Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

6 napos zarándoklat a Szentföldön, Izraelben lelki vezetéssel 2023

Izrael, Körutazás Izraelben, Körutazás Izraelben
  • Szálláskategória: Hotel ***+
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

6 napos zarándoklat a Szentföldön, Izraelben
 lelki vezetéssel

 2023.  november 21-26.

1.      nap:    Budapest – Tel Aviv – Yafo – Haifa
Kora reggeli órákban találkozás a Liszt Ferenc Repülőtéren. Utazás Budapestről Tel Aviv-ba, ahol a Ben Gurion repülőtéren idegenvezetőnk fogadja a csoportot, majd utazunk Yafo-ba, az ókori kikötővárosba. A főtéren a Szent Péter templom, a sikátorok, a park a képzőművészekkel, a gyönyörű kilátás Tel-Avivra és az öbölre, séta. Amennyiben időnk engedi, megállunk Caesarea-ban a Földközi-tenger partján (belépö a helyszinen 13 Euro/fő).. Majd továbbutazunk Haifára, ahol a Carmel-hegyröl nyílik a  panoráma a Bahai –kertrendszerre. Utazás Tiberiasba (vagy Názáretbe) a szállodába, vacsora.

2.      nap:    Genezáreti-tó – Tabgha – Capernaum
Reggeli, majd  utazás a Tábor-hegyre a Színeváltozás helyére, ahová taxival lehet feljutni. (15 Euro/fő, a helyszínen) Továbbutazunk a Genezáreti-tó partján fekvő szent helyekhez:  Tiberiason keresztül Mária Magdolna születési helyének érintésével a Boldog mondások hegyére utazunk.  Következő állomás Tabgha, a kenyér- és halszaporítás csodájának színhelye lesz. Utunkat Capernaumba folytatjuk, ellátogatunk a régi zsinagógához és Péter házához. Következő állomás Kána, majd Názáret, ahol az Angyali Üdvözlet templomába látogatunk, megnézzük a magyar vonatkozású  freskót is közvetlenül az oltár mellett. (1 mise a nap folyamán.) Majd utazás Betlehembe, a szálloda elfoglalása, vacsora.

3.      nap:    Jeruzsálem – Betlehem
Reggeli után látogatás Jeruzsálem óvárosában (UNESCO örökség). Az Oroszlános kapu, Via Dolorosa (mind a 14 stációval), Siratófal, Cion hegy, Dávid király sírja, Utolsó Vacsora terme, a Szent Sír Templom megtekintése.

Délután látogatás Betlehembe, a Pásztorok mezejének és a  Születés templomának megtekintése.  (UNESCO örökség)(1 mise a nap folyamán.) Szállás, vacsora Betlehemben.

4.      nap:    Jeruzsálem
Reggeli, majd egész napos városnézés Jeruzsálemben: Olajfák hegye, a csodálatos jeruzsálemi panoráma megtekintése az Óvárossal. Szent helyek ismertetése. Pillantás a Virágvasárnap útjára, megtekintjük a Dominus Flevit kápolnát. Továbbhaladunk a Getszemáni kerthez és megtekintjük a Nemzetek Templomát, az Elárulás barlangját és Szûz Mária sírját. (1 mise a nap folyamán.) Szállás, vacsora Betlehemben.

5.      nap:    Jericho - Holt-tenger
A reggelit követően utazás Qasr-al-Yahudba, az eredeti keresztelő helyre, ahol Keresztelő Szent János megkeresztelte Jézust., Megkisértés hegyét láthatjuk, Zakeus fája, a világ legmélyebben fekvő pontjához, a Holt-tengerhez. Elhaladunk Qumran-nál, a Holt-tengeri tekercsek lelőhelyénél, az idegenvezetőnk ismerteti a történetüket. Ezután kipróbáljuk a lebegést és a fürdést a Holt-tengerben, ami a világ legsósabb tengere/tava, 33-34% sótartalommal.. (1 mise a nap folyamán.) Visszatérés Betlehembe, vacsora.

6.      nap:    Ein-Karem - Tel Aviv – Budapest
Reggeli, majd Ein Karembe látogatunk, Keresztelő Szent János születésének helyszínére. Látogatás Tel Avivban a Carmel piacon, vásárlási lehetőséggel.(1 mise a nap folyamán.)  Transzfer a repülőtérre, utazás Budapestre, érkezés a késő esti órákban.

 

Részvételi díj: 359.000 Ft/fő

Az ár tartalmazza: repülőjegyet A WIZZ AIR menetrendszerinti járataira Budapest – Tel Aviv – Budapest útvonalon, illetékeket, kézipoggyászt (40X30X20cm), elhelyezést 3-4 csillagos szállodákban, kétágyas (vagy 3 ágyas), zuhanyzós/WC-s szobákban, bőséges félpanziót: büféreggelit és menüvacsorát, helyi magyar nyelvű idegenvezetést, programokat, miséket, transzfereket, klímás autóbuszt a teljes körúton.

Az ár nem tartalmazza: kötelező szervízdíjat: 45.- EUR/fő, belépők: 20.000 Ft/fő, + 19.000 Ft/fő repülöjegy felár, külön kérhető 10 kg feladható poggyászt: 42.000 Ft, külön kérhető 20 kg feladható poggyászt: 57.000 Ft. Külön kérhető utazási biztosítás útlemondási biztosítással (+Covid). 70 év alatt: 23.870 Ft/fő, 70 év felett: 29.900 Ft/fő, 80 év felett: 38.945 Ft/fő, fix ülőhely a repülőn: 25.000 Ft/fő  oda-vissza.

 

FONTOS: Az útlevélnek a visszautazás dátumától számitott 6 hónapig érvényesnek kell lennie!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!