Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

DÉLVIDÉKI BARANGOLÁSOK SZABADKA – SZABADKAI PIAC - PALICS

Szerbia, Vajdaság, Szabadka
  • Szálláskategória: Nincs
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
Indulás: 2024-06-01-tól
2024-06-01-ig
Szobatípus:
Időtartam: 1 nap
Ár:
13990.00 Ft/fő
Ajánlatkérés
Leírás

DÉLVIDÉKI BARANGOLÁSOK
SZABADKA – SZABADKAI PIAC - PALICS

Időpont: 2024. június 1.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 5.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 6.00 órakor

A magyaros szecessziós építészet fellegvára. A Szerbia Vajdaság tartományának északi részén, a magyar határtól 10 km-re, Szegedtől 50 km távolságra fekvő település jellegzetes magyar alföldi városképe, elsősorban a szerbek kirobbanó lendülete miatt egyfajta balkános, mediterrán nyüzsgéssel párosul. A jó hangulatú belvárosban egymást érik a szecessziós épületcsodák, közülük kiemelkedik a Városháza és a Zsinagóga, európai viszonylatban is kiemelkedő műemléke. A bácskai nagyváros fáktól zöldellő utcái, terei, érdekes látnivalói, változatos gasztronómiája, autentikus cukrászdái, kávézói, izgalmas kocsmái a Délvidék elsőrangú úti céljává teszik.

Program

Mai úti célunk a szecesszió gyöngyszeme, Szabadka. Megérkezés után először a piacra látogatunk, hogy ki-ki kedvére nézegethessen, vásárolhasson. Saját bevallásuk szerint itt a „gombtól az elefántig” minden kapható. A piacon (bár nem mindenütt), akár forinttal is fizethetünk, a városban azonban nem! Mindenképpen érdemes RSD-t (szerb dinárt) váltani!!! Egy rövid tartózkodás után kb. 2 óra) a város nevezetességei kerülnek sorra. Egy városnézés során megtekintjük a Városházát, a Zsinagógát, a Reichl Palotát, a Korzó környékén lévő épületeket. Nem maradhat ki a Ferences rend temploma (Barátok temploma), a rendház épülete, mely a vár maradványaiból épült, a Szent Teréz Székesegyház stb.

Búcsúképpen még mindenképpen meglátogatjuk Palicsot, mely szintén szecessziós épületeiről nevezetes fürdőhely Szabadka közelében. Egy kellemes séta után indulunk hazafelé.

Hazaérkezés a késő esti órákban. Belépő + helyi vezetés: kb. 3.500.- Ft/fő

Utazáshoz szükséges: érvényes útlevél vagy plasztik kártyás személyi igazolvány

Részvételi díj: 19.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 13.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

Biztosítás + Stornó biztosítás: 990,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!