Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Prágai hosszú hétvége busszal

Csehország, Prága, Prága
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Időpont:  2024. április 26-28.

Utazás: autóbusszal

Elhelyezés: 4*-os Hotel / 2-3 ágyas szobában

Ellátás:  reggeli (fakultatív vacsora befizethető)

Találkozás: 5.45 órától a Népliget, Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 6.00 órakor

 

Prága a Cseh-köztársaság fővárosa, egyben legnagyobb települése. Gyakran hívják „száztornyú városnak”, „arany városnak”, vagy egyszerűen a városok királynőjének. Az „arany Prága” név valószínűleg I. Károly cseh király és (IV. Károly néven) német-római császár (1347–78) idejéből származik, amikor arannyal vonták be a prágai vár tornyait. Egy másik elmélet szerint Prágát az alkimisták és az aranycsinálók tevékenységét ösztönző II. Rudolf német-római császár uralkodása alatt nevezték el „aranynak”.

Program

1. nap: Indulás reggel 6 órakor a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett), utazás Csehországba. A délután folyamán lehetőség van arra, hogy igény esetén idegenvezetőnk bemutassa az Óváros és a Zsidónegyed főbb nevezetességeit. (Vencel tér, Lőportorony, Reprezentációs Ház, Orloj, Tyn templom, Régiúj Zsinagóga, Zsidótemető). A tér egyik legérdekesebb része az óvárosi városháza mellett lévő csillagászati óra, a világ legrégebbi, még ma is működő órája, melyen a Nap és a Hold állása, illetve az aktuális csillagjegy látszik. A program elfoglaljuk a szálláshelyet. A szálloda minden szobája saját fürdőszobával rendelkezik, valamint TV-vel felszerelt.

2. nap: Reggeli után vár ránk a Hradzsin, a prágai vár (Európa legnagyobb várkomplexumának számít, és a Guinness-rekordok könyve szerint maga a vár, 570 méteres hosszával, és 130 méteres szélességével a világ legnagyobb ősi vára. A régi időkben innen kormányozták az országot a cseh királyok, ma pedig itt van a cseh köztársasági elnök irodája. Számos háború, tűzvész, felújítás, és különböző történelmi korok eredményeképp igen változatos palotákat, erődítmények, és templomok jöttek itt létre. Csodás kilátása miatt is igen népszerű. A fantasztikus, varázslatos hangulatú prágai várnegyed kötelező nevezetességnek számít mindenkinek, aki Prágában jár).

Együtt felkeressük majd az aranymívesek utcáját (Zlatá ulicka). Közös sétánkat a Károly-hídon zárjuk. 516 méter hosszú, és 10 méter széles hídon grafikusokkal, utcazenészekkel, mutatványosokkal, és fiatalokkal találkozhatunk. A 16 pillérrel rendelkező híd helyén korábban egy fahíd állt. 1357 óta ez a város első állandó hídja. Ezután idegenvezetőnkkel elmehetnek hajókázni a Moldván, (kb. 450 CZK/fő) esetleg a város egyik híres sörözőjébe ülhetnek be. Délután szabadprogram, önállóan felfedezhetjük az ún. Kisoldal városrészt vagy a Petrín-hegyet. Érdemes ellátogatni a Kampa-szigetre is, amelyet Prága Velencéjének is neveznek.

3. nap: Reggeli után indulás hazafelé útközben megállunk Kutna Horán és megtekintjük a Szent Borbála templomot és a Csont kápolnát, a program után folytatjuk utunkat Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.

Belépők: (az árak tájékoztató jellegűek, változhatnak)

Prágai vár: 250 CZK/felnőtt, Diák 16 éves korig/Nyugdíjas: 125 CZK/fő

Kutna Hora: Csontkápolna 180 CZK/fő, Gyerek, Diák 26 éves korig, Nyugdíjas 65 éves kortól 120 CZK/fő

Szent Borbála Katedrális 180 CZK/fő, Gyerek 6-15 kor között 50 CZK/fő, Diák 15-26 éves korig és nyugdíjas 65 éves kortól 120 CZK/fő,

Kombinált jegy: felnőtt 320 CZK/fő, diák 250 CZK/fő, gyerek 95 CZK/fő

 

Részvételi díj: 91.990,- Ft/fő 
 Akciós ár: 73.990,- Ft/fő

Egyágyas felár: 29.000,- Ft/fő/2 éj

Vacsora: 20.800,- Ft/fő/2 vacsora

Fix ülőhely: 2.500,- Ft/fő

BBP + stornó biztosítás: 2.970,- Ft/fő


Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!