Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Nagy állatvándorlás Kenyában pihenéssel az Indiai-óceán partján

Kenya, Kenya tengerpart, Diani Beach
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

csoportos körutazás tengerparti pihenéssel

Izgalmas szafari program a legendás Masai Mara végtelen szavannáin a nagy nyári állatvándorlás időszakában, majd kikapcsolódás a Mombasától délre fekvő, hófehér homokos Diani Beach-en – tartson velünk!

 

Dátum 2023. augusztus 19-29.
Időtartam 11 nap/9 éj
Utazás Menetrendszerinti repülőjáratokkal
Repülési idő Kb. 10 óra
Elhelyezés 3 és 4* lodge-okban a szafari program során, 4* szállodában a tengerparton
Ellátás   1 éjszaka reggeli, 3 éjszaka teljes ellátás, 5 éjszaka all inclusive
Idegenvezetés A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri
Minimum létszám 15 fő

 

Nagy állatvándorlás Kenyában pihenéssel az Indiai-óceán partján ajánlatunk programleírása

 

1. nap: utazás Kenyába

Elutazás Budapestről a délutáni órákban isztambuli átszállással, érkezés Nairobi repülőterére helyi idő szerint másnap kora hajnalban. Az érkezést követően transzfer a szállodába, rövid pihenés Nairobiban (1 éj).

2. nap: Masai Mara Nemzeti Rezervátum                                                                         

A reggelit követően terepjárókba szállunk és útnak indulunk a Masai Mara felé. A Masai Mara Nemzeti Rezervátum a tanzániai Serengeti Nemzeti Park északi meghosszabbítása, Kenya és egyúttal Afrika egyik legnagyobb és leggazdagabb természetvédelmi területe. A lodge-ba ebédidőben érkezünk és egy rövid pihenőt követően délután már a park felfedezésére is indulunk. Szállás a Masai Mara területén fekvő lodge-ban (2 éj).

3. nap: Masai Mara Nemzeti Rezervátum

A Masai Mara a híres Big Five, az öt nagyvad otthona (oroszlán, kafferbivaly, orrszarvú, elefánt, leopárd) de a délelőtti és délutáni vadlesek alatt még impalákat, zsiráfokat, gepárdokat, struccokat, hiénákat is láthatunk nagy számban. A többnyire szavannás területek számtalan elefánt és oroszlán családnak is otthont adnak, a hatalmas gnú és antilop csapatok pedig szinte ellepik a vidéket. A nap folyamán étkezések a lodge-ban.

4. nap: Lake Nakuru Nemzeti Park

Délelőtt egy utolsó vadles során elhagyjuk a Masai Mara területét, a Rift-völgyön keresztül, festői tájon haladunk át. A Lake Nakuru Nemzeti Parkba a déli órákban érkezünk, a lodge-ban fogyasztjuk el ebédünket, majd vadlesre indulunk. A tó elsősorban gazdag madárvilágáról híres, gyakran rózsaszín flamingók ezrei lepik el a tó felszínét, de találkozhatunk orrszarvúakkal, zsiráfokkal, oroszlánokkal és leopárdokkal is. Szállás a Lake Nakuru környékén (1 éj).

5. nap: utazás Mombasa tengerpartjára

Reggeli után visszautazunk Nairobiba, útközben vadles. Transzfer Nairobi vasútállomására, délután utazás vonattal, első osztályú kocsiban a végtelen afrikai tájon át Mombasába. A vasútállomásról transzfer a Mombasától délre fekvő Diani tengerpartjára, ahol elfoglaljuk szállásunkat. Szállás a tengerparti szállodában (6 éj).

6-9. nap: Diani Beach                                                                                                                 

Szabad program, kikapcsolódás a tengerparti, all inclusive szállodában.

10. nap: utazás Nairobiba                                                                                                        

Az utolsó délelőtt még lehetőség van kiélvezni az all inclusive szálloda szolgáltatásait és strandolni egy utolsót. A déli órákban transzfer Mombasa vasútállomására, délután visszautazás vonattal Nairobiba. Az érkezést követően vacsora Afrika leghíresebb éttermében, a Carnivore-ban, ahol különleges vadhúsból készült ételeket fogyaszthatunk. Éjszaka transzfer Nairobi repülőterére.

11. nap: utazás Budapestre

Elutazás a hajnali órákban isztambuli átszállással Budapestre. Érkezés másnap a déli órákban.

 

A programok sorrendje változhat.

Hasznos információ: Malária elleni gyógyszer szedése ajánlott az út során, sárgaláz elleni oltás Európából érkező utasok számára nem kötelező. Javasoljuk felkeresni az Országos Epidemiológiai Központot, ahol a szükséges védőoltásokkal valamint egyéb trópusi egészségügyi kérdésekkel kapcsolatban naprakész tájékoztatást adnak.

Részvételi díj 2 fő részére                                        Ft/fő          Létszám /fő           Összesen  Ft/2 fő  
Utazási szolgáltatások díja kétágyas szobában
útlemondási biztosítással (1,4%)                                         1  159 900               2                   2  319 800
 
Repülőtéri illeték kb.                                                             145 000                  2                      290 000  
Teljes csomagár 2 fő részére                                                                                                       2 609 800  

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, repülőtéri illeték kb. 145 000 Ft/fő, szállás 9 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás*.

 

A részvételi díj nem tartalmazza: kenyai vízumdíj (27 000 Ft/fő), borravalók** (helyszínen fizetendő kb. 50 USD/fő), utasbiztosítás*.

 

További árak:

egyágyas felár: 270 000 Ft/fő
felnőtt pótágyon kedvezmény: 20 000 Ft/fő
gyermek pótágyon kedvezmény: 300 000 Ft/fő
 

Előfoglalási kedvezmény: legkésőbb 3 hónappal az indulást megelőzően 50 000 Ft/fő kedvezmény, legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőzően 25 000 Ft/fő kedvezmény.

 

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

 

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

 

Teljes ár (Bruttó árazás, csomagár)

A csoportos utazások részvételi díja valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy az utazó részt tudjon venni az utazáson. A részvételi díjon felül egyéni igény szerint foglalhatók további szolgáltatások (pl. fakultatív ellátás, fakultatív programok, extra poggyász, vízumdíj, esetleges belépők, biztosítások), ezen szolgáltatások díját valamennyi útnál részletesen megadjuk. Nem tartalmazza a teljes részvételi díj az utazás helyszínén fizetendő javasolt borravalót.

Hivatalos ajánlatnak csak az ajánlatkérést követően elkészített, konkrét utazásra vonatkozó és opciós foglalást is tartalmazó írásbeli ajánlat minősül. A helyek elfogyhatnak.

 
Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!