Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Mesebeli Marokkó - csoportos körutazás 2024

Marokkó, Körutazás Marokkóban, Körutazás Marokkóban
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás
csoportos körutazás

Felszabadult 2 hely!

 

Engedje, hogy Marokkó világa elvarázsolja, utazzon velünk Dél-Marokkó vörös tájain át a Szaharához és a királyi városokba ezen a felejthetetlen körutazáson!

Dátum: 2024. március 16-24.
Időtartam: 9 nap / 8 éj
Utazás: Menetrendszerinti repülőjáratokkal
Repülési idő: Kb. 9 óra
Elhelyezés: Helyi 4 csillagos szállodákban, 1 éj kényelmes sivatagi sátortáborban
Ellátás: félpanzió
Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.
Minimum létszám: 20 fő

 

Mesebeli Marokkó ajánlatunk programleírása

 

1. nap: utazás Casablancába

Elutazás Budapestről a déli órákban párizsi átszállással Marokkóba. Érkezés a legendás Casablancába a késő esti órákban, transzfer a szállodába. Szállás Casablancában (1 éj). (A késői érkezés miatt ezen a napon nincsen vacsora, helyette másnap ebédet biztosítunk.)

 

2. nap: Casablanca, Rabat

Délelőtt városnézés Casablancában, a fehér városban, séta a Medinában és látogatás a lenyűgöző II. Hassan mecsetben. Ebéd a programok között, majd délután a közeli fővárosba, Rabatba utazunk. A városnézés során megtekintjük a Királyi palotát és a király mecsetét kívülről, a Hassan mecset tornyát, az Oudaias kasbát, a Medinát. Vacsora és szállás Rabatban (1 éj).

 

3. nap: Meknes, Volubilis

Reggel utazás Meknesbe, a marokkói Versailles-ba. Meknes történelmi városának fő látnivalója a Bab El Mansour kapu, Marokkó legszebb kapuja. Meknes környékén fekszik Volubilis bájos római kori romvárosa. Itt sétát teszünk az egykor pompás város utcáin, megtekintjük az épen maradt mozaikokat és megcsodálhatjuk a kilátást a környező völgyekre. Továbbutazás Fezbe, a szállás elfoglalása, majd vacsora. Szállás Fezben (2 éj).

 

4. nap: Fez

Az egész napot Fez felfedezésével töltjük, ahol időutazást teszünk a középkori Medina kacskaringós utcáinak labirintusában barangolva, ahol teherhordó szamarakkal is találkozhatunk. A hatalmas Karaouine mecsetbe a nem muzulmán látogatók csak a nyitott kapukon át pillanthatnak be, de a mecset környékén található madraszák vagyis iszlám iskolák egyikébe ellátogatunk. Természetesen a számos bőrcserző műhely egyikébe is betérünk, ahol az erős szag ellenére nem mindennapi látványban lesz részünk. Látogatás a Nejjarine szökőkútnál és séta a Medina utcáin.

 

5. nap: utazás Merzouga-ba

A korai reggelit követően buszra szállunk és folytatjuk utunkat délre, a sivatag felé. A hosszú út változatos tájakon át vezet, a zöldellő hegyek lassan kopár hegyi tájba váltanak, lenyűgöző kanyonok, majd pálmaligetek között vezet az út a sivatag szélén épült Erfoud városkáig, ahol terepjárókba szállva közelítjük meg sivatagi szállásunkat Merzouga közelében. Szállás egy sivatagi sátortáborban (1 éj), ahonnan jó idő esetén fantasztikus naplementét csodálhatunk meg.

 

6. nap: Merzouga homokdűnéi és a Todra-szurdok

Korán kelünk, hogy a napfelkeltét már a sivatag dűnéin csodálhassuk meg. Reggeli után visszautazás Erfoudba terepjárókkal, majd buszra szállunk és folytatjuk utunkat Ouarzazate felé. Pálmaligetek, a vörös hegyekből kiemelkedő kasbák, berber falvak, színes ruhákba öltözött helyi asszonyok látványa kíséri utunkat a Todra szurdokig, amely Dél-Marokkó egyik legszebb látnivalója, meredek sziklafalak között hűvös völgyet rejt az út. Szállás és vacsora Ouarzazate-ban (1 éj).

 

7. nap: Ouarzazate, Marrakech

Látogatás a Taourirt kasbánál, ami az egyik legszebb egész Marokkóban, majd Marrakech felé indulva, a több filmforgatásnak is helyszínt biztosító, látványos Ait Ben Haddou erődítménynél. Továbbutazás szép hegyi utakon, a Tizi n’Tichka hágón át Marrakech csodás városába. Délután séta a híres Djemaa El Fna téren, ahol éjjel-nappal zajlik az élet, mutatványosok, kígyóbűvölők, majomtáncoltatók, datolyaárus és narancsléfacsaró bódék lepik el a teret és a fantasztikus bazárokat is innen lehet bebarangolni. A séta után transzfer a szállodába, ahol a vacsorát is elfogyasztjuk. Szállás Marrakechben (2 éj).

 

8. nap: Marrakech

Délelőtt folytatjuk Marrakech felfedezését, látogatás a város legfontosabb nevezetességeinél: Koutoubia mecset, Menara kertek, Bahia palota, a Majorelle kert. Délután szabad program.

 

9. nap: utazás Budapestre

Korai transzfer a repülőtérre, elutazás párizsi átszállással Budapestre. Érkezés az éjszakai órákban.

 

A programok sorrendje változhat.

 

Részvételi díj 2 fő részére                                        Ft/fő          Létszám /fő           Összesen  Ft/2 fő  
Utazási szolgáltatások díja kétágyas szobában
útlemondási biztosítással (1,4%)                                           519 900               2                     1 039 800
 
Repülőtéri illeték kb.                                                               79 000                 2                       158 000  
Teljes csomagár 2 fő részére                                                                                                      1 197 800  

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, repülőtéri illeték kb. 79 000 Ft/fő, szállás 8 éjszakára félpanzióval, programok a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás*.

 

A részvételi díj nem tartalmazza: szervizdíj/borravaló** (helyszínen fizetendő, kb. 45-50 EUR/fő), utasbiztosítás.

 

További árak:

egyágyas felár: 80 000 Ft/fő

 

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

 

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

 

Teljes ár (Bruttó árazás, csomagár)

A csoportos utazások részvételi díja valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy az utazó részt tudjon venni az utazáson. A részvételi díjon felül egyéni igény szerint foglalhatók további szolgáltatások (pl. fakultatív ellátás, fakultatív programok, extra poggyász, vízumdíj, esetleges belépők, biztosítások), ezen szolgáltatások díját valamennyi útnál részletesen megadjuk. Nem tartalmazza a teljes részvételi díj az utazás helyszínén fizetendő javasolt borravalót.

Hivatalos ajánlatnak csak az ajánlatkérést követően elkészített, konkrét utazásra vonatkozó és opciós foglalást is tartalmazó írásbeli ajánlat minősül. A helyek elfogyhatnak.

 

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!