Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Körutazás Angliában és Skóciában

Nagy-Britannia, Körutazás Nagy-Britanniában, Körutazás Nagy-Britanniában
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!


Egyes utazásokra 5% vagy 6% "FIRST MINUTE" KEDVEZMÉNY február 2-ig.

Leírás

Utazás

Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, italautomata).
Nincs éjszakai buszozás.

Szállás

9 éjszaka színvonalas, jó középkategóriás szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban;
1 éjszaka odaútban a hajón, kétágyas, fürdőszobás belső kabinokban.
„A” jelű csoportok: 3 éjszaka Londonban 4 csillagos szállodában.
„B” jelű csoport: 3 éjszaka London környékén 3 csillagos szállodában.

Ellátás

Félpanzió (bőséges büfé- vagy angol reggeli, vacsora).
Figyelem:
1. Odaútban a hajón történő utazás alatt (a 2. nap estéjétől a 3. nap reggeléig) a részvételi díj nem tartalmaz étkezést. A hajó éttermében természetesen lesz lehetőség vacsorázni, illetve reggelizni.
2. Visszaútban a németországi tranzitszálláson nincs vacsora, mert az időeltolódás miatt elképzelhető, hogy 21 óra után ér oda a csoport. Egy autópálya melletti étteremben lesz lehetőség vacsorázni.


1. nap:
Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 4.45-kor. Budapestről az autóbusz 6 órakor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Hegyeshalom – Linz – Nürnberg útvonalon. Szállás Németországban, a Rajna-vidéken (1 éj).

2. nap: Antwerpen
Utazás az Aachen – Antwerpen – Rotterdam útvonalon. Útközben megálló Antwerpenben, közös séta a legfontosabb nevezetességekhez: gyönyörű katedrális és főtér, húscsarnok, Schelde-part, vár stb. Az esti órákban behajózás, majd utazás az Északi-tengeren, Anglia keleti partjai mentén. Éjszaka a hajón, kétágyas, fürdőszobás kabinokban (1 éj).

3. nap: Hadrianus fala, Jedburgh, Abbotsford kastély
Érkezés az angliai Kingston upon Hull város kikötőjébe a reggeli órákban, majd továbbutazás autóbusszal a világörökséghez tartozó Hadrianus falához. A falat a rómaiak építették 120 km hosszúságban a sziget teljes szélességében a barbár kelta törzsek elleni védekezésül. Jó állapotban lévő maradványai Nagy-Britannia legjelentősebb római-kori emlékét jelentik (UNESCO világörökség). Továbbutazás Skóciába, pihenő egy bájos kisvárosban, Jedburgh-ban (XII. századi apátság látványos romjai).
A következő programunk a Melrose városka melletti Abbotsford kastély festői szépségű kertjének és belső termeinek megtekintése. Itt töltötte életének utolsó éveit a világhírű skót író, Sir Walter Scott.
Szállás Közép-Skóciában (3 éj).

4. nap: Culross, Edinburgh
Kora délelőtt egy órás séta egy ódon hangulatú városkában, Culrossban, melynek épületei a késő középkori Skóciát idézik. Ezután városnézés Edinburgh-ban, Skócia fővárosában: a középkori óváros, a város szíve – a Princes Street, a XVIII. századi (György-korabeli) szép terek, a Calton hegy pazar panorámát nyújtó kilátója stb. Edinburgh-t sokan Európa egyik legszebb városának tartják, és valóban kevés városban ötvöződnek ilyen nagyszerűen a természeti adottságok az ember alkotta látványosságokkal. A városnézés után lehetőség múzeumok közös megtekintésére (Skót Whisky Múzeuma, Királyi Vár a skót koronázási jelvényekkel, Skót Nemzeti Galéria).

5. nap: Skót-felvidék, Blair kastély, Loch Ness, Fort Augustus, Glen Coe
Kirándulás a romantikus Skót-felvidékre. Az út végcélja a Loch Ness-i tó. A programban szerepel: Blair kastélya (az egyik legszebb kastély Skóciában) és Urquhart vára a tóparton, ahonnan a legtöbben szokták figyelni a szörny felbukkanását. Ezután pihenő egy hangulatos városkában, Fort Augustusban, a Kaledóniai-csatorna különleges zsiliprendszerének megtekintése. Késő délután visszautazás a szállodához egy látványos útvonalon, a vadregényes Glen Coe völgyön keresztül.

6. nap: Gretna Green, York
Utazás Észak-Anglia legszebbnek tartott városába, Yorkba. Útközben ismerkedés a híres Gretna Green-i kovácsműhellyel a skót-angol határ skót oldalán. Yorkban a hatalmas katedrális megtekintése, séta a városban, majd szabad program. Lehetőség a látványos Viking Múzeum meglátogatására. Szállás Leeds környékén (1 éj).

7. nap: Cambridge, Duxford
Utazás Cambridge-be, Anglia híres egyetemi városába. Séta a városban az ódon történelmi épületek között (college-ok, Kerek templom stb.). Délután szabad program, ajánljuk a puntolást a Cam folyón, mely minden cambridge-i látogatásnak szinte kötelező része. Lehetőség a duxfordi Repülési Múzeum meglátogatására is. Szállás Londonban vagy környékén (3 éj).

8. nap: London
5-6 órás autóbuszos és gyalogos városnézés Londonban (Tower-híd, a City felhőkarcolói, Szent Pál-székesegyház, Hyde Park, Buckingham-palota, Piccadilly, Trafalgar tér, Parlament, Westminster-apátság stb.). A városnézés után marad egy kis szabadidő is.

9. nap: Windsor, London
Délelőtt az angol királyi család nyári rezidenciájának, a hatalmas Windsori kastélynak a megtekintése. Délután szabad program Londonban, illetve az irodánk idegenvezetője segítségével lehetőség további nevezetességek meglátogatására (British Museum, National Gallery – mindkettő a világ híres múzeumai közé tartozik).

10. nap: Canterbury, Csalagút
Délelőtt utazás Canterburybe, az anglikán egyház központjába, Anglia egyik legszebb kisvárosába. A monumentális katedrális megtekintése, majd ismerkedés a várossal. A kora délutáni órákban a Csatorna Alagúton átkelés a kontinensre. Utazás a Calais – Bruges – Brüsszel – Aachen útvonalon a Rajna-vidéki tranzitszálláshoz (1 éj).
Megjegyzés: Kis eséllyel előfordulhat, hogy a Csatornán való átkelés hazaúton is komppal történik. Kérjük, érdeklődjön irodánknál!

11. nap:
Hazautazás a Frankfurt – Nürnberg – Linz – Hegyeshalom – Győr – Tatabánya útvonalon. Érkezés Budapestre, majd Székesfehérvárra a késő esti órákban.


Figyelem: A programok sorrendje a 8-9. napokon a múzeumok nyitvatartásának függvényében felcserélődhet.

Időpontok Teljes részvételi díjak
2023. jún. 24 - júl. 4. A  497.000 Ft  
2023. júl. 22 - aug. 1. A  509.000 Ft  
2023. szept. 9-19. B  484.000 Ft  
 

A teljes részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, a kompátkelést Angliába és a visszautazást a Csatorna Alagúton, a 10 éjszakai szállást, 9 reggelit, 8 vacsorát, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést, de nem tartalmazza a belépődíjakat. 

Egyágyas felár: 147.000 Ft

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 485 Ft/nap (bővebben lásd ide kattintva) 

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy az Egyesült Királyság területére való beutazáshoz érvényes útlevél szükséges.

Autóbuszos felszállóhelyek
4.45 – Székesfehérvár Piac téri buszpu. melletti parkoló Vörösmarty tér felőli része
6.00 – Budapest Déli pályaudvarnál, a PRÍMA (CBA) – Déli Áruház felőli parkoló (Kosciuszkó Tádé utca)
6.45 – Tatabánya M1 pálya és 1-es főút kereszteződése, MOL benzinkút a McDonald's mellett
7.30 – Győr Vasútállomás főbejárata előtti szgk. parkoló

 

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!