Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Fülöp-szigetek, a keleti tengerek gyöngyszeme- körutazás magyar idegenvezetéssel 2025.02.20-03.07.

Fülöp-szigetek, Fülöp-szigetek, Körutazás a Fülöp-szigeteken
  • Szálláskategória: Hotel
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út
Szűrés
Indulás: 2025-02-20-tól
2025-03-07-ig
Szobatípus: Kétágyas szoba franciaággyal
Időtartam: 15 éj
Ár:
1699000.00 Ft/fő, 2F, Kétágyas szoba franciaággyal
Ajánlatkérés
Indulás: 2025-02-20-tól
2025-03-07-ig
Szobatípus: Kétágyas szoba külön ággyal
Időtartam: 15 éj
Ár:
1699000.00 Ft/fő, 2F, Kétágyas szoba külön ággyal
Ajánlatkérés
Leírás

Leírás:

A délkelet-ázsiai szigetvilágban található, több mint 7000 szigetből álló köztársaság gazdag kulturális és történelmi örökséggel rendelkezik. Egzotikus növény- és állatvilága, csodálatos tájai, kiemelkedően kedves lakói miatt kedvelt úti cél. Elsőként a búvárok paradicsomába, Cebu szigetére repülünk, ahol a spanyol uralom számos nyomot hagyott, és különleges természeti csodákat is kínál, majd  a szomszédos Bohol-szigeten  a csokoládéhegyek és a koboldmakik megismerése mellett megmártózhatunk a kristálytiszta tengerben is, sőt a csodálatos óriás cetcápákkal úszhatunk a nyílt tengeren. Ezután a többszörösen a világ legjobb szigetének választott Palawanra látogatunk: csónakkal felfedezzük a földalatti folyót, majd a lenyűgőzően szép, mészkősziklákkal, kis szigetekkel övezett El Nidót keressük fel. Kalandunk a fővárosban, Manilában ér véget.

Az út kiemelkedő értékei:

  • Kényelmes menetrend az Emirates járataival
  • Színvonalas szállodák
  • Igazi természeti ritkaságok, gyönyörű tájak és kiemelkedő élmények
  • Tapasztalt idegenvezető a budapesti elindulástól a hazaérkezésig

Program:

február 20. csütörtök
Elutazás Budapestről Cebura egy átszállással (Budapest-Dubaj 15:10-23:20, Dubaj-Cebu 02:45-15:35).

február 21. péntek
A délutáni érkezés után transzfer Mactan szigetére. Vacsora és szállás: Costabella Tropical Beach Resort 4*.

február 22. szombat
A délelőttöt a Fülöp-szigetek egyik legfontosabb kereskedelmi és gazdasági központjában, Cebu városában töltjük. A spanyol hódítók itt hozták létre első településüket, melynek nyomai máig láthatók. Megismerkedünk a város legfontosabb látnivalóival: Lapu-Lapu emlékmű, mely a Magellán serege elleni csata helyszínén emelkedik, Magellán keresztje, melyet egy kápolnában őriznek.  Megnézzük a Santo Nino bazilikát, a San Pedro erődöt, majd a kézművesek munkáiból vásárolhatunk a hangulatos üzletekben. Filippínó ebédünk után visszatérünk a szállodába, és a délutánt a tengerparton tölthetjük. Vacsora és szállás: Costabella Tropical Beach Resort 4*.

február 23. vasárnap
Ma Cebu szigetének felföldi területeit fedezzük fel. Ellátogatunk a klasszikus kínai stílusú taoista templomhoz, majd a Sirao virágoskertbe, ahol a virágok mellett a környező hegyvidékre is csodálatos a kilátás. A következő megállónk Leah temploma, ami az utóbbi évtized egyik legnépszerűbb látnivalója a szigeten: felesége emlékére építette a görög-római stílusú emlékhelyet egy gazdag helyi vállalkozó, kertjéből Cebu városára nyílik szép kilátás. Utolsó megállónk a kellemes klímájú Mountain View park, majd visszatérünk a tengerparti szállodánkba. Vacsora és szállás: Costabella Tropical Beach Resort 4*.

február 24. hétfő
Délelőtt komppal átkelünk Bohol-szigetére, transzfer a Panglao szigetén található tengerparti szállodánkba, ahol a következő négy éjszakát töltjük: The Bellevue Resort 5*.

 február 25. kedd
Egész napos kirándulásra indulunk Bohol szigetén. Megállunk a  Baclayon templomnál, majd a koboldmaki rezervátumban az éjszakai életmódot folytató legkisebb főemlőssel ismerkedünk. Ezután hajóra szállunk, és a Loboc-folyón gyönyörködhetünk a tájban egy ízletes ebéd és egy hagyományos folklórműsor közben. Átsuhanunk a két kilométer hosszan elnyúló Bilar erdőn, melyet mahagóni fákból alakítottak ki, és megérkezünk a csokoládéhegyekhez, ahol egy kilátópontból csodálhatjuk meg ezt az egyedülálló természeti csodát. Szállás: The Bellevue Resort 5*.

február 26. szerda
Egész nap szabadidő a gyönyörű tengerparton.

Fakultatív egész napos cetcápa és vízesés-túra: 130 USD/fő (helyszínen fizetendő). Kora hajnalban indulunk a kis tengerparti városkába, Lilába, ahol együtt úszhatunk és sznorkelezhetünk a gigantikus cetcápákkal a kristálytiszta tengerben. Az óriási méretű, 10-15 méter hosszúságú, csodálatos megjelenésű hal a legnagyobb ma is élő cápafaj, de az emberre veszélytelen. Életre szóló élmény! Délután a Dimiao ikervízesést látogatjuk meg, ahol megfürödhetünk a természetes medencében. A vízeséshez 15-20 perces gyaloglás után érkezünk meg (a lépcső csúszós lehet, jó fizikai állapot szükséges a táv megtételéhez).

Szállás: The Bellevue Resort 5*.

február 27. csütörtök
Szabadidő a szállodában.

Hajózás a Balicasag- és Virgin-szigetekhez, ebéddel: 90 USD/fő (helyszínen fizetendő). Vár minket a Paradicsom! A Balicasag- és a Virgin-szigethez hajózunk. Úszhatunk, sznorkelezhetünk a gazdag tengeri élővilággal rendelkező vizeken. Teknősbékákkal és delfinekkel is találkozhatunk, vagy pihenhetünk a képeslapba illő tengerpartokon.

Szállás: The Bellevue Resort 5*.

február 28. péntek
Kora reggel átkelünk Cebu szigetére, ahonnan elrepülünk a többszörösen a ,,világ legszebb szigetének" választott Palawanra (Cebu-Puerto Princesa 12:50-14:05). Transzfer Puerto Princesa-i szállodánkba, ahol vacsora és szállás: Best Western Plus Ivywall Hotel 4*.

március 1. szombat
Délelőtt megnézzük a főváros, Puerto Princesa nevezetességeit, majd az állatmentő központban krokodilokat és egyéb mentett helyi állatokat látogatunk meg. Ebéd egy helyi étteremben. Kora este ismét útra kelünk, az Iwahig-folyóról fogjuk megcsodálni szentjánosbogarak táncát. Szállás: Best Western Plus Ivywall Hotel 4*.

március 2. vasárnap
Délelőtt felfedezzük a világ leghosszabb földalatti folyóját, ami világörökségi helyszín. A tenger felől közelítjük meg csónakkal a barlang bejáratát, majd másfél kilométeren át hajózunk a cseppkövek és a világ legnagyobb barlangkamrája között (A hajózás kedvezőtlen időjárási viszonyok esetén elmaradhat!). A barlang környéke is egyedülló, az erdő 800 növényfajnak, 165 fajta madárnak, 30 féle emlősnek, 19 fajta hüllőnek és 9 különböző denevérfajnak ad otthont. Visszatérünk a partra, elfogyasztjuk filippínó ebédünket, majd elutazunk busszal El Nidóba, a sziget északi részére. El Nido is a természeti szépségeinek köszönheti hírnevét, talán itt vannak a világon a legszebb tengerparti tájak és strandok az égbe törő mészkőhegyekkel, trópusi flórával és faunával. Szállás El Nidóban: Seda Lio Hotel 4*.

március 3. hétfő
Szabadidő a tengerparton.

,,Szigetek és lagúnák" hajókirándulás: 80 USD/fő (helyszínen fizetendő). A világ legszebb lagúnáiba látogatunk el. Kristálytiszta víz, különleges sziklaformációk a víz alatt és felett. Csobbanhatunk a csodaszép Titkos lagúnában, a Shimizu sziget fehérhomokú partjain, a 7 kommandós tengerpartján. Barbecue ebéd program közben.

Szállás El Nidóban: Seda Lio Hotel 4*.

március 4. kedd
Szabadidő a tengerparton.

,,Szigetek és partok" hajókirándulás: 70 USD/fő (helyszínen fizetendő).  Kishajóra szállunk, elsőként a Helikopter szigetnél állunk meg, majd a legtávolabbi szigetre, Matinlocra látogatunk. Itt egy elhagyott iskola és szentély is van, be is járhatjuk a legenda szerint szellemlakta helyeket. Ebéd után három tengerpartot látogatunk meg: a Titkos-, a Talisay-  és a Rejtelmes partot. 

Szállás El Nidóban: Seda Lio Hotel 4*.

március 5. szerda
Délelőtt elrepülünk Manilába (El Nido-Manila 08.20-09:50). Megérkezés után transzfer a szállodába, szabadidő Este filippínó vacsora és folklórshow egy hagyományőrző étteremben. Szállás Manilában: Bayleaf Intramuros Hotel 4*.

március 6. csütörtök
Városnézés a fővárosban: felhőkarcolók Makatiban, az ország pénzügyi központjában, a Forbes park, az amerikai temető. Az óvárost is megnézzük: a spanyol konkvisztádorok nyomait látjuk Intramurosban. Ez a terület volt a spanyol fennhatóság központja és a Spanyol Kelet-indiai Társaság központja a Fülöp-szigeteken. Intramuros sétálóutcák, történelmi épületek, templomok és erődítmények otthona. A területen található jelentős látnivalók közé tartozik a Manila Katedrális, amelyet a spanyol koloniális építészet jeles példájaként tartanak számon. A Szent Ágoston templom és kolostor, valamint a Fort Santiago erőd is különleges helyek, amelyek gazdag történelmi és kulturális értékekkel bírnak. Ebéd a program közben.
Késő délután transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre egy átszállással (Manila-Dubaj 23:30-04:45).

március 7. péntek
Továbbutazás Budapestre, megérkezés a kora délutáni órákban (Dubaj-Budapest 10:35-13:35).

Az ár tartalmazza:

  • Repülőjegy az Emirates járataira Budapest-Cebu és Manila-Budapest útvonalon, egy átszállással
  • Repülőjegy Cebu-Puerto Princesa útvonalon, közvetlen járattal
  • Repülőjegy Puerto Princesa-Manila útvonalon, közvetlen járattal
  • Személyenként egy feladott poggyász (max. 20 kg) és egy kézipoggyász (max. 7 kg)
  • Különbusz a transzferek és a kirándulások során
  • Szállás 13 éjszakára a program szerint négycsillagos szállodákban, kétágyas szobákban
  • Hét alkalommal vacsora
  • Hat alkalommal ebéd
  • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt
  • Belépők és kompjegyek a program szerint

Az ár nem tartalmazza:

  • Ajánlott szervizdíj: 90 USD/fő (helyszínen fizetendő)

 

Egyéb tudnivalók:

  • Minimum létszám: 20 fő.
  • A fakultatív programok minimum létszáma: 15 fő.
  • A Fülöp-szigetekre történő belépéshez a hazaérkezés után legalább 6 hónapig érvényes, legalább két üres oldat tartalmazó útlevél szükséges, és előzetes regisztráció az e-Travel weboldalon.
  • Bizonyos látnivalók nagyobb gyaloglással érhetők el, így átlagos vagy jó fizikai állapotú utazók részére ajánlottak.
  • Háromágyas szoba nem foglalható.
  •  A hátralékfizetési határidő és a kötbársávok eltérnek az utazási feltételekben rögzítettektől! Hátralékfizetési határidő: 2025. január 7.  Lemondási feltételek, kötbérsávok: foglalás után történő lemondás esetén december 14-ig: 50 000 Ft/fő, december 15-január 9. között 30%, január 10-től 100%.

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!