Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Abádszalók és a csodás Tisza-tavi Ökocentrum

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Időpont: 2023. július 16.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, a Planetárium mellett)

Indulás: 7.00 órakor

 

Program
Magyarország második legnagyobb összefüggő víztere a Tisza-tó, melyet az 1970-es évek elején hoztak létre. A Tisza-tó és környéke számos madárfajnak nyújt kedvező fészkelési lehetőséget. A holtágak, kubikgödrök, mocsarak a kétéltűek és a hüllők számára is megfelelő élőhelyet jelentenek.

Első megállónk Poroszlón a Tisza-tavi Ökocentrum. A Látogatóközpont fő attrakciója egy 726 ezer literes akvárium. Az összesen négyszintes épület pinceszintjében létesülő édesvízi akvárium hazánk és a térség jellegzetes vízi és vízparti életközösségeit mutatja be. Több mint 50-féle hazai hal mellett, közel 14 kétéltű- és 13 hüllőfaj garantálja a bőséges látnivalót. Az akváriumba vizákat is telepítettek, ami a Kárpát-medence egyik jellemző nagytestű halfaja; ezek fogságban akár 250-300 kilogrammosra is megnőnek és legalább olyan lenyűgöző látványt nyújtanak, mint a cápák.

Állandó kiállítások is helyet kapnak: a makro világ elnevezést viselő tárlat a látogatókat mikroszkóp, LCD TV, üvegpadló segítségével az apró vízi lények világába kalauzolja. A másik állandó kiállítás a „Földön, vízen, levegőben” címmel kerül bemutatásra. Egy 80 m2-es Tisza-tó terepasztal „madártávlatból” ismerteti meg velünk hazánk 2. legnagyobb tavát. Erről a szintről az üvegjárdának köszönhetően felülről is beleshetnek a vendégek az akvárium életébe. A földszint üvegfalán keresztül pedig az épület körül létrehozott mesterséges tó életét kísérhetik figyelemmel az érdeklődők, a kormoránokat, jégmadarakat, rózsás gödényeket. A szabad területeken is számtalan lehetőség nyílik, állatokkal ismerkedni, vagy akár a Tájházat meglátogatni. Itteni élményeinket 3D-s vetítés is gazdagítja.

A látogatás végén, vízi úton – csónakba szállva – ismerkedünk meg a Tisza-tó világával, a nádasaiban élő madarakkal.

Délután Abádszalókra látogatunk. Abádszalókon, a 14 km-es Attila-öböl partján épült ki a Tisza-tó legnagyobb strandja, ahol fürdési lehetőség lesz. Az Abádszalókra érkező fürdőzni vágyókat egy jól felszerelt, kiépített strand várja. A Tisza-tó strand kiváló tisztaságú, kellemes, gyorsan melegedő vize és homokos partja teszi azt a családok egyik kedvenc fürdőhelyévé. A strandon két óriáscsúszda működik, értékmegőrző is igénybe vehető. A mozgalmas strand-élmények kedvelőit jetski, banán, vízi bicikli, bob várja. A Tisza-tó strand közel 500 méteres partszakaszán árnyékos és napozásra alkalmas, füves területek is vannak. Abádszalók strandjának területén több büfé, széles kínálattal várja vendégeit. Visszaérkezés Budapestre 21 óra körül.

Ökocentrum belépő: kb.: 5,000,- Ft/fő,

Strand belépő: 1.300,- Ft/fő, Diák / Nyugdíjas 1.000,- Ft/fő, 70 felett ingyenes.

A belépő árak tájékoztató jellegűek, változhatnak!

Részvételi díj: 16.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 12.690,- Ft/fő 

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!