Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Ciprus - a szépség és a szerelem szigete 2024

Ciprus, Körutazás Cipruson, Körutazás Cipruson
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Szűrés
Indulás: 2024-04-13-tól
2024-04-20-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 7 éj
Ár:
455000.00 Ft/fő
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-05-16-tól
2024-05-23-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 7 éj
Ár:
493000.00 Ft/fő
Ajánlatkérés


Egyes utazásokra 5% vagy 6% "FIRST MINUTE" KEDVEZMÉNY február 2-ig.

Leírás
Ciprus, a szépség és a szerelem szigete
fakultatív kirándulással a törökök lakta Észak-Ciprusra
 
A Földközi-tenger harmadik legnagyobb szigete kiváló adottságokkal várja a turistákat: barátságos emberek, finom ételek, jó közbiztonság és nagyon kellemes éghajlat. A három kontinens (Európa, Ázsia, Afrika) találkozásánál fekvő sziget ókori és középkori emlékeinek szokatlan gazdagsága, az elbűvölő hegyi falvak a kulturális körutazások kedvelőinek is elsőrangú látnivalókkal szolgálnak. Az idegenforgalom fellendülése ellenére Ciprus ma is őrzi eredeti báját, szépségét. Sokan mondják: nem véletlen, hogy Aphrodité, a szépség és szerelem istennője a sziget partjainál született a tenger habjaiból.

 Utazás

A Ryanair menetrend szerinti közvetlen repülőjáratával Budapestről Paphosra és vissza. Cipruson légkondicionált autóbusszal.

Szállás

7 éjszaka Limassol szállodanegyedében, egy szép, emelt szintű 4 csillagos (4 star superior) szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban. A közvetlen tengerparti fekvésű szálloda „Kék zászló”-díjas (Blue flag) stranddal rendelkezik, amely a szálloda kertjéből közvetlenül elérhető. A szállodában éttermek, bár, fedett és szabadtéri úszómedence, fitness terem, teniszpálya, valamint térítés ellenében wellness-részleg (szauna, masszázs) áll a vendégek rendelkezésére. A szobák mindegyike erkélyes, felszereltségükhöz hozzátartozik a légkondicionáló, műholdas tv, telefon, hajszárító, széf, minibár és a wifi. Bővebb információ a szállodáról: medbeach.com

Ellátás

Félpanzió (7 büféreggeli és 7 büfévacsora).
Figyelem: az ápr. 13-i csoport esetében a késői érkezés miatt az első napi vacsora helyett egy ebédet biztosítunk utasainknak valamelyik szabadnapon.


1. nap: Paphos, Yeroskipou, Aphrodité szülőhelye, Kurion
Kora reggel elutazás Ferihegyről Ciprusra, a paphosi nemzetközi repülőtérre. Megérkezés után városnézés Paphos-ban (UNESCO világörökség): királysírok a Krisztus előtti III. századból, Szt. Pál oszlop, ásatási terület a világhírű mozaikokkal. Szabadidő a régi kikötőben, lehetőség a kikötői erőd meglátogatására.
Ezután megnézzük Yeroskipou-ban az ötkupolás, ezeréves Ayia Paraskevi-templomot (gyönyörű freskók), majd útban a szálloda felé pihenő annál a romantikus hangulatú partszakasznál, ahol a legenda szerint Aphrodité, a szépség és szerelem istennője kikelt a habokból. Végül meglátogatjuk a több mint 3000 éves ókori város, Kurion maradványait, mely Ciprus leglátványosabb ókori emléke (gyönyörű fekvésű színház).
Késő délután a limassoli szálloda szobáinak elfoglalása (7 éj). Limassol városa Ciprus déli részén, a Földközi-tenger partján található. Központi fekvése révén az ország különböző részeibe induló kirándulások ideális kiindulópontja.
Figyelem: az ápr. 13-i csoport esetében a repülőgép a délutáni órákban indul Budapestről, este érkezik meg Ciprusra, ezért az első napi programot később (valamelyik szabadnapon) bonyolítjuk le.

2. nap: Kiti, Larnaca
Félnapos kirándulás Larnaca környékén. Először megállunk Kiti faluban, ahol a helyi templomban megnézünk egy VI. századi bizánci mozaikot, amit Cipruson a legszebb mozaiknak tartanak. Következő megállónk a Hala Sultan tekke: a Larnaca közelében található mecset az iszlám világ legjelentősebb zarándokhelyei közé tartozik.
A Sós-tó partjait elhagyva megérkezés Larnacába. A város fő nevezetessége a látványos Szt. Lázár-templom. A legenda szerint Lázár, miután Jézus feltámasztotta, Ciprus szigetére hajózott, püspökké választották és itt is temették el. A templom és a Szt. Lázár ereklyék megtekintése után szabadidő.

3. nap: Troodos-hegység (Kakopetria, Kikko-kolostor, Makarios Mauzóleum, Lania)
Egész napos kirándulás a Troodos-hegységbe, melynek legmagasabb csúcsa (az Olympos) közel 2000 méter magas. Séta egy tipikus ciprusi hegyi faluban, Kakopetriában, a település szélén álló XI. századi Ayios Nikolaos-templom értékes freskóinak megtekintése (UNESCO világörökség). Ezután Ciprus leghíresebb kolostorát, a Kikko-kolostort nézzük meg (az ortodox világ egyik leggazdagabb kolostora). A közelében, egy hegytetőn található Makarios érsek mauzóleuma (szép panoráma). A nap zárásaként séta egy elbűvölő faluban, Laniában.

4. nap: Limassol
Pihenés, illetve lehetőség idegenvezetőnkkel egy sétára Limassol központjában.

5. nap: Észak-Ciprus (Szt. Hilarion vára, Bellapais, Kyrenia, Famagusta)
Szabad program, pihenés.
Fakultatív program: Észak-Ciprus
Egész napos barangolás Ciprus északi harmadán, amely 1974 óta török megszállás alatt áll. A nap kezdeteként autóbusszal felmegyünk 700 méteres magasságba, az északi tengerpart fölé magasodó, lélegzetelállító fekvésű Szt. Hilarion várába. Az egykori királyi várból káprázatos panoráma nyílik a partvidékre és Kyrenia városára.
Továbbutazás Bellapaisba. E falucska egy gyönyörű fekvésű hegyoldalban található. Látogatás az egykori premontrei kolostor félig romosan is pompás gótikus épületegyüttesében. A következő állomásunk Kyrenia, amely városka bűbájos kikötője és a kikötő mellett álló erőd sokáig emlékezetes marad az odautazók számára. A tekintélyt parancsoló erődben egy érdekes hajóroncs múzeum is található.
Az észak-ciprusi kirándulás befejezéseképpen ismerkedés Famagustával, Othello városával: hatalmas velencei városfalak, Othello-torony, a gótikus francia katedrálisokra emlékeztető Lala Mustafa Pasa-mecset – az egykori Szt. Miklós-katedrális. E különös hangulatú városban sétálva úgy tűnik, mintha megállt volna az idő.
A fakultatív program ára: 29.900 Ft – garantált indulás. (A fakultatív program ára tartalmazza a következő belépődíjakat is: Szent Hilarion vára, Bellapais-apátság, Kyrenia erődje.)
Figyelem: Az észak-ciprusi programhoz érvényes útlevél vagy új típusú személyi igazolvány szükséges.

6. nap: Nicosia, Lefkara
Egész napos kirándulás Nicosiába, Európa utolsó kettéosztott fővárosába. Városnézés: velencei városfalak, Famagusta-kapu, Érseki Palota, Szt. János-katedrális, Ciprus Múzeum (az ország legjelentősebb múzeuma – régészeti kincsek a bronzkortól a görög és a római korig) stb.
Ezt követően átruccanás a törökök lakta Észak-Nicosiába (útlevél vagy új típusú személyi igazolvány szükséges). Ismerkedés az óvárossal, látogatás a Büyük Han nevű XVI. századi karavánszerájban, majd az impozáns Selimiye-mecset (egykori Szent Zsófia-székesegyház) megtekintése kívülről (a mecset jelenleg felújítás miatt nem látogatható). Kora délután visszatérünk Dél-Nicosiába, szabadidő a Laiki Yitonia negyedben. A festői stílusban restaurált házak az árusokkal, kézműves üzletekkel, éttermekkel az évszázadokkal ezelőtti Nicosiába vezetik a látogatókat.
Délután visszautazás a szállodába, útközben pihenő Lefkara faluban, Ciprus „Szentendréjében”. A hangulatos hegyi falu lakói évszázadok óta foglalkoznak hímzéssel, a hagyomány szerint Leonardo da Vinci 1481-ben itt vásárolt oltárterítőt a Milánói dóm számára.

7. nap: pihenés
Szabadidő, pihenés.

8. nap:
Transzfer a paphosi repülőtérre, hazautazás Budapestre. Érkezés Ferihegyre a déli órákban.
Figyelem: az ápr. 13-i csoport esetében a repülőgép a délutáni órákban indul Paphosról, ezért ezen a napon késő délelőttig – a paphosi reptéri transzfer indulásáig – szabadidő. Érkezés Budapestre 17 óra körül.


Figyelem: A programok sorrendje felcserélődhet.

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
5. nap Fakultatív program
29900

Időpontok Teljes részvételi díjak
2024. ápr. 13-20.  417.000 Ft + 38.000 Ft (reptéri ill.) = 455.000 Ft  
2024. máj. 16-23.  455.000 Ft + 38.000 Ft (reptéri ill.) = 493.000 Ft  

A teljes részvételi díj tartalmazza a repülőjegyet a 20 kg-os feladható poggyásszal és a reptéri illetékkel együtt, a transzfereket, a szállodai elhelyezést félpanzióval, az útlemondási biztosítást, a fenti programokat belépődíjakkal, az irodánk csoportkísérőjét (a budapesti indulástól a budapesti érkezésig) és a helyi idegenvezetést. 

Egyágyas felár: 82.700 Ft 

Gyerekkedvezmény:  110.000 Ft (12 éves korig) 

3. ágy kedvezménye: 55.000 Ft 

Tengerre néző felár: 82.000 Ft / szoba

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 520 Ft/nap 



A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

 

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!