Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Aggtelek - Szinpetri - Teresztenye - Rudabánya kirándulás busszal

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

 

Időpont: 2023. október 14.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 5.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 6.00 órakor

 

A védelem alatt álló összes magyarországi barlang közül 280 barlang található az Aggteleki Nemzeti Park területén, a Szlovák-karszt 780 barlangjával együtt a Föld legsűrűbb ismert barlangos karsztvidéke. Az ősidők óta ismert és használt Baradla-barlang („Aggteleki cseppkőbarlang”) Magyarország legnagyobb barlangja (19 km) az UNESCO Világörökség része.

Program
 Először Aggteleket keressük fel. A Baradla-barlang leghosszabb, villanyvilágítással ellátott szakasza 2300 m hosszú. A túra a barlang Vörös-tói bejáratától indul, és a jósvafői kijáratnál végződik, bejárása nagyjából 100 percet vesz igénybe. Közepes nehézségű túra során, 5-600 lépcsőn haladunk végig. Színpompás cseppkőoszlopok, zászló-, függő- illetve álló cseppkövek között vezet az út, mely érinti Magyarország legmagasabb állócseppkövét, a 19 m magas Csillagvizsgálót. Közelről láthatunk egy Sárkányfejet is valamint a túra érinti a barlang legnagyobb termét, az Óriások termét, ahol a barlang akusztikájából lehet ízelítőt kapni. Szinpetriben a világ legnagyobb könyvét nézzük meg, amelyet a Guinness hitelesített. A könyvön kívül látunk itt egy XV. századbeli papírmalmot, Gutenberg korából nyomdatörténeti eszközöket és egy Biblia gyűjteményt. Teresztenyén egy fakazettás mennyezetű református templomot csodálhatunk meg, majd Rudabányára látogatunk. A nemrég elkészült Látványtárban megtekinthető a világ egyik legjelentősebb őslénytelepének bemutató szelvénye. Itt találtak rá a több mint 10 millió éves Rudapithecus Hungaricus leletre. Végül egy 1,5 – 2 km hosszú úton elsétálunk a bányatóhoz. A vörös sziklák között húzódó kristálytiszta, ragyogó kékeszöld víz egy igazi természeti csoda. 

Belépők: kb. 8.000,- Ft/fő

 

Részvételi díj: 19.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 14.690,- Ft/fő


Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő
 
Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!