Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Norvégia legszebb tájai

Norvégia, Körutazás Norvégiában, Körutazás Norvégiában
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

Norvégia a hatalmas hegyek, kanyargó fjordok és kék gleccserek birodalma. Területének több mint 15 %-át foglalják el a nemzeti parkok, melyeknek fő célja a vadvilág védelme és a jellegzetes tájak természeti kincseinek a megőrzése az utókor számára. Sok útleírásban az egyik legjellemzőbb elnevezése e területnek „Az éjféli nap földje”. A vidék természeti szépségei mellett számos festővászonra kívánkozó kisvárossal is dicsekedhet, ahol a nagyvárosi kifinomultság keveredik színpadias környezettel. Az utazó ezen felül a gazdag történelmi örökség emlékeit is megcsodálhatja az egykori vikinghajók, valamint a középkori árbocos templomok és a sarkkutatók hajóinak felfedezésével.

Utazás: a körutazáson légkondicionált magyar autóbusszal, Budapest – Oslo / Oslo – Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjárattal, vonattal, valamint kompjáratokkal.
Elhelyezés: jó minőségű *** szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban.
Ellátás: büféreggeli és fakultatív félpanzió

 

1. nap: Budapest – Oslo/Gardermoen – Dombas 
Elutazás a reggeli órákban a norvég főváros repülőterére. Érkezést követően irány észak, első megálló az 1994-es téli olimpiának otthont adó LILLEHAMMER. A város szabadtéri múzeuma 120 ódon épületből áll és 40 hektáros területen várja a látogatókat. Továbbutazás Peer Gynt völgyében. Szállás Dombasban.

2. nap: Kristiansund – Atlanti-út – Trollok útja – Alesund
Reggeli után északnyugatra utazunk, az Északi-tenger partján épült KRISTIANSUND-ba. A vad part, a tenger tomboló haragja ellenére a település halászatból, valamint a szárított tőkehal exportjából él. Ezt követően a napot egyedülálló látnivalók között töltjük. Először az Atlanterhavsveien (Atlanti-út) haladunk át. A szigeteket, mint egy hullámvasút kapcsolja össze az aszfaltút, miközben mindenütt víz vesz körül bennünket: úgy érezhetjük, mintha nem is közúton buszoznánk, hanem vízen hajóznánk. Hidakon és kompon átkelve jutunk a Trollok útjához. A Trollstigenveien Norvégia egyik leglátványosabb útvonala. A mintegy 1000 méter magas, függőleges - a helyiek által csak Trollok falának nevezett - sziklafal kedvelt fotótéma. A lélegzetelállító hegyvidéki tájat vízesések kísérik, melyek közül leglátványosabb a Stigfossen. A közúti forgalmat lebonyolító útvonal áthalad a vízesés fölött, így jobbról is és balról is láthatjuk a lezúduló hófehér vizet. Leereszkedve a hegyvonulatról a Stor-fjord partjára érünk. Ennek a fjordnak egyik, s egyben legszebb ága a Geirangerfjord, a következő napi programunk fő látványossága. A napunk befejező állomása ALESUND városa. A hajdan halászatból, ma inkább haltenyészetből és halfeldolgozásból élő város szépségét az 1904-es tűzvésznek „köszönheti”, ami után szecesszió stílusában építették újjá. Szállás Alesundban.

3. nap: Geiranger-fjord – Jostedalsbreen 
Nyugat-Norvégia fjordjai, a Geiranger-fjord és a Nærøy-fjord a természeti világörökség részei. Utazásunk során ellátogatunk a GEIRANGER-FJORD-hoz, amelyet az ország legszebb fjordjának tartanak. Természetesen hajóra szállunk, hogy a meredek sziklafalak között húzódó sík víztükörről is élvezzük a nagyszerű panorámát.  Kikötés után továbbutazás autóbusszal ismét nyugat felé, miközben Európa legnagyobb gleccsermezőjének, a Jostedalsbreennek látványa kíséri utunkat. Szállás Hafsloban.

4. nap: Aurland-fjord – Myrdal – Bergen 
Komppal kelünk át a világ legnagyobb fjordjának, a Sogne-fjordnak egyik ágán. Majd a világ leghosszabb közúti alagútján áthaladva az AURLAND-FJORD partjára érkezünk. Itt nem hajóra, hanem vonatra szállunk! A világ egyik legszebb vasútvonalán, a Flamsbana hegyi kisvasúton Myrdalig kígyózunk fel, gyönyörködve a tájban és a vízesésben. Átszállás után továbbutazás Voss-ba, majd autóbusszal folytatjuk utunkat a tengerpartra. Városnézés BERGEN-ben, a hajdani királyi fővárosban. A Hansa-szövetség legjelentősebb norvég tagja elsősorban impozáns fekvésének köszönheti hírnevét. Szállás Bergen környékén.

5. nap: Bergen – Stavanger 
Városnézés folytatása BERGEN-ben, majd pedig Irány Stavanger! Száz éve még csak a Hurtigruten hajóival tehettük volna meg az útvonalat, de mára a sok szigettel szabdalt gyönyörű tájat hidakkal, alagúttal, komppal kombinált aszfalt úton, autóbuszunkkal járjuk végig. Szállás Stavangerben.

6. nap: Stavanger – Prédikálószék 
STAVANGER városa egykor halászkikötő volt, mely a XX. század második felére a norvég olajipar fővárosává nőtte ki magát. Az olajipar döntően hozzájárult ahhoz, hogy Norvégia életszínvonala pár évtized alatt az utolsókból az elsők közé emelkedett, s mára a legélhetőbb ország elismerést is kivívta magának. Bizonyára láttak már olyan fényképfelvételeket, videókat, amelyeknek a puszta látványától is sokan elszédülnek, míg mások dacolnak a mélységekkel. Nos, ezek közé tartozik a PREIKESTOLEN (Prédikálószék) is, amely lenyűgöző látványával méltán lesz körutazásunk egyik csúcspontja. A kirándulás a Prédikálószékhez igazi magashegyi túra, amelyet csak kiváló egészségi állapotban, jó fizikai, valamint szellemi kondíciókkal rendelkezők tudnak teljesíteni, bejáratott túrabakancsban és túrafelszerelésben. Természetesen, aki nem tudja vállalni a kirándulást, a városban maradhat. Szállás Stavangerben.

7. nap: Stavanger – Oslo 
Rövid fotószüneteket közbeiktatva egész napos utazás végén érkezünk Oslóba. Útvonalunk a skandináv hegyvidék további szépségeit tárja elénk, Drammennél érjük el az Oslo-fjordot. Szállás Oslo külvárosában.

8. nap: Oslo – Budapest
Városnézés OSLO-ban, ahol a jelentős látnivalóikat kívülről tekintjük meg, de a híres hajósok múzeumait nem hagyhatjuk ki (Amundsen, Nansen, Heyerdahl és a Viking hajók). A legnagyobb norvég szobrász szabadtéri gyűjteményét őrző Gustav Vigeland szoborparkot is érintjük, s végül gyönyörködünk a város panorámájában. Kitérőt teszünk a síugrósánchoz, a Holmenkollenhez. Délután transzfer a repülőtérre, hazautazás, érkezés Budapestre az esti órákban.

UNESCO Világörökségek: Geirangerfjord, Bergen város


Teljes ár: 498.900,- Ft (429.900,- Ft + 69.000,- Ft reptéri illeték és csomagdíj)

Félpanziós felár (ajánlott): 99.500,- Ft

Egyágyas felár: 138.000,- Ft

Belépők és vonatjegy ára: kb. 1.200,- NOK. (Helyszínen fizetendő!)

Minimális utaslétszám: 30 fő 

Felár 25 - 29 fő esetén: 35.000,- Ft

Árfolyam: 1 EUR = 415,- Ft

Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás: 2,5 %.

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

 

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!