Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Kőszeg - Velem - Cák - Léka Vára - Wiener Neustadt gesztenye fesztivállal

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Időpont: 2023. október 14-15.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.00 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 6.30 órakor

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)                 

Elhelyezés: 2 ágyas szobákban

 

Program

1 nap: Elsőként Kőszegre látogatunk el, ahol a Jurisics vár felkeresésével kezdjük programunkat, melynek legrégebbi része a 13. században épült, de a későbbi korok átépítései nyomán gótikus, reneszánsz, barokk elemeket is láthatunk. Legismertebb ostroma idején Jurisich Miklós várkapitány védte az ostromló törökökkel szemben. A várlátogatás során megismerhetjük a vár történetét, többek közt ennek az ostromnak az eseményeit is. Az egykori várélet kel életre a főúri konyha, a fegyvertár, és a lovagterem segítségével, de találkozunk a Szent Korona és az Esterházyak emlékével is. Ezt követően egy séta keretében megismerjük a város többi látnivalóját is. Kőszegről tovább buszozunk Velem felé, de útközben megállunk kicsit Cákon. Megnézzük a pincesort. Jelenleg a pincesor egy kis skanzen, néhány épületbe be is tudunk menni, láthatunk itt különböző régi szőlészeti-borászati eszközöket, oldalorsós, kősúlyos és középorsós szőlőpréseket, az egyik pincében pedig kádárkiállítás található. Következő megállónk Velem ahol belecsöppenünk a Gesztenye Fesztivál forgatagába. A gasztronómiai, hagyományőrző ünnep alkalmával a gesztenye számtalan formában kerül feldolgozásra. Hagyományos módszerekkel sütik, de kóstolhatunk gesztenyéből készült lekvárt, pálinkát, rétest, és számtalan más finomságot. Tartalmas napunk után szállás elfoglalása és a vacsora elfogyasztása.

2 nap: Reggeli után buszra szállunk és megtekintjük Léka várát. 1200 körül emelték a Güns völgye fölé. Napjainkban Ausztria utolsó igazi lovagváraként várja a látogatókat. A várban megtekinthetjük a vártörténeti kiállítást, a középkorban használt kínzóeszközöket, a Templomos lovagok titkos összejöveteleinek helyszínét. A vár legizgalmasabb része a lovagterem, mely a kor legszebb világi építészeti emlékei közé tartozik.

Várlátogatás után irány Wiener Neustadt - Bécsújhely, főtere a Szentháromság-szoborral igazi ékszerdoboz. Legjelentősebb épülete a prépostsági főplébánia-templom (közkeletű nevén a Dóm), kettős tornyával. Déli oldalán Zrínyi Péter és Frangepán Ferenc sírköve van befalazva, akiket itt fejeztek le 1671-ben. A város délkeleti részében található a 12. században épült Babenberg hercegi kastély. Városnézésünk után elindulunk haza. Várható érkezés Budapestre 21 óra körül. Várható visszaérkezés Budapestre 20-21 óra körül.

Belépők és helyi költségek kb. 4.000,- Ft/fő + 15 €/fő + IFA 450 Ft/fő.

 

Részvételi díj: 59.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 46.990,- Ft/fő 

Egyágyas felár: 14.000,- Ft/fő

BBP + Stornó biztosítás: 990,- Ft/fő (második napra)

Fix ülőhely: 2.500,- Ft/fő


Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!