Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Mesés Montenegró - csoportos utazás

Montenegro, Körutazás Montenegróban, Körutazás Montenegróban
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás, Körutazás+Nyaralás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

csoportos csillagtúra

Vadregényes hegyvidékek, tavak, tengeröblök, bájos kisvárosok - a Balkán-félsziget apró országának látnivalóival ismerkedünk az utazás során!

Felszabadult 2 hely!

 

Dátum:  2023. október 6-9.
Időtartam: 4 nap/3 éj    
Utazás: Közvetlen menetrendszerinti diszkont repülőjárattal
Repülési idő: Kb. 1,5 óra
Elhelyezés: 4* szállodában
Ellátás: félpanzió
Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri
Minimum létszám: 20 fő

 

Mesés Montenegró ajánlatunk programleírása

 

1. nap: Budva

Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban közvetlen járattal Montenegró fővárosába, Podgoricába. Az érkezést követően rögtön továbbutazunk busszal a tengerparti Budva városába. Gyalogos városnézés során fedezzük fel Budva apró, de hangulatos óvárosának sikátorait, majd rövid hajózással ellátogatunk Sveti Nikola szigetére is, amely gazdag élővilágával, apró templomával és a hozzá kötődő érdekes legendákkal, nyáron pedig csodás tengerpartjaival vonzza a látogatókat.  Késő délután elfoglaljuk szállásunkat, vacsora és szállás Budvában (3 éj).

 

2. nap: Stari Bar, Ada Bojana és Ulcinj

Ma délelőtt délre, Bar városa felé indulunk. Első megállónk Stari Bar, vagyis a régi Bar városa a parttól távolabb, a Rumija hegység lábánál épült. Az egykor gyönyörű város szomorú sorsra jutott, az 1979-es földrengésben megsérült a török korban épült vízvezetéke, a városban lakók víz nélkül maradtak, így kénytelenek voltak elhagyni otthonukat. A város soha nem épült újra, de a romos falak, templomok, mecsetek, a vár és a vízvezeték maradványainak látványa még mindig lenyűgöző. A következő megállónk a Bojana folyó deltatorkolatában létrejött sziget, Ada Bojana, ahol érintetlen természet és homokos tengerpart várja a látogatókat. Délután az ország legdélebbre fekvő városába, Ulcinj-ba látogatunk, látogatás a tenger fölé magasodó várban, ahonnan láthatjuk a környék mesés strandjait is. Visszautazás Budvába, vacsora a szállodában.

 

3. nap: Cetinje, Njegusi, Kotor és Perast

Montenegró hegyeinek látványa kísér majd minket a Cetinje felé vezető úton, a hegyoldalban kanyargó útról mesés kilátás nyílik a Kotori-öbölre, újabb és újabb apró öblöt és szépséges tengerpartot fedezhetünk fel a magasból. Ellátogatunk az ország ősi fővárosába, Cetinje-be, ahol régi követségi épületek mesélnek Európa egykor legszegényebb királyságáról. A következő megállónk Njegusi falu, ahol természetesen megkóstolhatjuk a híres helyi sonkát is. Délután leereszkedünk a hegyről és a Dél-Európa egyetlen ’fjordjában’ fekvő, meseszép Kotor városát fedezzük fel. Séta a hangulatos óvárosban, láthatjuk a régi városfalakat, a kikötőt, a főteret az óratoronnyal és a Szent Tripun katedrálist. Perast barokk városába is ellátogatunk, innen áthajózunk a Szirti Madonna szigetére, ahonnan mesés kilátás nyílik a Kotori-öbölre. Visszautazás Budvába, vacsora a szállodában.

 

4. nap: Skadar-tó

Délelőtt búcsút veszünk Budvától és a Balkán-félsziget legnagyobb tavához, a Skadar-tóhoz utazunk.  Hajókirándulást teszünk a tavon, amelynek területén Montenegró és Albánia osztozik. Megfigyelhetjük a tó különleges élővilágát és láthatjuk többek között a helyi Alcatraz-t, egy elhagyatott börtönszigetet is. A kirándulást követően transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre a kora délutáni órákban.

 

A programok sorrendje változhat.

 

Részvételi díj 2 fő részére                                                   Ft/fő         létszám/fő        összesen Ft/2 fő

 

 

Utazási szolgáltatások díja kétágyas
szobában útlemondási biztosítással (1,4%)                         259 900             2               519 800

 

 

Repülőtéri illeték kb.                                                               25  000              2               50 000

 

 

Részvételi díj 2 fő részére                                                                                                    569 800

   

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, repülőtéri illeték kb. 25 000 Ft/fő, szállás 3 éjszakára félpanziós ellátással, programok a leírás szerint, belépők, útlemondási biztosítás*.

 

A részvételi díj nem tartalmazza: szervizdíj/borravaló** (helyszínen fizetendő, kb. 15-20 EUR/fő), utasbiztosítás.

 

További árak:

· egyágyas felár: 30 000 Ft/fő

· felnőtt pótágyon kedvezmény: 20 000 Ft/fő

· 10 kg-os feladott poggyász: kb. 15 000 Ft/db, 20 kg-os feladott poggyász kb. 20 000 Ft/db.

 

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

 

Teljes ár (Bruttó árazás, csomagár)

A csoportos utazások részvételi díja valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy az utazó részt tudjon venni az utazáson. A részvételi díjon felül egyéni 

igény szerint foglalhatók további szolgáltatások (pl. fakultatív ellátás, fakultatív programok, extra poggyász, vízumdíj, esetleges belépők, biztosítások), ezen szolgáltatások díját valamennyi útnál részletesen megadjuk. Nem tartalmazza a teljes részvételi díj az utazás helyszínén fizetendő javasolt borravalót.

Hivatalos ajánlatnak csak az ajánlatkérést követően elkészített, konkrét utazásra vonatkozó és opciós foglalást is tartalmazó írásbeli ajánlat minősül. A helyek elfogyhatnak.

 

   

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!