Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Vízparti Világörökségek

Bosznia- Hercegovina, Körutazás Bosznia-Hercegovinában, Körutazás Bosznia-Hercegovinában
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Városlátogatás
Szűrés
Indulás: 2024-08-16-tól
2024-08-20-ig
Szobatípus: Kétágyas
Időtartam: 4 éj
Ár:
114900.00 Ft/fő
Ajánlatkérés
Leírás

1. nap: Budapest-Bajina Basta

Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről. Érkezés a délután órákban a zöldellő domboldalak, drámai szakadékok, csillogó tavak és folyók vidékére, a Tara Nemzeti Parkba. A Nemzeti Parknak két főlátványossága van. Az egyik a Tara-hegység, melyről a nevét kapta, a másik pedig a kanyargós Drina folyó festői kanyonja. Utazásunk egyik különleges színfoltja Bajina Basta városában tett látogatásunk lesz. A béke és nyugalom apró szeglete vár itt ránk, ahol a városka nevezetes látnivalója a Drina folyó közepén, egy sziklazátonyon álló házacska. …A bájos „Házikó a sziklán”, a National Geographic címlapjáról vált világhírűvé. A Drina folyó közepére épült házikó kíváncsi utazókat vonz a világ minden tájáról. A szikla tetején egyensúlyozó magányos faházikó mindenkinek a szívét megdobogtatja. A romantikus látványt nyújtó házacska több mint ötven éve áll itt magányosan a szikla tetején. Fotószünet, majd Bajina Bašta kincseinek további felfedezése következik. A világ egyik legrövidebb folyója vár ránk, mely mindössze 365 méter hosszú. A Godina (szerb nyelven jelentése: Év) nevű folyót nézzük meg a forrástól a torkolatáig mesés vízeséseivel. Ezt követően szálláshelyünk felé indulunk, szálláshely elfoglalása a kora esti órákban.


2. nap: Višegrad-Szarajevó

Mielőtt a a vadregényes tájban országot váltanánk, megnézzük, honnan indul "8"-as útjára a nosztalgia-vonat, és hogy ezt a kremnai jósok miként látták előre? Mint egy időutazás részesei, úgy jutunk el a filmekből híres vasútállomásra! Majd utazás tovább a kelet-boszniai Višegrad városba, mely Ivo Andrić, gyerekkorának helyszíne is. Édesanyja szerény körülmények között nevelte, így kisgyermekként nagynénjéhez került. Ekkor láthatta először a határ menti városka patinás hídját, melyet Nobel-díjas regényében örökített meg, Híd a Drinán. A környék leghíresebb látnivalója 2007 óta az UNESCO Világörökség része. A megkövült történelem fogad bennünket a városban: Mehmed Sokolović pasa akaratából épült híd, a türkiz színű vad folyó és számtalan epizód a regényből teszi meséssé a tájat, ahogy  megelevenednek a regény legendás részletei. A történet folytatódik, Kusturica favárosával Andrićgrad néven, a hídfőn, emlékül a nagy írónak a nagy rendezőtől. Továbbutazás Bosznia-Hercegovina fővárosába, Szarajevó nevével több fontos történelmi esemény is összeforrt. 1914-ben itt lett merénylet áldozata Ferenc Ferdinánd osztrák trónörökös, ami ürügyül szolgált az első világháború kirobbantásához. A város egyedülálló légkörét a történetét alakító négy vallási csoport által hátrahagyott emlékek adják. Szarajevó a világ egyetlen városa, ahol néhány száz méteren belül katolikus és ortodox templom, mecset és zsinagóga is található. Szállásunkra az esti órákban érünk vissza. Szállás Szarajevóban.


3. nap: Mostar-Radimlja-Kravice-Međugorje

Utazás Bosznia-Hercegovina leghíresebb városába. A város nevét az azt keresztülszelő Neretva folyón álló hidak egyikéről, az úgynevezett „Öreg hídról” kapta, mely az UNESCO kulturális örökségéhez tartozik. Mostar mesés keleti hangulatú városa után a 2016-ban UNESCO rangot kapott misztikus temető megtekintése következik. Utolsó megállónk az ország legfontosabb természeti kincse, a csodaszép Kravica-vízesés. Fürdés, felfrissülés a 23 méter magasan zuhogó áttetsző zöld víz függöny alatt, mely igazi csoda az izzó Hercegovinai tájban. Esti érkezés a különleges jelenéseiről világhírű Medjugorje városába. Európa egyik leghíresebb zarándokvárosában 1981 júniusában hat fiatalnak jelent meg a Szűzanya.  A csodás látomások, gyógyulások hírére zarándokok sokasága érkezett az egykori kis faluba, mely a „világ gyóntatószékéve” vált, és zarándokok ezrei érkeznek évről-évre a városba. (Szállásunk a városközpontban panzióban vagy *** szállodában lesz, mely a hivatalos besorolástól függetlenül, egyformán igényes és kényelmes elhelyezést biztosít Utasaink számára. Képek: ITT)


4. nap: Makarska-Medjugorje

A déli nap melegét a közeli Makarskaán élvezzük, a dalmát Adrián, ahol immár sós víz mellett pihenünk vagy szabadidő eltöltése Medjugorje városában. Međugorje városában minden út a templomtérre vezet, mely a hitélet egyik központja. A város hangulata, a Szent Jakab templom, az esti gyertyagyújtás, a „könnyező” Krisztus-szobor, kortól és vallástól függetlenül megérintő élmény minden látogató számára. Este vásárlási lehetőség a késő estig nyitva tartó kegytárgyakat, ajándéktárgyakat értékesítő üzletek gazdag kínálatából.


5. nap: Jajce-Mlinice-Budapest

Hazautazás, útközben megállunk Jajce váránál, mely a XV. században épült. A város a középkori Bosnyák Királyság utolsó fővárosa és királyi székhelye volt. Jajce újabb vízparti és történelmi csoda, 4 császárság és 3 királyság váltotta itt egymást. Továbbutazunk a középkori malmok elbűvölő fatákolmányaihoz. Mlinice: a Pliván álló malmocskák folyton-folyvást a vízzel és az idővel küzdenek évszázadok óta. Mesés emlékei a középkori ember találékonyságának a csodaszép természeti környezetben. Késő esti érkezés Budapestre.

 

BEUTAZÁSI FELTÉTELEK: Bosznia-Hercegovina
 
Utazás: autóbusszal Szállás: program szerint Ellátás: reggeli
 
Félpanzió: 20.000,-Ft/fő, Egyágyas felár: 22.000,-Ft/fő
Biztosítás: 3.650,-Ft/fő Sztornó biztosítás: 3 %
Kötelezően fizetendő Audio-guide 2.750,- Ft/fő

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az útlemondási biztosítás és a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás együttes megkötésével csak Prémium és Privileg módozat esetében térít a biztosító önrészmentesen! További részletek, feltételek és térítési díjak: ITT

Biztosítás: 3.650-Ft/fő (ATLASZ Classic Társas BBP, önrész 15%)
Biztosítás: 4.750-Ft/fő ( ATLASZ Társas Prémium BBP, önrész 0%) 
Biztosítás: 6.000-Ft/fő ( ATLASZ Társas Privileg BBP, önrész 0%)  

 
Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
kóstoló Bajina Basta 10 EUR
Kravica vízesés 10 EUR
Szarajevó dzsámi 2,5 EUR
Szarajevó, szerb templom 2,5 EUR
Mostar helyi idegenvezető 3 EUR
Mostar múzeum 3 EUR
Radmilja 2 EUR
Jajcei vár 2,5 EUR
Jajce vízesés 5 EUR
Kötelező bosnyák belépési illeték (helyszínen fizetendő: 10 EUR)
 
 
Idegenforgalmi adó: 
2 EUR/fő/éj
 
Felszállási lehetőségek:
Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz 05:30
Kecskemét-Mol benzinkút, M5 autópálya 90 km, Kecskemét déli pihenő
Szeged- M5 autópálya, Shell benzinkút, Bajai út 2-4.
 
Leszállási lehetőségek:
Szekszárd - M6-os autópálya, 134-es km, Fácánkerti pihenő, MOL benzinkút
Paks - M6-os autópálya, 108-as km, Paksi pihenő, Shell benzinkút
Dunaújváros - M6-os autópálya, 70-es km, Újvárosi pihenő, OMV benzinkút

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!