Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Levendulaszüret Kőröshegyen

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

 

Időpont: 2023. július 2.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.45 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 8.00 órakor

 

Program
Közel 7 hektár aratható levendula, festői környezet és idillikus táj. A gazdaság Kőröshegyen található, mindössze 2 kilométerre a Balatontól. A birtok kellemes, tiszta és szépen rendezett, ráadásul lélegzetelállító balatoni panorámával rendelkezik. Levendulát a helyszínen vásárolt aratótáskába vagy kosárba lehet szedni. Több méret közül válogathatnak, az áruk mérettől függően 2200 forinttól méret szerint változik. Aratótáska vásárlása esetén NEM kell jegyet váltani! Levendulát a kijelölt területeken szabad aratni, a birtok többi részén sétálni, gyönyörködni, szelfizni és fotózni lehet. Metszőolló kölcsönzésre van lehetőség, hiszen levendulát csak éles ollóval lehet vágni, szakítása – tépése a bokrok sérüléséhez vezet. Palántavásárral és 100%-ban helyi, kőröshegyi levendulából készült kézműves termékekkel is készülnek a virágok mellett. Ellátogatunk a település XIV. századi eredetű, műemlék ferences templomához, mely Somogyország kincsei közé tartozik. Búcsúzunk Kőröshegytől és átbuszozunk a Balatonföldvári Hajózástörténeti látogatóközpont és kilátóhoz. A balatoni hajózást, vitorlázást bemutató interaktív kiállítás egy különleges, hajó alakú épületben kapott helyett, melynek árboca a Balaton legmagasabb épített kilátója. Terepasztalokkal, makettekkel, filmvetítésekkel, szimulátorokkal mutatják be a hajózást a kezdetektől napjainkig. A kilátó magassága 25 méter, így a mintegy 40 méteres magas parttal együtt közel 70 méteres magasságból lehet végignézni a Balatonon. Balatonföldváron lehetőség lesz egy közös sétára is. A kelta sétányon indulva szép panorámában gyönyörködhetünk, majd néhány ismert villát, pl. Blaha Lujzáét vagy Széchenyi Zsigmondét érintve érünk be a központba. Elhaladunk a plébánia templom mellett, megnézzük a kikötő ipari műemlék hídjait, majd a Galamb szigeten fejezzük be a közös sétát. Innentől szabadprogram keretében lehet további sétákat tenni a Balaton parti sétányon, vagy enni-inni valamit a gazdag választékból. Szép idő esetén lehetőség van a település valamelyik strandján eltölteni a szabadidőt, így érdemes fürdőruhával készülni. Program dús napunk után visszaindulás Budapestre 17- 18 óra körül, érkezés 20 óra körül. Belépők kb.: 4.500,- Ft/fő 

Részvételi díj: 13.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 10.490,- Ft/fő


Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő
 
Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!