Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Kányavári sziget - Bivaly rezervátum és Balatonfenyves

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Időpont: 2023. augusztus 05.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 5.45 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 6.00 órakor

 

Valaha a Balaton nyílt vizű öble volt a helyén, amely idők folyamán hordalékkal feltöltődött és lapos sás – és nádtengerré vált. Az 1922. évi vízrendezést követően csupán fél négyzetkilométeres szabad víztükör maradt, a többit elborították a vízinövények. A helyzet az 1980-as évek közepétől változott meg, amikor megépült az 1870 hektár kiterjedésű új tó. A Kis-Balaton madárvilága a Kányavári-szigettől jól megfigyelhető. Gazdag flórája, faunája és madárvilága Európában is egyedülálló értéket képvisel.

Program

Első állomásunk a Kányavári sziget. Megtapasztalhatják a Kis-Balaton különleges vízi világát, láthatják a növény és állatvilágot. Megfigyelhetik a vízimadarak fészkelését, hallhatják a békák „hangversenyét”. A szigetre vezető különlegesen ívelt, fa szerkezetű híd már önmagában is egyedi élményt nyújt. A szigeten kialakított tanösvény információs táblái bemutatják a Kis-Balatont, az itt előforduló növényeket, állatokat. A két kilátóból távolabbra is tekinthetnek az érdeklődők, szinte a teljes Hídvégi tó belátható. A 15 állomásból álló tanösvény hossza kb. 1,5 km. A sziget bebarangolása után tovább utazunk a Zalakomártól nem messze fekvő Kápolnapusztára, amelynek kiemelkedő látványossága az itt található bivalyrezervátum. Itt él hazánk legnagyobb látogatható bivalycsordája. Kitáblázott sétaút vezet végig, a kicsiket állatsimogató és játszótér is várja. Az istállóban régi fotográfiák és a hagyományos bivalytartás eszközei tekinthetők meg. A fogadóépületben berendezett tárlat a Kis-Balaton gazdag élővilágát mutatja be. A rezervátumlátogatás után átbuszozunk Balatonfenyvesre, ahol szabadprogram keretein belül körülbelül 2 óra fürdőzésre nyílik lehetőségük a csodálatos Balatonban. A frissítő fürdő után kis-vonatozunk Fenyvesről Somogyszentpálra. A kisvasút több vonalból állt, ma már csak a 14 kilométeres Somogyszentpáli szakasz használható, melyen az év minden napján közlekednek a vonatok. Buszunk Somogyszentpálon fog minket várni. Vonatozás után indulunk haza Budapestre. Belépők: kb. 2.500,- Ft/fő. Várható visszaérkezés 20-21 óra körül.

 

Részvételi díj: 17.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 13.490,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!