Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Kelet-stájer mozaik: Vorau - Pöllau

Ausztria, Steiermark, Vorau
  • Szálláskategória: Nincs
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Kultúra és történelem, Városlátogatás, Városnéző programok
Szűrés
Indulás: 2024-10-26-tól
2024-10-26-ig
Szobatípus:
Időtartam: 1 nap
Ár:
24000.00 Ft/fő
Ajánlatkérés
Leírás

Kelet-stájer mozaik: Vorau - Pöllau

Időpont: 2024. október 26. (szombat)
 
Felszállási lehetőség:  Siófok – Balatonföldvár – Balatonlelle – Balatonboglár - Fonyód – Balatonfenyves – Balatonkeresztúr – Balatonberény  útvonalon
Indulás Siófokról 5 óra 30-kor. Folyamatos utazás egy pihenővel.

Első állomásunk Kelet-Stájerország dimbes-dombos vidékén fekvő Vorau városa, mely 850 éves Ágoston-rendi apátságáról ismert. Az újjávarázsolt, idilli fekvésű épületegyüttes remekül harmonizál a stájer tájjal. Kolostorát III. Ottokár alapította a 12. században. Mivel az osztrák-magyar határvidéken állt, hamarosan átalakították a kolostort erőddé. A 17. század első felében kezdték meg átépítését barokk stílusban. Helyi vezetőnkkel ismerkedünk meg a Szent Tamás apátsági- és plébániatemplommal, valamint páratlan díszítésű sekrestyéjével. Nem maradhat ki a legszebb rész, a 20000 kötetet számláló barokk könyvtár sem.
Innen a közeli Pöllau-ba látogatunk. Kelet-Stájerország egyik legbájosabb települése a festői Pölauer Tal közepén fekszik. Itt is helyi vezetővel ismerkedünk a látnivalókkal. Ellátogatunk a kastélyba, mely egy vízivárra épült és egykor kolostor volt. A kastély mellett zöld labirintussal megépített bájos park található. Majd a Szent Vitus plébániatemplomot tekintjük meg, melyet gyakran nevezik a „stájer Szent Péter-dómnak”. Stájerország legnagyobb barokk temploma megépítésének ugyanis a vatikáni Szent Péter-bazilika szolgált példaképül.
Napunkat a Buchegger család gazdaságában fejezzük be. A család már 4 generáció óta foglalkozik mezőgazdasággal, elsősorban gyömülcstermesztéssel és annak hagyományos feldolgozásával. Bepillantást nyerhetünk munkájukba, azaz ahogy szlogenjük is szól, hogy kerül a gyümölcs „a fáról az üvegbe”. Ez már kicsit elárulja, hogy termékeik között találunk likőröket, pálinkákat, gyümölcsleveket, lekvárokat és sok más finomságot. Persze a kóstoló sem maradhat ki (3 féle likőr, ill. pálinka, 3 féle gyümöcslé, mindehhez pedig kemencében sült kenyér 3 féle krémmel). Végül természetesen vásárlásra is lesz lehetőség.
Tervezett hazaindulás 18 órakor. Érkezés a késő esti órákban.

Részvételi díj: 24.000,- Ft / fő
A program minimum 40 fő jelentkezése esetén indul. A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

A részvételi díj tartalmazza: utazás komfortos autóbusszal, csoportkísérő idegenvezető
A részvételi díj nem tartalmazza: utasbiztosítás (500 Ft/fő); belépők (Vorau-i apátság, Pöllau kastély és templom) és program (Buchegger gazdaság kóstolóval) árai – 35 EUR/fő

Bővebb információ: P&P Tours Utazási Iroda (MKEH. eng.sz: U-000916)  
8640 Fonyód, Szent István u. 5      Tel/Fax: 85 362 125   v. 20/218-4121              
További részletek: www.pptours.hu,  e-mail: info@pptours.hu

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!