Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Pünkösd a rózsák között: Vekerd - Zsáka - Berettyóújfalu

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Időpont: 2023. május 29. (hétfő)

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.45 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.00 órakor

Program

 

Vekerd egy félreeső falu, Hajdú-Bihar megye legkisebbike. Eme gyöngyszem huszonöt-ezer tő pünkösdi rózsából ontja az illatot. Innen évi 100 000 virág kerül a hollandiai virágtőzsdére (Aalsmer), Ausztriába és köszön vissza boltok, hotelek asztalain. Ez a kis csoda 4 hektáron terül el. Festői táj társul a kellemes felszálló virágillathoz.

Innen Zsákára visz az út. Itt található a páratlan szépségű Rhédey-kastély, melyet gróf Rhédey Gábor építtetett 1858-ban. A kastély bástyaszerű elemekkel díszített, gótizáló romantikus építészeti stílus jegyeit hordozza magában. Magyarországon ez a kastély az egyetlen Rhédey-emlékhely. Tárlatvezetései során a látogatók bepillantást nyerhetnek a Zsákai Rhédey kastély köthető főnemesi családok - Rhédey, Almásy, Vay és Bethlen – emléktárgyaiba és azok történeteibe.

Végezetül pedig Berettyóújfaluba látogatunk, ahol a megye második legnagyobb zsinagógája várja gyönyörűen felújítva a látogatókat. Itt található a szintén felújított Bihar Múzeum. Gazdag régészeti, helytörténeti gyűjteményén kívül a hajdúk emlékeivel is megismerkedhetünk. A múzeum 8 termes állandó, valamint időszakos kiállításokkal is várja az érdeklődőket. A városban található  a híres zeneszerző Liszt Ferenc egykori orgonája is. A herpályi Csonkatorony, az egykori Herpály nevű település 12. században román stílusban épült monostorának maradványa. Hajdú-Bihar megye legrégebbi építménye, amely Berettyóújfalu határában látható.  Várható visszaérkezés Budapestre 21 óra körül. Belépők: kb. 4.000,- Ft/fő.

Részvételi díj: 16.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 12.690,- Ft/fő 

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő


Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!