Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Káli medence: Monoszló - Köveskál - Szentbékkálla - Salföld - Kővágóörs

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

 

Időpont: 2023. május 4.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.15 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 6.30 órakor

 

A Balaton-felvidék felszíne rendkívül változatos. A hegyek lábához karsztos mezők, dombok simulnak, területét sajátos hangulatú medencék tagolják. Ezek egyike a Káli medence, melyet Hamvas Béla a világ egyik legszebb tájának nevezett. A geológiai múlt számos emlékében gyönyörködhet itt az idelátogató. A medence keleti kapujában lenyűgöző látványt nyújt a „hegyestű” 15-20 m magas sziklaoszlopaival. Az itt létesített Geológiai Szabadtéri Bemutatóhelyen kiegészíthetjük földtani ismereteinket. A medence „kőtengerei” egyedülálló látnivalók. A Káli-medence egyedülállóan változatos felszínében több kilátópontról is érdemes gyönyörködni.

Program

Káli-medencei barangolásunkat a 160 fős Monoszlón kezdjük. A falu legszebb és legismertebb műemléke Árpád-kori temploma. Itt temették el Monoszlói Ladomér érseket, aki Kun László király támogatója volt. A templom legszebb része az 1978-ban feltárt és helyreállított gótikus kapuzata, béllettekkel, kőből faragott életfával. Monoszló határában látható a Balaton-felvidék egyik leglátványosabb természeti különlegessége, a Hegyestű.

A négy és félszáz lakosú Köveskál ősi település. Különleges látnivalója az úgynevezett Városkút.

Szentbékkállán láthatjuk a vidékre jellemző kőtengerek legszebb példáját, melyet kellemes sétával járunk be.

Salföldön a Természetvédelmi Majorban őshonos magyar háziállatokat (rackajuh, bivaly, szürke marha) ismerhetünk meg. A település híres látnivalója az egykori pálos kolostor romja. A kolostort először 1263-ban említi oklevél. Mivel háborúk nem érintették a területet, a kolostor meglehetősen épen őrzi egykori formáját, ezért ma is meg lehet csodálni a közeli erdő mélyén. Ide lehetőség lesz lovas kocsival tenni egy kirándulást.

Kővágóörs legnevesebb műemléke az evangélikus templom, valamint a Kerkápoly-ház, melyben tájház fogadja a látogatókat. Visszaérkezés 21 óra körül.

Belépő: kb. 6.000,- Ft/fő.

 

Részvételi díj: 14.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 10.490,- Ft/fő


Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő
 
Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!