Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Bugac és Szeged Lótuszvirágzás idején

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

 

Időpont: 2023. július 29

Utazás: autóbusszal

Találkozás:  8.15 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett) 

Indulás: 8.30 órakor

 

Program

A mai nap délelőttjén Bugaccal ismerkedünk. Bugac a legismertebb magyar puszták egyike, máig az őshonos magyar háziállattartás egyik központi területe. A Kiskunsági Nemzeti Park része, ahol a kiemelkedő természeti értékű ősborókás mellett homoki erdők és homokbuckák, mocsarak, lápok, nedves kaszálók és szikes puszták váltakoznak. Fogatokkal indulunk felfedezni a végtelen pusztát. A különleges pásztor építmények mellett megnézzük a Pásztormúzeumot, amely a bugaci pásztorélet tárgyi emlékeit és a nemzeti park élővilágát mutatja be. A múzeumtól övid séta vezet az Őshonos Állatparkunkhoz, ahol egy nem mindennapi állatcsoportot láthatunk. A program részeként egy csikós bemutatón is részt veszünk, majd a lovas kocsik visszavisznek minket a csárdához. Rövid időre megállunk Petőfiszálláson. Petőfiszállás - Pálosszentkút Magyarország egyik legjelentősebb búcsújáró helye, amelyet több száz éve látogatnak a zarándokok. A kegyhely nem csak építészeti emlékeivel, csodatévő forrásával tűnik ki, hanem sajátos természeti környezetével is, hiszen a kegyhely a tanyavilág részeként a Péteri-tó szomszédságában helyezkedik el. Ezután Szegedre utazunk, ahol a Botanikus Kertet látogatjuk meg, melynek fő nyári látványossága a Lótuszos tó. Az indiai lótusz mellett tavirózsát, vízi jácintot, és több más vízinövényt is láthatunk a tóban. A szegedi Füvészkert tavában található Közép-Európa legnagyobb, szabadtéri indiai lótusz állománya. 1932-ben egyik gyűjtőútja során Győrffy István talált rá az indiai lótuszra az Óföldeáki Návay-kastély parkjában. Az itt található tóból származtak az első füvészkerti tövek, melyeket lovas kocsin szállítottak a Füvészkertbe. Évről-évre a tóban megújuló indiai lótusz virágzását is ünnepeljük. Ezen a napon távol-keleti hangulatot varázsolnak a Füvészkertbe, zenével, tánccal, ízekkel és illatokkal idézik a kelet varázsát. Természetesen a kert számtalan egyéb látnivalójával is megismerkedünk. Várható visszaérkezés Budapestre 20-21 óra körül. Belépők: kb. 6000,- Ft/fő

 

Részvételi díj: 18.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 13.990,- Ft/fő


Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő
 
Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!