ft vonatbérlet)
Félpanziós felár: 52.000 Ft (5 ebéd, ebből 1 japán ebéd)
Egyágyas felár: 113.000 Ft.

Belépőjegyek: kb. kb. 12.000 JPY (Helyszínen fizetendő!)

Szervízdíj / borravaló: 25 USD (buszsofőrök részére, helyszínen fizetendő!)

Az árakat 1 JPY = 3 Ft árfolyamig garantáljuk. 

Minimum utaslétszám: 25 fő

Vízum: szükséges, de magyar állampolgároknak ingyenes. 

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díja: 2,5 %. 
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

 

 

 
A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!