Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Pizzatanfolyam Nápoly olajfaligetes dombvidékén - csoportos gasztro út (Repülő) *****

Olaszország, Dél-Olaszország, Nápoly
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egyéb
Szűrés
Indulás: 2025-04-24-tól
2025-04-28-ig
Szobatípus: Kétágyas standard szoba, 2 felnőtt
Időtartam: 4 éj
Ár:
598000.00 Ft/fő, 2F, Teljes ellátás
Ajánlatkérés
Leírás

Leírás:

Az olasz gasztronómia világába utazunk Dél-Olaszországba, ahol nem csak a környék nevezetességeivel és izgalmas konyhájával ismerkedünk meg, de pizza séfünk vezetésével megtanuljuk hogyan készül az igazi nápolyi pizza és a tradicionális olasz házi tészta.

Utunkon a nápolyi pizzakészítés alapjait Muntyán Stella pizza séf segítségével és vezetésével ismerjük meg egy egészen autentikus helyen, egy villában Altavilla Silentina dombvidékén, a 2010 óta az UNESCO világörökség részét képező Cilento Nemzeti Park kapujában.

Stella Nápolyban Fabio Christiano tanítványaként végzett 2023. májusában, mint nemzetközi ,,pizzaiola", vagyis pizzaszakács.

A kiváló bronzérmes 3. helyezést érte el az olaszországi Paestumban megrendezett 2024-es pizza világbajnokságon, Pizza Gourmet kategóriában. Jelenleg is képzi magát a Pizza Doc Akadémia mester szakán.

Itthon privát pizza séfként tevékenykedik, kizárólag olasz alapanyagokat használ és hosszú érlelésű tésztával dolgozik, mely a hosszabb kelesztés miatt könnyebbé, ízletesebbé és könnyebben emészthetővé teszi a pizzát.

Stella hivatalos oldala: https://www.facebook.com/p/Stellas-Pizza-Hivatalos-Oldala-61552298783701/

PROGRAM:

1. nap:

Érkezés a nápolyi repülőtérre, találkozás a helyi magyar idegenvezetővel, majd a repülőtéri transzferrel egybekötve, látogatás Nápoly belvárosában. Városnézés után transzfer Altavilla Silentinaba, bejelentkezés a L'Araba Fenice Hotelbe, vacsora és esti szabadidő a hotelben.

2. nap:

Reggeli a szállodában, majd magyar idegenvezetőnk kíséretében indulás a Tenuta Vannulo helyi bivalyfarmra, ahol a mozzarella elkészítésével ismerkedünk meg. A szabadidő függvényében egy másik farmon is látogatást teszünk (Azienda Agricola Il Tempio).

A farmlátogatást követően irány a tanfolyam színhelyéül szolgáló helyi villa, mely a Silentinai dombvidéken fekszik.

A képzés első napján az elméleti oktatás során megismerkedünk a helyi hozzávalókkal, alapanyagokkal, eszközökkel, valamint a pizza történetével és szükséges felszereléssel (kemencék, dagasztógépek), illetve a tészta hozzávalóival is: lisztek, élesztők, sók.

A gyakorlatban megtanuljuk a kézzel és géppel való dagasztást. Elkészítjük az első direkt tésztát adott recept alapján (mindenki saját kezűleg fog dagasztani), és megtanuljuk a tészta bucizás technikáját. A tésztákat 24 órára hűtőbe rakjuk érlelésre.

A kávészünetben olasz snack-kel készülünk. A nap második felében a direkt és indirekt tészta közötti különbség kerül asztalra.

Az oktatást követően transzfer vissza a szállodába, vacsora a szállodában.

3. nap:

Reggeli a szállodában, transzfer a villába, Az oktatás második napján a bedagasztott direkt tészta nyújtása, feltétek, sütés. Minden fontos lépést megtanulunk: klasszikus pofozós nyújtás, a tészta áthúzása a lapátra, vetés és sütés, behelyezés és megfordítás, a kemencék kezelése. Ismerkedés a klasszikus pizza típusokkal és feltétekkel.

Ebédünk az elkészített pizza lesz. Az oktatást követően délután látogatás Altavilla bájos városában magyar idegenvezetőnkkel, majd transzfer vissza a hotelbe, vacsora a szállodában.

4. nap:

Reggelit követően transzfer a villába. Az oktatás harmadik napján: ,,pasta fresca alla Nonna", avagy az igazi kézi készítésű friss tészta, ahogy a nagymama készíti, a hozzá illő ragu alla bolognese-vel. Mindenki saját maga gyúrja meg a tésztát, miközben elkészítjük az igazi bolognai mártást. Az ebéd az elkészített tészta lesz.

Délután a történelmi Paestum városába látogatunk helyi idegenvezetőnk kíséretében, majd a napot a tengerparton zárjuk és kis pihenéssel. A nap végén transzfer vissza a hotelbe, vacsora a szállodában.

5. nap:

Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés és indulás a repülőtérre a menetrend függvényében.

Búcsú Olaszországtól, hazautazás.  

Utazás: 

Budapest-Nápoly közötti közvetlen járatokkal, fapados légitársasággal. Smart viteldíjú csomag tartalmazza az ingyenes ülések alá helyezhető kézipoggyászt, az elsőbbségi beszállást és a 10 kg-os fedélzeti poggyászt. Felár ellenében magasabb viteldíjú csomag vagy extra poggyász is foglalható.

Transzfer: 

Repülőtéri- és kint tartózkodás alatti privát transzfer áll a csoport rendelkezésére, mely végig kísér minket az olaszországi tartózkodásunk alatt.

Szállás: L'Araba Fenice Hotel & Resort*****

Szállásleírás és szolgáltatások:

Az 5 csillagos L'Araba Fenice Hotel & Resort a Sele folyó buja völgyében található, a modern építészet ihlette Paestum városától nem messze, hatalmas gondozott kerttel körülvéve. A buja ösvényekkel tarkított parkban találunk tavakat és több mint 1000 virág- és növényfajt. Az üdülőkomplexum központjában egy nagy úszómedence foglal helyet, hidromasszázzsal, napozórésszel és nyugágyakkal.

A resort rendelkezik egy stílusos étteremmel, kézműves péksüteményeket és különleges italokat kínáló bárral, spa központtal és sportközponttal (teniszpálya, futballpálya) is.

A jólét templomának is nevezett Astrea Wellness & Spa központban találunk egy belső hidromasszázs medencével felszerelt gyógyfürdőt, a vizes blokk mellett pedig egy kellemes relaxációs részt is kialakítottak, ahol aszaltgyümölcs kóstolóval párosított gyógytea kortyolgatása közben lazíthatunk. A két masszázsszobában lehetőség van többféle test- és arckezelést kipróbálni (feláras szolgáltatások).

A standard kétágyas szobák az üdülőközpont központi részén helyezkednek el. A kényelmesen berendezett szobák franciaággyal, fürdőszobával, pihenősarokkal rendelkeznek, és a hotel bejáratra vagy a belső kertre néznek.

Társítás:Ha egyedül jönnél, de szívesen megosztanál egy kétágyas szobát, van lehetőség társításra. Azon leszünk, hogy a megfelelő szobatársat találjuk meg Neked.

Csoportos utunk minimum létszámhoz kötött, min. 14 fő jelentkezése esetén indul! Kevesebb létszám esetén esetleges felár fizetendő.

A változtatás jogát fenntartjuk a hotel, a menetrend és a programok tekintetében!

Vista ÁSZF-től eltérő foglalási és lemondási feltételek érvényesek: foglalás 40% előleggel lehetséges érkezés előtti 41. napig, 40 napon belül teljes összeg fizetendő. Lemondás esetén érkezést megelőző 60-40 nap között 50% kötbéres a foglalás, érkezést megelőző 39-18 nap között 70% kötbéres, 17 napon belül 100% kötbéres, nem lemondható, nem módosítható.

Az ár tartalmazza:

  • a repülőjegyet fapados légitársaság közvetlen járataival Budapest-Nápoly-Budapest között, alap viteldíjjal, fedélzeti poggyásszal,
  • a szállást 4 éjszakára 5* hotelben, kétágyas vagy egyágyas standard szobákban, 
  • a teljes ellátást,
  • a repülőtéri transzfereket és programok közötti transzfereket privát autóbusszal,
  • a pizza- és tésztakészítő tanfolyamot magyar pizzaséf vezetésével,
  • a főzéshez/sütéshez szükséges eszközöket és alapanyagokat,
  • a helyi magyar asszisztenciát és idegenvezetést.

Az ár nem tartalmazza:

  • a repülőjegyhez tartozó kiegészítő szolgáltatásokat (pl. feladott poggyász)
  •  utas- és útlemondási biztosítást,
  • a személyes jellegű kiadásokat és borravalókat.

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!