Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Hosszú hétvége a horvát tengerparton, odafelé Plitvicei-tavakkal **

Horvátország, Kvarner-öböl, Kraljevica
  • Szálláskategória: Hotel **
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Szűrés
Indulás: 2024-06-27-tól
2024-06-30-ig
Szobatípus: Kétágyas standard szoba
Időtartam: 3 éj
Ár:
99000.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-06-27-tól
2024-06-30-ig
Szobatípus: Háromágyas szoba
Időtartam: 3 éj
Ár:
99000.00 Ft/fő, 3F
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-08-30-tól
2024-09-02-ig
Szobatípus: Kétágyas standard szoba
Időtartam: 3 éj
Ár:
99000.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-08-30-tól
2024-09-02-ig
Szobatípus: Háromágyas szoba
Időtartam: 3 éj
Ár:
99000.00 Ft/fő, 3F
Ajánlatkérés
Leírás

Programleírás

1.nap: Budapest - Plitvicei-tavak

Találkozó a Népligetben, a Szöglet Presszónál, indulás 05:00 órakor. Kora délelőtt érkezünk az Európa-szerte ismert Plitvicei-tavakhoz, Horvátország legjelentősebb nemzeti parkjába. A meseszép tavakat, melyek füzérszerűen húzódnak a vadregényes Kapela-hegységben, "ezer" apró erecske, patakocska és vadabbnál vadabb zuhatagok táplálják. A smaragd és a türkiz ezer árnyalatában pompázó víztükör, a fantasztikus erdei környezet egy színpompás mesevilágba repít bennünket. A Horvátország gyöngyszemeinek is tekinthető tavak és vízesések 1979 óta az UNESCO Világörökség részét képezik. A nemzeti park tizennyolc tavát összesen 92 vízesés köti össze, melyek közül a legnagyobb 71 méter magasból ömlik a Korana-folyóba. Kb. 17:00 óráig barangolunk a nemzeti parkban, majd elfoglaljuk szállásunkat. Este vacsora a szállodában.

2. nap: Szabadprogram, vagy fakultatív kirándulás a Krk-szigeten

Reggeli után a nap a pihenésé. Egész napos kikapcsolódás a tengerparton.

Akinek kedve van, részt vehet egy fakultatív kiránduláson a Krk-szigetre.  Autóbuszunkkal a Krk-hídon át közelítjük meg a szigetet, meglátogatjuk Vrbnik városkát, amely a tengerparton, dombok között helyezkedik el. Hangulatos óvárosában található a világ egyik legkeskenyebb, szinte csak vállszélességű utcája. Csodás fotók készülhetnek a régi házak tövében, a meredek, kifényesedett kövezetű utcácskákban. A nap további részében ellátogatunk a sziget egyik legismertebb pincéjébe, ahol 3 féle helyi bort kóstolhatunk, melyek egyike a sziget büszkesége, a Zlachtina, mely kimondottan e táj szőlőjéből készülő, száraz minőségi bor. Mellé kóstolót kapunk a helyi sajtokból, házi sonkából, ezzel koronázzuk meg a programot. Aki szeretné, meg is vásárolhatja a termékeket. A teraszról fantasztikus kilátásban gyönyörködhetünk.

Részvétel a ,,pinceprogramon" 18 EUR. Fizetendő helyszínen.

Visszafelé megállunk a sziget fővárosában, Krk-ben. Az óváros sikátorai megőrizték középkori jellegüket, úgy érezhetjük, mintha visszamentünk volna időben. A parton elfogyaszthatjuk délutáni kávénkat vagy akár egy finom horvát sört, a városi strandok valamelyikén pedig fürödhetünk is. Visszaindulás a szállásra a késő délutáni órákban. A kirándulás ára: 15 EUR/fő. (Mely tartalmazza a buszköltséget, behajtásokat, parkolást, autópályadíj és az egyéb felmerülő költségeket.) Minimum létszám 20 fő.

3. nap: Szabadprogram, vagy fakultatív kirándulás Opatijába

Egész napos pihenés a tengerparton.

Vagy fakultatív kirándulás Opatijába. Autóbuszunkkal Rijekán át érkezünk az Osztrák-Magyar Monarchia felsőbb köreinek egyik legkedveltebb üdülőhelyére, Opatijába. Nem csoda, hogy még Ferenc József is itt töltötte a téli hónapokat és nem a bécsi Schönbrunnban. Ennek köszönhetően az egész várost a fényűző, szecessziós stílusú paloták jellemzik.

Abbázia (mai nevén Opatija) egyik legemblematikusabb jelképe a százéves sétány, a lungomare, melyet 1885-ben kezdték építeni, amikor a települést klimatikus gyógyhellyé nyilvánították. 

A Hollywood-i Hírességek utcájának mintájára, Abbázia híres promenádján is márványcsillagokat helyeztek el, amelyekkel a Horvátországot a sport, művészeti és egyéb területeken népszerűsítő hírességek előtt tisztelegnek. Kötelező látnivalói között találjuk a - valószínűleg 1420-ban épült - Szt. Jakab-templomot. Ez az apátság (opatija) lett később a település névadója. Érdekes még pl. az Imperial szállóval átellenben elhelyezkedő gyönyörű abbáziai parkban, a Szt. Jakab-templom tövében lévő Helios és Selena-szökőkút, amely a Napot és a Holdat a mitológiai testvérpár alakjában ábrázolja.
Abbázia legszebb látképei közé tartozik az Angyali üdvözlet-templom, mely szépséges külsejével és lenyűgöző megjelenésével Abbázia ékköve.
A Villa Jeanette oldalán tábla hirdeti, hogy Móra Ferenc ott írta az Ének a búzamezőkről című regényét. Ebben - az akkor még közvetlenül a tengerparton álló - villában üdült Gustav Mahler osztrák zeneszerző is.
A magyar vonatkozású Amerikai kertben tengerre nyíló kilátás és botanikus kert várja a látogatókat. Az Amerikai kertet a gazdag magyar vállalkozó, Kurucz Mihály építette feleségének az 1900-as évek elején. Visszaindulás a késő délutáni órákban.

A kirándulás ára: 15 EUR/fő. (Mely tartalmazza a buszköltséget, behajtásokat, parkolást, autópályadíj és az egyéb felmerülő költségeket.) Minimum létszám 20 fő.

4. nap: Zágráb - Budapest

Reggeli után (9:00 óra körül) hazaindulunk. Útközben Zágrábban megismerkedünk a főtérrel, a katedrálissal, a Nemzeti Színházzal, és a Medvednica-hegy és a Száva folyó között fekvő óvárossal, ahol gyönyörű parkokat és szökőkutakat láthatunk. Lehetőség van egy kellemes ebéd elfogyasztására, illetve a főtéren vásárolgatni. Hazaindulás a délutáni órákban, Budapestre érkezés késő este.

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Nincs ideje egy hetet nyaralni? De azért jó lenne nem kihagyni a tengert? Legalább pár napot nyaralással tölteni? Csobbanjon velünk az Adriai-tenger hozzánk legközelebb eső részén, a Kvarner-öbölben (Rijeka, Opatija,)!

A mi szállásunk Kraljevicaban lesz az Uvala Scott ** hotelben. Szép zöld környezetben a Krk-szigetre vezető híd előtt található. A szálloda kétféle szobatípussal rendelkezik: standard, egyszerűen berendezett, fürdőszobás szobák, illetve a klímás, melyben hűtő és tv is található. A hotel 8 nagy villa épületből áll, melyek a hegyoldalban helyezkednek el, kb. 20-250 méterre a tengerparttól. A strand lépcsőkön és útról is megközelíthető. Központi nagy éttermében svédasztalos félpanziós ellátás várja a vendégeket. 2020-tól vacsora mellé víz és gépi üdítő. Strandja kiépített és aprókavicsos. Nagy tengerparti teraszos kávézója kellemes hely a pihenésre.

Hasznos információk

A belépők árát az utaskísérő szedi össze a buszon. A feltüntetett árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, parkolás stb). A belépőjegyek és a fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk. Az utazási szerződés aláírásával a feltüntetett belépő árakat is elfogadásra kerül. A programváltozás jogát fenntartjuk.

Utazás: autóbusszal. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Minimum létszám: 45 fő

Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor (a csatlakozás időpontját fent olvashatják. Az időpontok a budapesti induláshoz képest értendők.). A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken és csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!

Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon!

Módosítási díjak:

  •   módosítási díj: (név, felszállás helye stb.): 2.500 Ft/fő

A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Fakultatív kirándulás (Krk-sziget) Turnusok:
2024-06-27 - 2024-06-30
2024-08-30 - 2024-09-02
15
Fakultatív kirándulás (Opatija) Turnusok:
2024-06-27 - 2024-06-30
2024-08-30 - 2024-09-02
15

Az ár nem tartalmazza

  • helyi IFA: 5  euro - helyszínen fizetendő
  • Egyágyas felár: 20 000 Ft
  • Utasbiztosítás 4 napra: felnőtt: 3.160 Ft, 18 év alatt: 1.580 Ft
  • Belépő a Plitvicei-tavakhoz: kb.35 EUR/felnőtt, 28 EUR/diák 15 EUR/gyerek
  • Fakultatív kirándulás a Krk-szigetre: 15 EUR/fő, Opatijába: 15 EUR/fő
  • Útlemondási biztosítás köthető, normál 2%.

 

Kecskeméti fel-leszállás: 4.000 Ft/fő (indulás a budapesti időponthoz képest egy órával hamarabb)

 

Az ár tartalmazza

  • az utazást autóbusszal,
  • 3 éj szállást 2*-os hotelben klímás kétágyas szobában,
  • bőséges félpanziót,
  • a szervezést és a magyar nyelvű csoportkísérést,
  • regisztrációs díjat.

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!