Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Tulipánvirágzás Kőröshegyen - Szántódpusztai Majorság

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
Indulás: 2024-04-14-tól
2024-04-14-ig
Szobatípus: Program
Időtartam: 1 nap
Ár:
11990.00 Ft/fő
Ajánlatkérés
Leírás

Időpont: 2024. április 14.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 8.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 8.30 órakor

Magyarország legnagyobb Tulipánszürete közel félmillió tulipánnal vár! A tavalyi elsöprő népszerűségnek köszönhetően idén tavasszal dupla mennyiségű tulipán, újabb területek és teljesen új fotós elemek várják látogatóinkat a Balaton mellett!

Két, fotózás céljára elkülönített tulipánmező garantálja a látványos hátteret a szüreteléshez. A további területek folyamatosan virágoznak, ahova változatos fajtájú, színű és alakú tulipánokat ültettek. Szakaszosan nyitják meg a leszedhető sorokat, így biztosítva, hogy a szüret teljes ideje alatt legyen elérhető virág a látogatóknak.

Program

Mai napunkat Szántódpusztán kezdjük. A közelmúltban adták át a teljesen felújított egykori majorságot. A birtokon 13 épület és építmény újult meg és gazdagodott különböző szolgáltatásokkal, így a látogatók eredeti helyszíneken ismerhetik meg a régebbi korok gazdálkodásának és életmódjának emlékeit, egy 150-200 évvel ezelőtti birtok és annak közösségének mindennapjaival ismerkedhetnek meg, sőt mi több: újraélhetjük azokat! Megismerhetjük a szántódi rév történetét, miközben beülünk egy balatoni csónakba, de megtudhatjuk azt is, hogy mit ettek a szántódpusztai cselédek. A Magtárban látható, kétszintes kiállítás a búza útját mutatja be, a fogadóépületben pedig egy babamúzeum is megnyílt a látogatók előtt. Hétvégenként termelői és kézműves piac is várja a látogatókat, aminek mi is részesei is lehetünk. A közel 7 hektáros Kőröshegyi levendulás festői környezetben helyezkedik el. Tavasszal virágzó tulipánmezők varázsolják el az ide érkezőket. Rendkívül  változatos fajtájú, színű és alakú tulipánokat láthatunk mindössze 2 kilométerre a Balatontól. A birtok kellemes, tiszta és szépen rendezett, ráadásul lélegzetelállító balatoni panorámával rendelkezik. Lehetőség van vásárlásra is. A virágokon kívül különböző kézműves termékeket is árulnak. Hazafelé megállunk Siófokon, ahol szabadidő keretében sétálhatunk a tó partján, kicsit élvezhetjük a Balaton hangulatát hazaindulásig.

Indulás Budapestre 18 órakor, érkezés 19-20 óra körül.

Belépők kb.: 5.000,- Ft/fő

 

Részvételi díj: 16.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 11.990,- Ft/fő 

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!