Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Japán nagy körutazás magyar idegenvezetéssel a cseresznyevirágzás idején 2025.03.16-28.

Japán, Tokió, Tokió
  • Szálláskategória: Hotel
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út
Szűrés
Indulás: 2025-03-16-tól
2025-03-28-ig
Szobatípus: Kétágyas szoba külön ággyal
Időtartam: 12 éj
Ár:
1549000.00 Ft/fő, 2F, Kétágyas szoba külön ággyal
Ajánlatkérés
Indulás: 2025-03-16-tól
2025-03-28-ig
Szobatípus: Kétágyas szoba franciaággyal
Időtartam: 12 éj
Ár:
1549000.00 Ft/fő, 2F, Kétágyas szoba franciaággyal
Ajánlatkérés
Leírás

Leírás:

Japán legérdekesebb látnivalóiból szemezgettünk másfél hétre valónyit: Oszaka pezsgő élete, kulináris titkai és gigantikus várának látképe miatt lett világhírű, míg Kiotó történelmével, klasszikus japán templomaival és szentélyeivel, Nara szabadon legelésző szarvasaival ejti rabul az ide látogatók szívét. Az utunkat Tokióban, a világ legnagyobb metropoliszában zárjuk; a 2021-ben rendezett, XXXII. nyári olimpiai játékok házigazdája kétségkívül a jövő városa.

Az utazás alatt nem csak nagyvárosokba jutunk el, hanem a vidéki japán mindennapok életébe és ételeibe is belekóstolhatunk. A program várhatóan a tavasz legszebb időszakára, a Sakura idejére esik, amikor a cseresznyefák virágba borulnak.

Az utazás kiemelkedő értékei:

  • Utazás az Emirates légitársaság járataival, jó menetrendekkel
  • Az utazásunk a japán tavasz legszebb időszakára esik
  • Japánul tudó, Japánt kiválóan ismerő magyar idegenvezető kíséri a csoportot
  • Világörökségi helyszínek

 

Programok:

Március 16., vasárnap
Elutazás Budapestről az Emirates légitársaság járataival, átszállással Oszakába (Budapest-Dubai 15:10-23:20, Dubai-Oszaka 03:05-17:05).

Március 17., hétfő
Délután érkezünk Kansai régió egy mesterséges szigetre épült repülőterére, majd busszal Oszakába utazunk, ahol a szállásunk a Daiwa Roynet Kitahama hotelben lesz.

Március 18., kedd
Buszos városnézés Oszakában, Japán 3. legnépesebb városában. Elmegyünk a Várkastélyhoz és sétálunk a Dotonborin (bevásárlónegyed), majd szétnézünk az Umeda Sky Building kilátóteraszáról. Késő délután szabadidő.

Március 19., szerda
Reggeli után Narába, Japán egyik ősi fővárosába buszozunk, ahol a városi parkban szikaszarvasokat etetünk, majd megnézzünk a Todaidzsi templomot és Japán legnagyobb bronz buddhaszobrát. Délután a 17 (!) UNESCO Világörökség védelme alatt álló építménnyel büszkélkedő Kiotóba utazunk. Este szállás a Daiwa Roynet Kyoto Shiyokarasuma szállodában.

Március 20., csütörtök
Egész napos városnézés Kiotóban. A városnézés során felkeressük a a Kinkakudzsit (Aranytemplom), a sógunok egykori szálláshelyét, a Nidzsó-kastélyt, a Tiszta Víz templomát, a Kijomizuderát és Fusimi Inari-nagyszentélyt.

Március 21., péntek
Szabadprogram Kiotóban vagy félnapos kirándulás Arashijamába (ára: 5000 jen/fő), sétálunk a bambuszerdőben és élvezzük a gyönyörű természet adta látnivalókat. Délután visszautazunk Kiotó belvárosába és szabadidő keretében lehetőség nyílik a Nishiki piac és a Gion (tradicionális gésanegyed) felfedezésére.

Március 22., szombat
Reggeli után északra, Fukuiba buszozunk. Kinyújtóztatjuk végtagjainkat a Asuwayama Parkban, majd ellátogatunk az ,,Örök béke templomába", Eiheidzsibe. Délután városnézés a Japán-tenger partján fekvő Kanazavában és séta a Japán három legszebb kertje közé választott Kenrokuen kertben. Megnézzük a Higasi Csaja városrészt, az egykori gésanegyedet és teaházakat. Este szállás Kanazavában, a Mystays Premier Kanazawa Hotelben.

Március 23., vasárnap
Ezen a napon a ,,japán Alpokba", Gifu prefektúrába látogatunk. Shirakawa háromszög homlokzatú farmházai 1995 óta az UNESCO világörökségéhez tartoznak. Takajama pedig hegyvidéki fekvéséből adódó izoláltsága miatt egyéni fejlődési útvonalat járt be, óvárosában hangulatos, százéves lakóházak között sétálhatunk. Szállás Macumotóban, az Alpico Plazában.

Március 24., hétfő
Városnéző séta Macumotóban, ahol a 16. századi kastélyt szinte eredeti formájában találjuk. Takasakiban megállunk a Könyörületesség istennőjének 42 méteres szobránál, majd az estét Nikkóban, az ősi városban töltjük. Szállás: Fairfield by Marriott Tochigi Nikko.

Március 25., kedd
A napot a 400 éves, az UNESCO Világörökség részeként nyilvántartott Toshogu szentélynél kezdjük, majd sétálunk egyet az Ashikaga virágparkban. Délután Tokióba utazunk, ahol a szállásunk Tokió legismertebb üzleti és szórakoztató negyedében, Ginzában, a Monterey Ginza Hotelben lesz.

Március 26., szerda
Az egész napos tokiói városnézésünk (metrózunk és gyalogolunk) során felkeressük a Meidzsi császár tiszteletére emelt szentélyt, majd felmegyünk a Városháza kilátószintjére és onnan élvezhetjük a világ legnépesebb városának panorámáját. Megnézzük a fiatalok által közkedvelt, lüktető Sibuját és meglátogatjuk a Szenszódzsit, a főváros legősibb buddhista templomát. Séta a Nakamise utcán, ahol beszerezhetjük a tokiói emléktárgyainkat.

Március 27., csütörtök
Reggeli után a tengerparti Kamakurába, Japán középkori fővárosába vezet az utunk és útközben, tiszta időben le tudjuk fotózni a Fudzsi szent hegyét is. A város 800 évvel ezelőtt a Föld egyik legnépesebb települése volt. A kirándulás során felkeressük a Myoho-jit (buddhista templom), Zaimokuza tengerpartját, a Daibutsut, a hatalmas Buddha szobrot, majd megnézzünk a Haszederát, a Dzsizo szobrocskáiról is ismert buddhista templomot. Korzózunk a sétálóutcán, a Komacsi Dorin, ezután visszautazunk Tokióba, a repülőtérre. Este búcsút intünk Japánnak.

Március 28., péntek
Dubai átszállással hazarepülünk Budapestre (00:05-06:55, 10:35-13:35).

Az ár tartalmazza:

  • Repülőjegy Budapest-Oszaka és a Tokió-Budapest útvonalon az Emirates légitársaság járataival, oda-vissza egy átszállással, turista osztályon
  • Repülőtéri illetékek
  • Fejenként egy db max. 30 kg-os, feladható poggyász és fejenként egy db, max. 8 kg-os kézipoggyász
  • Tíz éjszaka szállás a program útvonala szerint, középkategóriás szállodákban
  • Büféreggeli a szállodákban, kivéve Nikkóban (ahol breakfast box)
  • A programban feltüntetett városnézések autóbusszal, metróval és gyalogosan, belépőkkel
  • Magyar idegenvezető a budapesti indulástól a tokiói hazautazásig

 

Az ár nem tartalmazza:

  • Helyben felmerülő személyes költségek, a programban nem szereplő étkezések
  • Ajánlott szervizdíj: 5000 jen/fő

 

Egyéb tudnivalók:

  • Az utazáshoz érvényes útlevélre van szükség, vízum nem kell.
  • Kinn fizetendő szervizdíj: 5000 jen/fő a teljes utazás időtartamára.
  • Minimum létszám: 16 fő.
  • Egy fő foglalása esetén egyágyas felár fizetendő.
  • Háromágyas szoba nem foglalható.
  • Ebéd és vacsora egyénileg, az idegenvezetőnk a lehetőségeket ismertetni fogja.

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!