Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Monaco - Cannes - Nizza - Menton körutazás busszal - Egy életre szóló élmény

Franciaország, Provence-Alpes-Cote d`Azur, Nizza
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Időpont: 2024.március 28-31.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 15.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 16.00 órakor


Program

1. nap: Elutazás a délutáni órákban, találkozás 15.45 órakor a Népligetben, a Planetárium előtt. Utazás rövid pihenőkkel, Szlovénián és Olaszországon át Franciaországba.

2. nap: Érkezés a délelőtti órákban az európai mini államok egyikébe, Monacoba, amelyet Franciaország ölel körül. Monacoban először a hercegi palotához igyekszünk, ahol minden nap déli 12 órakor megnézhetjük az őrségváltást. Ezután a Monacoi katedrálist keressük fel, ahol a Grimaldi család tagjai nyugszanak, közöttük Grace Kelly is. Ezt követően szabadidő áll rendelkezésre, melynek keretében az Oceanográfiai Múzeum akváriumaiban úszkáló halakban gyönyörködhetünk (belépő: kb. 20,- €/fő), vagy barangolhatunk az egzotikus kert különleges növényei között. Aki még bírja, az folytathatja a városnézést. Lesétálhatnak a város luxus jachtok kikötőjébe, ahonnan a Forma-1 rajongói testközelből vehetik szemügyre a híres Monte Carloi futamok színhelyének egyes szakaszait és sétálhatnak is rajta. Akik még bírják, felsétálhatnak a Monte Carlo-i Casinohoz. A bátrabbak a híres kaszinó előcsarnokában lévő nyerőautomatákon próbálhatnak szerencsét.   Sétálhatunk Grace Kelly kedvenc helyén, a Monaco Ville-i egzotikus és különleges kertjei és növényei között.

Innen a Riviéra egyik kedves kisvárosába, Eze-Village-be utazunk tovább, ahol elsőként a Fragonard parfümgyárban teszünk látogatást. Egy gyárlátogatás keretében, a helyi szakember vezetésével ismerkedünk meg a parfümkészítés titkaival. A manufaktúra látogatása után vásárlásra is nyílik lehetőség.  Szabadidő keretében érdemes még felkapaszkodni a városka legmagasabb pontjára is, a hegy tetején trónoló mesés várromhoz, mert innen nemcsak a panorámában gyönyörködhetünk, hanem magunkba szívhatjuk a városka középkori hangulatát is. Itt egy egzotikus botanikus kertet is megcsodálhatunk. Eze-Village-ből a Moyenne Corniche-on, vagyis a Középső Párkánynak nevezett úton indulunk tovább Cannes-ba, ahol elfoglaljuk a szállásunkat.

3. nap: Reggeli után Cannes városában kezdjük a napunkat.  Csoportos városnézés keretein belül megtekintjük Cannes-t a Francia Riviéra egyik leghíresebb városát, mely a nemzetközi filmfesztivál mellett számos érdekes látnivalót kínál. Emblematikus utcája a Boulvard Croisette, palotái közül a fényüző szecessziós stílusú Carlton Hotel és a Hotel Martinez a leglátványosabb. Az óvárosa a Le Suquet a dombon található, ahonnan látványos panoráma nyílik a Croisette környékére, a városra, a tengerpartra és az öbölre. A világhírű vörös szőnyeggel borított Fesztivál Palota lépcsősora ingyenesen látogatható, és fotó is készíthető. (Amennyiben nincs semmilyen esemény) Nevezetes látnivaló a városnézésünk során a híres Croisette Promenád, ahol a neves színészek kézlenyomatait lehet lefényképezni, amely összesen 150 világhírű színész és filmrendező kézlenyomatait tartalmazza. Cannes egyik leghíresebb attrakciója a pálmafákkal szegélyezett sugárút, amelyet fényűző luxusszállodák és a legnevesebb világmárkák üzletei határolnak.  A sétány mentén a pálmafák alatt díszes padok sorakoznak, ahol az úton szép számban elsuhanó sportautókban is lehet gyönyörködni. A közös városnézés után szabad program.

Utunkat Nizza városában folytatjuk. Nizzában sétálunk a Pommenade des Anglais sétányán, mely a világ egyik legszebb tengerparti sétánya 7 km-en keresztül. Pálmafák, strandok, elegáns kertek, luxusszállodák, éttermek, bárok és kaszinók övezik. Megnézzük Nizza történelmi városközpontját. Szűk utcácskák, a régi időket idéző házak, a kis üzletek, valamint a gyönyörű Operaház szintén szerves részét képezik a város legrégebbi kerületének. Az Operaházat és egyben az óvárosi részt elhagyva Nizza főterén találjuk magunkat. A Place Masséna első számú nevezetességeit, a gyönyörű szobrait és a tér bejáratánál található szökőkutat, a Fontaine du Soleil nézzük meg. A sétát folytatva Nizzai Katedrális gyönyörködtet meg bennünket. A városnézésünket befejezve szabad program. Szabadidő keretében megtekinthető a Château de Nice egykori erődje, amely a Promenade des Anglais-ra néző mesés panorámájával csalogat minket. A Kastélyhegy másik jelentős csábereje a gyönyörű vízesés és az azt körülölelő park, de csak az vágjon neki, aki az emelkedőket és a nehéz túrát teljesíteni tudja, nehéz terep.

Végül megérkezünk Mentonba. Menton a "citromváros" nevet is viseli.  A Cote d’Azur gyöngyszeme, amely Monaco és a francia-olasz határ között terül el. A francia kisváros mindig is a királyok és az arisztokraták kedvenc helyszíne volt. A színes házaival, az azúrkék színű tengerével és a minden évben megrendezett citromfesztiváljával a francia Riviéra egyik legkedveltebb települése. Rövid városnézés Menton középkori óvárosában. Szabad program keretében ajánljuk megnézni az üdülőhely buja kertjeit, gyönyörű parkjait. Hazaindulás 21 órakor.

4. nap: Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel Olaszországon és Szlovénián keresztül Budapestre. Várható visszaérkezés az esti órákban kb. 17-18 óra körül.

Részvételi díj: 94.990,- Ft/fő 
 Akciós ár: 79.990,- Ft/fő

 

(városbelépő: 15,- €/fő, autóbuszon kötelezően fizetendő)

 BBP + Stornó biztosítás: 3.960,-Ft/fő

Egyágyas felár: 18.500,-Ft

Vacsora felár: 15.000,- Ft (3 fogásos menü)

Fix ülőhely: 5.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

 

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!