Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Semmeringi vonatozás, advent Mariazellben és látogatás a Lindt Csokoládégyár mintaboltjában

Ausztria, Steiermark, Mariazell
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Városlátogatás, Körutazás
Szűrés
Indulás: 2024-11-23-tól
2024-11-23-ig
Szobatípus: Szállás nélkül
Időtartam: 1 nap
Ár:
14990.00 Ft/fő, Szállás nélkül, Önellátás, 2 felnőtt
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-11-30-tól
2024-11-30-ig
Szobatípus: Szállás nélkül
Időtartam: 1 nap
Ár:
14990.00 Ft/fő, Szállás nélkül, Önellátás, 2 felnőtt
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-12-07-tól
2024-12-07-ig
Szobatípus: Szállás nélkül
Időtartam: 1 nap
Ár:
14990.00 Ft/fő, Szállás nélkül, Önellátás, 2 felnőtt
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-12-14-tól
2024-12-14-ig
Szobatípus: Szállás nélkül
Időtartam: 1 nap
Ár:
14990.00 Ft/fő, Szállás nélkül, Önellátás, 2 felnőtt
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-12-21-tól
2024-12-21-ig
Szobatípus: Szállás nélkül
Időtartam: 1 nap
Ár:
14990.00 Ft/fő, Szállás nélkül, Önellátás, 2 felnőtt
Ajánlatkérés

Leírás

Leírás: Adventi buszos utazás Mariazellbe, Európa egyik leghíresebb búcsújáró helyére, ahol bájos ünnepi hangulat vár ránk. Utazunk a semmeringi vasúton, hegyeken és völgyeken, alagutakon és viaduktokon át, s mindenekelőtt csokikülönlegességeket vásárolhatunk a Lindt csokigyár mintaboltjában!

Ellátás: Önellátás

Közlekedés: Autóbusz

Program: Indulás reggel 05:00-kor Budapest, XIV. kerület, Olof Palme sétány 5., (Városligeti csónakázó és Műjégpálya). A vidéki felszállást kérjük, foglaláskor jelezzék! Folyamatos buszos utazás Ausztriába rövid pihenőkkel, majd megérkezünk egy tipikusan alpesi osztrák településre, Gloggnitzba, ahol ellátogatunk a világhírű Lindt csokoládégyár mintaboltjába, amely minden édesszájú álma. Rengetek különféle ízű csokoládé közül választhatnak a vásárlók, és a végleges döntés(ek) előtt lehetőség van kóstolásra is!
Folytatjuk buszos utazásunkat a semmeringi vasúthoz. A vasút az UNESCO Világörökség részét képezi. A pálya hossza összesen 41 km, és 14 alagúton, 11 vashídon, több mint 100 kőhídon és 16 viadukton halad át. Természetesen a mintegy 40 perces vonatozás folyamán lélegzetelállító kilátásban lesz részünk!
A semmeringi vonatozás után tovább utazunk autóbusszal Mariazellbe, Európa egyik leghíresebb búcsújáró helyére, amely a magyarok számára különös jelentőséggel bír. A legenda szerint Nagy Lajos magyar király Amurát szultán elleni ütközete előtt a Celli Máriához könyörgött, adjon valami jelet neki, merje-e vállalni az ütközetet a törökök túlerejével szemben? A történet így kezdődik, s aki eljön, megtudja, hogyan folytatódik!

Adventi mariazelli látogatásunk alkalmával felkeressük a kálváriát, a szent kutat, a kegytemplomot, tisztelgünk Mindszenti József bíboros első sírjánál.

A nap további részében szabadprogram a felejthetetlen hangulatú mariazelli adventi vásáron. Indulás haza, érkezés a kiindulási helyre az éjszakai órákban.

Kérjük, irodánk ASZF feltételeit ( https://www.adutours.hu/oldalak/35:utazasi-szerzdes.html ), illetve általános tudnivalóit ( https://www.adutours.hu/altalanos_informaciok.html ) figyelmesen olvassák el!

További fontos tudnivalók:

o A vidéki fel- és leszállási helyek mindig a menetirány szerinti oldalon találhatók. Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon! Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor! A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken és csak a felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!
o Az indulás előtt egy héttel semmilyen módosítás nem lehetséges (név, út, időpont, biztosítás, vacsora, stb.)
o Névmódosítás, felszállásihely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő megfizetése esetén lehetséges.
o Az autóbuszos utazások módosíthatók, de nem lemondhatók!
o Az utazások az időjárástól függetlenül indulnak, javasoljuk az évszaknak megfelelő öltözködést, illetve hátizsákot, amely tartalmaz némi szendvicset és vizet, esős időjárás esetén esőkabátot.
o Az ülésrend a fix ülőhely feláras helyeken kívül a befizetések sorrendjében kerül beosztásra az indulás előtt. Fix ülőhely: 3.000 Ft/fő foglaláskor fizetendő. Akik együtt jelentkeznek, mindenképp egymás mellett ülnek.
o 20.000 Ft/fő alatti részvételi díj esetén a részvételi díj egy összegben fizetendő jelentkezéskor!
o 35 fő alatti létszám esetén 2.500 Ft/fő felár fizetendő, erről indulás előtt kapnak értesítést e-mailben.
o Az iroda a program változtatás jogát fenntartja.
o A pihenőhelyek mosdóinál fizetni kell, így jó, ha rendelkezik apró pénzzel.
o A belépők árát az utaskísérő/idegenvezető szedi össze a buszon. Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel készülni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból. A feltüntetett árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, parkolás, foglalási/szervezési költség, stb.). A belépőjegyek és a fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek. Az utazási szerződés aláírásával a feltüntetett belépő árakat is elfogadásra kerülnek.
o A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.
o Az autóbuszon elektromos roller valamint kerékpár szállítása biztonsági okokból tilos!
Az utazó köteles úti okmánya érvényességéről gondoskodni. Kérjük, hogy a foglalás és az utazás közötti időben is kísérjék figyelemmel az aktuális szabályozásokat! E miatt meghiúsult utazásért az utazásszervező irodát nem terheli semmilyen fizetési, kártérítési kötelezettség.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?ausztria

UTASBIZTOSÍTÁS: Szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy az utazáson való részvétel feltétele az érvényes utasbiztosítás megléte. Amennyiben irodánknál kötötte, egyéb teendője ezzel kapcsolatban nincs. Ellenkező esetben viszont felszállás előtt idegenvezetőnknek/csoportkísérőnknek szükséges bemutatni az utazás időtartamára szóló, non-stop asszisztenciával rendelkező utasbiztosítási kötvényt. (Az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem elegendő, viszont az ellátáshoz szükséges, illetve megkönnyíti az ellátást).

Kérjük indulás előtt ellenőrizzék mobiltelefonjuk működését, rooming szolgáltatásukat a mobil szolgáltatójuknál! Amennyiben a programban változás lesz, sms-ben értesítjük önöket. Ha a telefon ki van kapcsolva, vagy nem működik a roaming szolgáltatás, nem tudjuk Önöket elérni, felelősséget nem vállalunk, az utazási irodát kártérítési felelősség nem terheli!

Felszállási lehetőségek az Autóbuszra:

o Budapest, Budapest,14. kerület,- Olof Palme sétány 5.(Városligeti csónakázó és Műjégpálya)
o M7/M1-es autópálya, Budaörsi- Pihenőhely, MOL benzinkút, 10-es km kő
o M1-es autópálya, Sasfészek-tó Pihenőhely, MOL benzinkút, 21-es km kő
o M1-es autópálya, Zsámbéki- Pihenőhely, MOL benzinkút, 28-as km kő
o M1-es autópálya, Óbarok Pihenőhely, OMV benzinkút, 43-as km kő
o M1-es autópálya Tatabánya (Vértesszőlős) - MC Donald's 61 km kő (Sztráda Áruház mellett)
o M1-es autópálya, Remeteségi- Pihenőhely, Shell benzinkút, 64-es km kő
o M1-es autópálya, Tata -Concói Pihenőhely, OMV benzinkút, 94-es km kő
o M1-es autópálya, Arrabona- Pihenőhely, Agip benzinkút, 119-es km kő
o M1-es autópálya, Mosoni- Pihenőhely, MOL benzinkút, 162-es km kő
Csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!


Az ár tartalmazza:

  • Az autóbuszos utazást és az idegenvezető költségét.

Az ár nem tartalmazza:

  • Az étkezést, a belépők díját.

    Adminisztrációs díj: 2.000 Ft/fő

    BBP: 600Ft/fő (70 év alatt)
    BBP: 1.200 Ft/fő (70 év felett)

    Belépők hozzávetőleges árai:

    Vasútjegy: 10 EUR/fő (kötelezően fizetendő, tartalmazza az utazást menetrendszerinti járattal, és az autóbusz kisérési díját)*amennyiben nem jár a vasút, saját autóbusszal tesszük meg ezt a szakaszt.

    Külön fizetendő a kötelező városbelépési + parkolási díj: 8 EUR/fő, amelyet az autóbuszra felszálláskor szükséges az idegenvezetőnek fizetni.

    35 fő alatti létszám esetén 2.500 Ft/fő felár fizetendő, erről indulás előtt kapnak értesítést e-mailben.

    Az árak tájékoztató jellegűek, a változás jogát fenntartjuk, bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, szervezési költség stb...). Azokban az esetekben, ahol a kötelező a helyi idegenvezető alkalmazása, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!