Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Izland fénypontjai - A tűz, a gőz és a jég szigete!

Izland, Körutazás Izlandon, Körutazás Izlandon
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

Izland a csodák szigete: a jég és a tűz birodalma, zord és vadregényes tájak otthona. Európa második legnagyobb szigetén több, mint 140 vulkán alakítja a tájképet évezredek óta - sokszor olyan érzése lehet az izlandi tájon utazónak, mintha egy másik bolygó felszínén járna, annyira különbözik ez a környezet a Föld más vidékeitől

 

Utazás:        Budapest – Keflavik – Budapest útvonalon közvetlen repülőjárattal. Izlandon a kirándulások során autóbusszal.
Elhelyezés: Reykjavikban középkategóriás szálloda, kisméretű standard, vagy a kényelmesebb superior 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás:         büféreggeli és fakultatív vacsora

 

1. nap: Budapest – Reykjavik
Elutazás a délutáni órákban Budapestről közvetlen repülőjárattal Izlandra. Érkezés Izland nemzetközi repülőterére, Keflavikba. Transzfer a világ legészakabbra fekvő fővárosába, REYKJAVIK-ba, a szállodába.

2. nap: Reykjavik – fjordok – vízesések – lávamezők
Reggeli után a városnézés folytatása REYKJAVIK-ban: városháza, Parlament, Hallgrímskirkja, Perlan stb. Délután utazás a HVALFJÖRDUR-hoz, azaz a Bálnafjordhoz. Elsőként a lávavízesést, a HRAUNFOSSAR-t, majd a Gyermek-vízesést, vagyis a BJARNAFOSS-t keressük fel. REYKHOLT az izlandi nép történelmi emlékhelye, ahol a nagy író és politikus, Snorri Sturlusson meghalt. Rövid pihenő az egyik legnagyobb hőforrásnál. Szállás Reykjavikban.

3. nap: „Arany körút”
Egész napos kirándulás Izland legismertebb természeti szépségeihez. GULLFOSS a három lépcsőben alázúduló ARANY-VÍZESÉS. A szunnyadó GEYSIR minden gejzír névadója. A STROKKUR gejzír időről időre látványosan tör a magasba. A THINGVELLIR NEMZETI PARK történelmi és földrajzi szempontból is jeles helyszíne az országnak. Itt alakult meg a sziget állama, itt tartották egykor az országgyűléseket is. Szállás Reykjavikban.

4. nap: A déli partvidék
Ismerkedés Izland déli partvidékével. Útközben rövid pihenő két hatalmas vízesésnél, a 60 méter magas SKOGAFOSS-nál és a 40 méter magas SELJALANDFOSS-nál. SKOGAR a vízesése mellett a Néprajzi Múzeum miatt vált népszerűvé a turisták körében. DYRHOLAEY fantasztikus sziklaalakzata, amely egyben a sziget legdélibb pontja is, az óceán partjáról rajzolódik ki igazán. Szállás Reykjavikban.

5. nap: Kék Lagúna – Budapest
Reggeli indulást követően megálló a kénes gőzoszlopai miatt különlegessé vált fortyogó földnél, KRYSUVIK-SELTUN-nál. Utazásunk befejezéseként fürdési lehetőség az egyedülálló, különleges medencében, a meleg vizű KÉK LAGÚNÁ-ban. (Törölközőt biztosítanak, hajszárító is rendelkezésre áll.) Ezt követően a koraeste transzfer a repülőtérre, s hazautazás. Érkezés Budapestre az éjszakai órákban.

UNESCO Világörökség:
- Thingvellir Nemzeti Park


Teljes ár: 448.900 Ft (388.900 Ft (Standard szobában)+ kb. 60.000 Ft repülőtéri illeték és csomagdíj, májusban)

Teljes ár: 458.900 Ft (398.900 Ft (Standard szobában)+ kb. 60.000 Ft repülőtéri illeték és csomagdíj, szeptemberben)

Háromágyas elhelyezés lehetőségéről érdeklődjön irodánknál.

Superior szoba felára: 35.300 Ft / fő     

Egyágyas felár:

- Standard szobában: 80.000 Ft                              

- Superior szobában: 122.300 Ft

Fakultatív büféjellegű vacsora felár (4 vacsora!): 22.000 Ft

Minimális utaslétszám: 30 fő                            

Felár 25 – 29 fő esetén: 30.000 Ft                                 

Árfolyam: 1 EUR = 410 Ft

Kék Lagúna belépő: kb. 75 €* (Tartalmaz 1 pohár italt a lagúnában.) *Indulás előtt, itthon fizetendő!

Belépők ára: kb. 40 € (A helyszínen fizetendő!)

Ajánlott borravaló a buszvezetőnek: 5 €

Útlemondási biztosítás: 2,5 %.              

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?izland

Úti okmányok: Útlevél

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!