Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

DÉL-KOREA & JEJU KURIÓZUMAI

Dél Korea, Szöul, Szöul
  • Szálláskategória: Hotel
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Városlátogatás, Körutazás
Szűrés
Indulás: 2024-10-21-tól
2024-10-31-ig
Szobatípus: KÜLÖNÁGYAS SZOBA
Időtartam: 9 éj
Ár:
1199000.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-10-21-tól
2024-10-31-ig
Szobatípus: FRANCIAÁGYAS SZOBA
Időtartam: 9 éj
Ár:
1199000.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-10-21-tól
2024-10-31-ig
Szobatípus: FRANCIAÁGYAS SZOBA
Időtartam: 9 éj
Ár:
1264000.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-10-21-tól
2024-10-31-ig
Szobatípus: KÜLÖNÁGYAS SZOBA
Időtartam: 9 éj
Ár:
1264000.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés

Leírás

Program leírás

Utazás:            Budapest - Szöul - Budapest útvonalon nemzetközi repülőjárattal, a körutazáson helyi                                                                                      repülőjáratokkal és klímás autóbusszal.
Elhelyezés:     helyi középkategóriás szállodák 2 ágyas, fürdőszobás / WC-s szobáiban.
Ellátás:            reggeli és fakultatív félpanzió (7 alkalommal ebéd és 2 vacsora).

1. nap: Budapest - Szöul
Elutazás az esti órákban Budapestről közvetlen járattal Szöulba. Éjszaka a repülőgépen.

2. nap: Szöul
Érkezés délután a koreai fővárosba. SZÖUL a világ egyik legfejlettebb városa és az elővárosait nem számítva is többen laknak benne, mint egész Magyarországon. Első ismerkedés a fővárossal, felmegyünk a Seoul N toronyba, ahonnan körpanorámában élvezhetjük a kilátást. Szállás Szöulban.

3. nap: Szöul
Az egész napos városnézést a Gyeongbok palotánál kezdjük, amely az öt megmaradt palota közül a legnagyobb és legpompásabb. A Csoszon-dinasztia uralkodása idején ez volt a központi királyi palota, melynek komplexumához gyönyörű templomok, pavilonok, múzeumok, kertek tartoznak. Itt (opcionális) lehetőségünk lesz hagyományos koreai Hanbok ruhát magunkra ölteni és fotókkal megörökíteni a pillanatot. Megtekintjük az őrségváltást, majd a tüneményes Jogyesa buddhista templomot tekintjük meg, amely a japán megszállás alatt fontos ellenállási központja volt a koreai buddhizmusnak. Ellátogatunk a mellette lévő szabadtéri néprajzi múzeumként funkcionáló hagyományos koreai faluba (Bukchon Hanok Village). Szállás Szöulban.

4. nap: Szöul - Mt. Songnisan Nemzeti Park - Gyeongju
Reggel kirándulás a Mt. Songnisan Nemzeti Parkba. Itt az eredetileg a VI. században épített, idilli természeti környezetben elhelyezkedő Beopjusa templom területén fedezhetünk fel számos buddhista ereklyét és nemzeti kincset (pl. 1300 éves ikeroroszlános kőlámpás vagy Korea egyetlen megmaradt, 5 emeletes fapagodája). Továbbutazás Korea ,,tető nélküli múzeumába", GYEONGJU-ba, útközben ginzengföldeket láthatunk. Szállás Gyeongjuban.

5. nap: Gyeongju - Busan
A Silla királyság VIII. században épült emlékeivel ismerkedünk. Ekkorra forrt ki a jellegzetes koreai építészet, számos épület, főként buddhista kolostorok és templomok emelkedtek. A Gyeongju Nemzeti Múzeumban és a Tumuli Parkban található királyi sírhalmok által könnyen megismerkedhetünk az ország történelmével. Felkeressük a Bulguksa vallási komplexumot, amitől pár kilométerre találjuk a Seokguram grottót, ami a világ egyik legfontosabb buddhista búcsújáróhelye. A sziklabarlang a Nirvánába vezető spirituális utazást szimbolizálja, az előcsarnok és a folyosó a földet, a rotunda pedig a mennyországot jelképezi. A bent található Buddha szobor egy kifejezetten élethű alkotás, amely a megvilágosodás pillanatában ábrázolja a vallásalapítót. Ezután Busan felé vesszük az irányt. Szállás Busanban.

6. nap: Busan - Jeju
BUSAN-nal, Dél-Korea második legnagyobb városával ismerkedünk. A reggeli napfényben megcsodáljuk a festőien gyönyörű sziklás tengerpartra épült Haedong Yonggungsa templomot. Majd az ország talán leghíresebb strandjára, a Haeundae-re megyünk ki. Majd látogatást teszünk egy piacon. Ezután a tarkabarka házakból álló kulturális faluba, Gamcheonba látogatunk el. Késő délután transzfer a Gimhae repülőtérre, ahonnan repülés a mesebeli helyekkel teli JEJU szigetére. Szállás Jejun.

7. nap: Jeju
A vulkáni sziget szubtropikus klímájának és szépséges természeti adottságainak köszönheti népszerűségét. A Hallim Park trópusi botanikus, ill. bonsai kertjében sétálunk. A Hyeopjae strandon a szikrázó türkizkék tenger szokatlan elegyet alkot a finom fehérhomokos parttal és a fekete lávakövekkel. Majd az O'Sulloc Teamúzeumot keressük fel, ahol lehetőségünk lesz kóstolni is a teaültetvények közepén. A Spirited Garden nem egy akármilyen botanikus kert. Paradicsomi hangulatára már számos kínai és japán államférfi is kíváncsi volt. Szállás Jejun.

8. nap: Jeju
Reggel a kőparkot keressük fel, ahol több száz archaikus kőszobor között sétálhatunk. A Jeongbang vízesés Ázsia egyetlen olyan zuhatagja, amely közvetlenül a tengerbe ömlik. A Yakcheonsa Ázsia egyik legnagyobb buddhista temploma. A Dharma Csarnoka egy természetes barlangban található, de 18 tonnás harangja is ámulatba ejtő. Aztán a hatszögletű oszlopokat formázó vulkáni kőből álló Daepo Jusangjeolli sziklaszirtet vehetjük szemügyre. Szállás Jejun.

9. nap: Jeju - Szöul
A Bijarim erdőben 2800-nál is több, 500 és 800 év közötti szerecsendió fa közt töltődhetünk fel, ami a sekély vizű Woljeongri strandon folytatunk. Ezt követően egy nem szokványos formájú dombhoz kirándulunk. A gigantikus ősi kastélyra emlékeztető Seongsan Ilchulbong egy 5 ezer éves és 182 méter magas tufakúp tálszerű kráterrel, amelyet hidromagmatikus vulkánkitörések alkottak a sekély tengerfenéken. Kora délután transzfer a repülőtérre, repülés Szöulba. Szállás Szöulban.

10. nap: Szöul
Előbb látogatást teszünk a 420 ezer műtárggyal rendelkező Koreai Nemzeti Múzeumban. Délután megállunk a menő Gangnam negyedben, amit PSY dala tett világszerte ismertté: Gangnam Style-szobor, COEX könyvtár, Bongeunsa buddhista templomot. Végül szabadprogram, vásárlási lehetőség. Szállás Szöulban.

11. nap: Szöul - Budapest
Reggeli után transzfer a szöuli Incheon repülőtérre és közvetlen járattal repülés Budapestre, érkezés a délutáni órákban.

UNESCO Világörökségek:

  • -Beopjusa templom
  • -Gyeongju történelmi helyszínei
  • -Seokguram grottó és a Bulguksa templomegyüttes
  • -Jeju sziget
  • változtatás jogát fenntartjuk!

Tudnivalók

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/koreai-koztarsasag-del-korea

Árak

Teljes ár: 1.199.000 Ft (949.000+250.000 belső repjegyek, reptéri illeték, és csomagdíj)

Félpanziós felár: 65.000 Ft

Egyágyas felár: 195.000 Ft                                                                            

A teljes ár a belépőjegyek és a belföldi repülőjegyek árát magában foglalja.

Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás: 3%             

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Min. utaslétszám: 20 fő            

Garancia felár (17 - 19 fő): 150 USD (helyszínen fizetendő)

Árfolyam: 360 Ft/USD

Szervízdíj/borravaló:50 USD (helyszínen fizetendő!)

Az úti okmány lejárati idejére és a belépési vízumokra vonatkozó beutazási szabály, hogy az útlevélnek a beutazástól még további 3 hónapig kell érvényesnek lennie. 

 

A teljes ár a 472/2017. (XII. 28.) 14. §. (1) c) Korm. rendelet szerinti ár, mely az indulásig az ÁSZF-ben foglaltak szerint változhat.


Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!