Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Gerecse csodái: Bajna - Péliföldszentkereszt - Dorog - Lábatlan - Tardos

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

 

Időpont: 2023. május 17.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 8.15 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 8.30 órakor

 

A Gerecse a maga 800-850 négyzetkilométeres kiterjedésével felszínformáló tényező. A hegység arculatát „építőanyaga”, a dolomit és a Dachstein mészkő határozza meg. Legmagasabb pontja a 634 méterre nyúló Nagy-Gerecse. A Gerecse hegység nemcsak domborzati és éghajlati adottságaival, de anyagával is alapvetően meghatározta az itt élők életét. A Gerecsei Tájvédelmi Körzet különleges növénytársulásoknak, ritka és érdekes madárvilágnak ad otthont. A környező barlangokban és völgyekben már ősidők óta meghúzódott az ember. Egykori telephelyein mára hangulatos kis városok alakultak ki, melyek látnivalóikkal, természeti szépségükkel vonzzák az idelátogatókat. A nap folyamán ezeket a kis településeket keressük fel.

 Program
Bajna legismertebb épülete az 1741-ben épült Sándor-Metternich kastély, mely egykor Sándor Móric, a legendás „ördöglovas” lakhelye volt. A most felújított pompás épület termeit végigjárva az itt élt családtagok izgalmas, kalandos élete is megelevenedik. A két legcsodálatosabb helyiség az emelete két díszterme: a különleges falfestéseiről és díszes stukkóiról híres etruszk-terem, valamint a pompás mennyezeti freskójáról nevezetes Raffaello terem. A Bajóthoz tartozó Péliföldszentkereszt egy apró hely, ahol a Szaléziak végzik áldásos tevékenységüket. Barokk kegytemplomában Jézus Krisztus keresztjéből származó ereklyét őriznek. A kegytemplom mellett egy kálváriát is felkereshetünk. Itt található a Gerecse Natúrpark Látogatóközpont, ahol a természet értékeit is megismerhetjük.  Innen Dorogra látogatunk, ahol a Reimann Miniverzum nyújt kellemes kikapcsolódást. Az egyedülálló látogatóközpontban különleges makett világ, interaktív elemek, vetítések és egyedi építészeti megoldások állnak a látogatók segítségére abban, hogy megismerjék a Dorogi-medence 222 éves bányászatának történetét

Lábatlanban a Gerenday Közösségi Ház emlékszobájának és kiállításának megtekintésével kezdjük a látogatást, majd a jórészt örökzöldekből álló kis Gerendai-arborétumban sétálunk. Végül megállunk a Gerecse Natúrpark egyik legnépszerűbb kirándulóhelyénél, a 1,5 km hosszú Malom-völgyi tanösvénynél. A tanösvény bejárása során az egyes állomásokról gyönyörű panoráma tárul elénk, ahonnan beláthatjuk a Gerecse vonulatait, Egy rövid szakaszon emelkedőre kell számítani, az ösvény végéhez közeledve pedig egy elég meredek lejtőn kell leereszkedni. Visszaérkezés Budapestre 19 óra körül. Belépők: kb. 6.000,- Ft/fő

 

Részvételi díj: 13.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 9.290,- Ft/fő


Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő
 
Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!