Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Firenze másik arca 4 nap /3 éj

Olaszország, Toszkána és környéke, Firenze és környéke
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás, Városnéző programok
Szűrés
Indulás: 2024-10-23-tól
2024-10-26-ig
Szobatípus: Kétágyas szoba(pótágyazható)
Időtartam: 3 éj
Ár:
138800.00 Ft/fő félpanzióval- visszavonásig érvényes előfoglalási ár
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-10-23-tól
2024-10-26-ig
Szobatípus: Társítható
Időtartam: 3 éj
Ár:
138800.00 Ft/fő félpanzióval- visszavonásig érvényes
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-10-23-tól
2024-10-26-ig
Szobatípus: Egyágyas szoba
Időtartam: 3 éj
Ár:
163700.00 Ft/fő félpanzióval- visszavonásig érvényes
Ajánlatkérés
Leírás

A reneszánsz kultúra bölcsője, Firenze és annak környéke számos kevesebb ismert látnivalót rejt. A művészetkedvelők megtalálják a kedvükre való élményeket, mint a természetben gyönyörködni vágyók, hiszen Toszkána meseszép tájain utazunk. Boccaccio, Michelangelo, a Mediciek és számos hatalmas név fémjelzi utunkat, melynek egyedi hangulatát nem csak az ikonikus művészettörténeti látnivalók, a vidéki toszkána hangulata, de a térség gasztronómiai finomságai is emelik.

Utazás: légkoncicionált autóbusszal

Szállás: 3 éjszaka 3*-os szállodában, Firenze környékén

Ellátás: reggeli, felár ellenében félpanzió (3 fogásos menüvacsora)

Fel- és leszállási lehetőség:
Ingyenes
: Budapest (BOK Csarnok és BAH csomópont), Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa

Időpontok: 4 nap/3 éj
2024.10.23-10.26. (szerda-szombat) ÜNNEP

Hasonló program: Húsvét Firenzében 03.29-04.01.

Program:
1. nap: Budapest - Firenze környéke
Elutazás Budapestről reggel 6 órakor. Érkezés az olaszország-i szálláshelyünkre, mely csodás természeti környezetben helyezkedik el. Szálláshely elfoglalása.

2. nap: Firenze, a kultúra bölcsője
Reggeli után Toszkána csodás kulturális fővárosába, Firenzébe utazunk, mely évszázadokon át a Medici-család uralma alatt állt. Ismerkedünk az Arno folyó partján fekvő város lenyűgöző remekműveivel. (Ár:15 EUR/fő). Gyalogos városnézés a Világörökség részét képező történelmi városközpontban, ahol többek között megtekinthetjük a Santa Croce templomot, a város egyik büszkeségét. Számos híres középkori személyiség (Michelangelo, Boccaccio, Dante) síremléke található itt. Megnézzük a város jelképét, a márványintarziával burkolt Dómot és a Dóm tér nevezetességeit, a reneszánsz remekművekkel díszített Signoria teret, valamint a híres, aranyművesek üzletei által szegélyezett Ponte Vecchio-t, mely Firenze legöregebb hídja. A városnézés után fakultatív program keretén belül megcsodálhatják az Uffizi képtár remekműveit. (Ár: 45 Eur/fő, a részvételi szándékot foglalással egyidőben kérjük jelezni, de a helyszinen fizetendő). Akik nem szeretnének a képtárba menni, kedvükre bebarangolhatják az ikonikus város eldugott utcáit is. Megmutatjuk, hogy hol érdemes fagylaltozni és ellátogatni a város méltán népszerű kézműves piacára is, ahol remek ajándékokat találhatnak, s megkóstolhatják a helyi ízeket is. Felfedezhetik a város egyik lakótornyát, mely egy gazdag kereskedőcsalád lakhelyéül szolgált.  Alternatív program: ellátogathatunk  az elragadó árkádos udvaron álló Davanzati Palotába, melynek termeit korhűen rendezték be, innen is a neve: A régi firenzei ház múzeuma. Megmutatunk Önöknek, egy máig fennmaradt régi, csodás gyógyszertárat, mely méltán ejt minket ámulatba. Búcsúzunk erre a napra a várostól, a kora esti órákban visszatérünk szálláshelyünkre.  


3. nap: Firenze, a Mediciek nyomában  - a vidéki Toszkána/ kóstoló
Firenzébe utazunk, fakultatív kirándulás.(Ár: 30 EUR/fő). Napunkat a gótikus, márványberakásos homlokdíszű, gyönyörű Santa Maria Novella templomnál kezdjük, ellátogatunk egy hangulatos piacra, ahol helyi termékek kavalkádja vár minket. Fakultatív látogatás az Akadémia épületébe (40 Eur/fő, részvételi szándékot kérjük foglaláskor jelezni), mely Európa legelső művészeti iskolájának helyén létrejött, gazdag gyűjteménnyel rendelkező múzeum. Többek között itt csodálhatjuk meg Michelangelo 4 méter magas, híres Dávid szobrát is. Szabadprogram, vagy a városon végighúzódó Arno folyó túlpartjára sétálunk idegevezetőnkkel. A hatalmas, rusztikus kövekből emelt, monumentális, egykor a Medici család székhelyeként szolgáló Pitti palotában, majd a Boboli kertben folytathatjuk programunkat szabadidő keretében. A család kihalása után a Habsburg nagyhercegek is itt éltek. A dombon Bartolommeo Ammannati építész és szobrász egy csodás barokk parkot alakított ki. A Boboli kert az első és legismertebb XVI. századi itáliai kert, ahol lenyűgöző amfiteátrum, barlang, szökőkutak és összekötő utak nyújtják a hely varázsát. A buja növényzet, a páratlan környezet a város rejtett kincsei, melyeket nem érdemes kihagyni. Búcsúzunk a várostól, és visszautazunk a szálláshelyünkre. Útközben megállunk egy hangulatos farmon, ahol  kóstolóval is felfedezhetjük a helyi borok, sajtok és az aromás olíva zamatait. 

4. nap:  Ferrara - Budapest
Hazautazunk, de még egy rövidebb pihentető sétára megállunk a kedves középkori Ferrara városában, melynek lenyűgöző történelmi központja az UNESCO Világörökség része, és olyan kulturális műemlékekkel rendelkezik, mint a Castello Estense, a városháza, a gyémántpalota és a székesegyház. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 

Ön eldöntheti, hogy a részvételi díjat euróban, vagy forintban egyenlíti ki! 

Firenze másik arca 2024
4 nap/3 éj reggelivel

ELŐFOGLALÁSI ÁR- VISSZAVONÁSIG

Időpont  
10.23-10.26. 119 900 Ft (307 €)

Egyágyas felár nélkül foglalható két,-háromágyas szobákban társítással.
Egyágyas felár (társítás nélkül): 24 900 Ft/fő (64€)
Vacsora felár: 18 900 Ft/fő (48 €)  A reggelis kapacitás elfogyott, az út csak félpanzióval foglalható!
Audio-guide: 2 200 Ft/fő/tartózkodás (6 €)
Üdülőhelyi és regisztrációs díj: (helyszínen fizetendő) 12 EUR/fő/tartózkodás

Kedvezmények: 3. ágyon 12 éves korig: -10% az alapárból 

Fakultatív programok (minimum létszáma 25 fő: - részvételi szándékát az út foglaláskor kérjük előre jelezni, fizetés a helyszínen történik!):  
- Firenze városnézés helyi idegenvezetéssel és közlekedési költséggel:                                                              15 Eur/fő 
- Firenze városnézés (közlekedési költséggel), a Mediciek nyomában - a vidéki Toszkána/ farmlátogatás:          30 Eur/fő

Belépőjegyek:
Kirándulás és belépő igényét kérjük foglalással egyidőben jelezze, mivel belépésre kizárólag előfoglalással van lehetőség.
- Uffizi képtár (előzetes jelentkezéssel):  kb. 45 EUR/fő, 18 évig  25 EUR/fő.
- *Akadémia (előzetes jelentkezéssel:    kb.  40  EUR/fő 18 évig  25 Eur/fő
- Firenze/Palazzo Davanzati (egyénileg): kb. 6 EUR/fő 
Az Uffizi képtár és a Davanzati Palota látogatása egyidőben történik, kérjük válasszon.
Firenze/Santa Croce templom (egyénileg):              kb.  8 EUR/fő 
Firenze/Székesegyház: ingyenes
Firenze/Pitti Palota kertje - Boboli kert (egyénileg): kb. 15 EUR/fő

Minimum létszám: 35 fő.

A részvételi díj tartalmazza: az autóbuszos, szállást félpanzióval, magyar idegenvezetőt.

A részvételi díj nem tartalmazza: baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás díját (classic típus 730 Ft/fő/nap, prémium típus 950 Ft/fő/nap), útlemondási díjat, az esetleges belépőket a helyszínen, valamint a felárakat, a helyszínen fizetendő idegenforgalmi és regisztrációs díjat, fakultatív vacsorát és az audio guide költségét. Az útlemondási biztosítás 15% önrészt tartalmaz. Foglalással egyidőben megkötött útlemondási - és prémium utasbiztosítással (950 Ft/fő/nap) az önrész kiváltható.

 

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!