Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Egerszalóki fürdőzés - Tarnaszentmária

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Időpont: 2023. augusztus 13.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.00 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.30 órakor

 

Program:

Először Tarnaszentmáriára látogatunk, ahol megismerkedünk hazánk legkisebb, legrégebbi ma is működő templomával, mely nagy valószínűséggel a X. század utolsó harmadában épült. Ezt követően érkezünk Egerszalókra. A Bükk alja vidékén a kőzetek felső rétegét képező riolittufakő könnyen vágható, jól faragható, ezt elődeink előszeretettel hasznosították. Vájtak bele pincét, lakást, istállót és a kivágott kövekből házakat építettek.

Egerszalókon a 20. sz. közepén 33 barlanglakás volt. Feltételezhető, hogy a lakások a 17-18. században készültek. A legutolsókat a 20. század végén még lakták. Ezek közül néhány látogatható, 2017 óta felújítva, egy kis bio kerttel, illetve 3D-s vetítéssel kiegészítve. Belépő: kb. 1.500,-Ft/fő

A falu igazi vonzereje, nevezetessége a föld mélyéből feltörő hévízforrás. A 410 m mélyről feltörő víz 65-68 °C-os, a kút vízhozama 2350 liter/perc. A nátriumot is tartalmazó, kalcium-magnézium hidrogén karbonátos hévíz többek között csontsérülések, izületi és reumatikus bántalmak gyógyítására alkalmas. A domboldalon lefolyó víz 120 négyzetméteres mészkőlerakódást épített, mely egyedülálló természeti látványosság is egyben. A só domb helyi védelem alatt áll, a fürdő építése után kiépített sétaúton lehet megközelíteni, sötétedés után a szivárvány színeiben pompázik. 2016 évben a gyógyforrások, a gyógyfürdő és környezete elnyerte a gyógyhelyi minősítést. Ebben a csodálatos környezetben épült ki a Saliris Gyógy,- és Termálfürdő. Az 1.900 m2 vízfelülettel rendelkező létesítményben összesen 17 egész évben működő külső és beltéri medence kap helyet. Gyógyvizes ülőmedencék, pezsgőfürdő, élménymedencék, gyerekmedencék és csúszda biztosítják a kellemes időtöltést minden korosztály számára. Visszaérkezés Budapestre 20-21 óra körül

Fürdő belépő: Felnőtt: 7.200 Ft, Senior (65 év): 6.100 Ft, Gyermek (3-14:) 5.700 Ft,

Szauna jegy: (megváltás napján korlátlan használatra jogosít) 2.750 Ft (Az árak változhatnak, tájékoztató jellegűek).

 

Részvételi díj: 14.990,- Ft/fő + belépők
 Akciós ár: 10.990,- Ft/fő 

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!