Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Pünkösdi kiruccanás Krk szigetre

Horvátország, Krk sziget, Krk
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Szűrés
Indulás: 2024-05-17-tól
2024-05-20-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 3 éj
Ár:
104140.00 Ft/fő, 2 felnőtt részére, Budapest
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-05-17-tól
2024-05-20-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 3 éj
Ár:
104140.00 Ft/fő, 2 felnőtt részére, Budapest
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-05-17-tól
2024-05-20-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 3 éj
Ár:
104140.00 Ft/fő, 2 felnőtt részére, Székesfehérvár
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-05-17-tól
2024-05-20-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 3 éj
Ár:
104140.00 Ft/fő, 2 felnőtt részére, Siófok
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-05-17-tól
2024-05-20-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 3 éj
Ár:
104140.00 Ft/fő, 2 felnőtt részére, Balatonlelle
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-05-17-tól
2024-05-20-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 3 éj
Ár:
104140.00 Ft/fő, 2 felnőtt részére, Nagykanizsa
Ajánlatkérés

Leírás

Leírás:

Fedezze fel Horvátország egyik legszebb és legnépszerűbb szigetét, Krk-t! Pünkösdi utazásunk alatt bőven lesz idő pihenésre, bátrabbaknak strandolásra, de barangolhat a történelem színezte városok utcáin,  mindezt a horvát gasztronómia és vendéglátás remekeivel fűszerezve. Kell még több hozzávaló egy tartalmas kikapcsolódáshoz?

Program:

1. NAP: KRK-SZIGET

A kora reggeli órákban találkozunk a foglaláskor megjelölt felszállási helyen és időpontban, majd elindulunk Horvátország felé. Rövid pihenőket tartunk útközben,kora délutáni órákban érkezünk meg a Kvarner-öböl pompás partjára. Elsőnek Opatijában szállunk ki, hogy egy kellemes sétát tegyünk a Lungomare sétányon, ahol maga Ferenc József és az Osztrák-Magyar Monarchia nemesei is örömmel töltötték idejüket. Meglátogatjuk a néhai botanikus kertet, melyet mostanra mindenki által látogatható közparkká alakítottak, legeltetjük szemünket a Monarchia korát idéző építészeti remekeken, megcsodáljuk a kristálytiszta vízű tengerpartok és kikötők forgatagát. A város bebarangolása után folytatjuk utunkat Krk-szigetére, ahol egyből elfoglaljuk szálláshelyünket. A tengerpart már délután tökéletes helyszínt biztosít a pihenéshez.

 

2. NAP: FULFINUM, KRK VÁROS, KOSLJUN, VRBNIK

Szabadprogram vagy egész napos fakultatív kirándulás lehetőség: Szigettúra Krk-szigeten: 

A napot Krk városban levő látnivalókkal kezdjük, mely ma is a sziget legjelentősebb városa, óvárosa középkori jellegével még ma is egy erődítmény, amelyet teljesen körbevesznek a város vastag falai, megmaradtak városkapui és a XII: századi Frangepán erőd masszív tornyai. A város kővel burkolt utcái és terei egyik ámulatból a másikba ejtik az embert: több érdekesség is megtekinthető, a Frangepán erőd maradványai mellett a Mária mennybevitelének szentelt katedrális. Városnézésünk során a hangulatos kikötőbe is ellátogatunk, nézelődünk a számos bolt kirakata előtt és megpihenhetünk valamelyik bájos étterem teraszán, egy kávé társaságában. 

Krk után Kosljun kicsiny kolostorszigetére látogatunk, melyet ma is az it lakó ferences szerzetesek gondoznak. A szigetet Punattól néhány perces hajóúttal érjük el. Miután kikötöttünk, a kolostor és a templom épülete mellett a szerzetesek féltve őrzött, évszázadok alatt összegyűjtött emlékeit tekinthetjük meg a természettudományi, néprajzi és régészeti kiállításokon. A sziget árnyas fái alatt és a kolostori kertek körül tehetünk egy kellemes kis sétát, mielőtt visszahajózunk az autóbuszhoz. (Az oda-vissza hajózás és a múzeumi belépő árát a fakultatív program díja tartalmazza.)

Továbbutazunk Vrbnik-be, ahol elsőként a dombtetőn épült, csendes középkori óvárost járjuk be és végigmegyünk a világ legszűkebb utcáján is, mely 40 cm-es szélességével a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült. Felkeressük a város egyik tradícionális pincészetét, ahol 3 féle pálinkát, majd 3 féle bort kóstolhatunk, hozzá helyi juhsajtot, ízletes sonkát fogyaszthatunk. (A fakultatív program díja tartalmazza a kóstolóprogram árát is.)

Élményekkel teli nap után, vacsorára térünk vissza szálláshelyünkre.

 

3. NAP: ROVINJ, BALE, PULA 

Ismét választhatunk a pihenés vagy fakultatív egész napos kirándulás között.  

Reggelink elfogyasztása után autóbuszunkkal az Isztriai-félsziget felfedezésére indulunk. A régió Horvátországon belül is külön világnak számít, a történelem évszázadai alatt többször cserélt gazdát, így az itteni városokban bizánci, velencei hatások és az Osztrák-Magyar Monarchia kora is megelevenedik. Első állomásunk Rovinj városa lesz, melynek épületei hűen tükrözik a velencei uralom stílusjegyeit. A tengerbe nyúló földnyelven épült város legmagasabb pontja ad otthont Szent Eufémia templomának, mely a város védőszentjének szarkofágját őrzi, s melynek harangtornya a velencei Campanile mintájára készült.  Ezt követően tovább haladunk Baléba, mely a mai napig őrzi századokkal ezelőtti hangulatát.

Miután kigyönyörködtük magunkat a fenséges kilátásban, folytatjuk utunkat Pula városa felé. A város már a római korban nagyon fontos helyszín volt, és jelentőségét az Osztrák Magyar Monarchia idejére csak növelte, hiszen haditengerészeti bázis működött itt. A hajdan volt amfiteátrum sétánk egyik meghatározó állomása lesz.

A program után vidáman térünk vissza a szálláshelyre.

4. NAP: Kiadós reggelink után megkezdjük utunkat Magyarország felé,  hazafelé útba ejtjük Rijekát, a hajdan magyar fennhatóság alá tartozó színpompás kikötőváros kedves kis utcácskáit barangoljuk be. Egy kellemes sétát teszünk a Korzón,és csak ezt követően indulunk el Magyarország irányába. Érkezés a felszállási helyre a késő esti órákban.

Utazás:

autóbusszal

Szállás:

A Villa Tamarisban vagy a Villa Lovorka-ban. Mindkét szálláshely a Hotel Resort Drazica közelében található, melynek szolgáltatásait igénybe vehetik. A szálláshely Krk városában,pár méterre a tengerparttól, az óvárostól 800 méterre van. 

 

Elhelyezés:

2 ágy, fürdőszobás szobában, egy és három ágyas szoba kérhető

Ellátás:

Félpanzió büférendszerben, ásványvíz, üditő és melegitalok korlátlan fogyasztása

 

 

Fakultatív programok:

Krk - szigettúra hajókirándulással és borkostolóval (40.00 EUR)

Rovinj-Bale-Pula kirándulás (30.00 EUR)

Indulási időpontok

2024-05-17

  • Budapest, Budapest, BOK (volt Syma) csarnok, Dózsa György út 1. Találkozás: 05:40
  • Budapest, Budaörsi út 112., OMV Benzinkút, MC Donalds Találkozási idő: 06:20
  • Székesfehérvár, Székesfehérvár M7 Shell benzinkút Találkozó: 06:50
  • Siófok, Siófok, OMV SPAR Expressz , Vak Bottán utca 1. Találkozó: 07:20
  • Balatonlelle, MOL Marché benzinkút (M7 autópálya 137 km) Találkozó: 07:50
  • Nagykanizsa, Régi 7-es főút MOL benzinkút (Garay u. 15.) 09:05

Ár tartalmazza:

- autóbuszos utazást- 3 éjszaka szállást 3*-os szállodában- Félpanzió büférendszerben, ásványvíz, üditő és melegitalok korlátlan fogyasztása

- Magyar nyelvű csoportkísérőt

- utas és útlemondási biztosítást

 

Ár nem tartalmazza:

- Egyágyas felár: 15.000 Ft/fő

- Fakultatív Krk - szigettúra hajókirándulással és borkostolóval: 40 EUR/ fő, Gyerek 14 éves korig 30 EUR/fő- Fakultatív kirándulás Rovinj-Bale-Pula 30 EUR/fő

- - idegenforgalmi adó 6 EUR/fő*

- Ülőhelyválasztási felár: 3.000 Ft/fő

- Gyerekkedvezmény 14 korig pótágyon 7.000 Ft/fő

A belépők és fakultatív programok a buszon fizetendők. 

*kötelezően fizetendő

FONTOS:Utazás előtt kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák, például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb. 

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!