Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Újvidék és a Feketicsi meggynapok

Szerbia, Vajdaság, Újvidék
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
Indulás: 2024-06-08-tól
2024-06-08-ig
Szobatípus: Program
Időtartam: 1 nap
Ár:
18490.00 Ft/fő
Ajánlatkérés
Leírás

Időpont: 2024. június 8.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 5.45 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szembe, Planetárium mellett)

Indulás: 6.00 órakor

 

A Vajdaság Szerbia északi, Magyarországgal határos, részben magyarok által lakott területe, közigazgatásilag autonóm tartomány. A tartomány etnikai összetétele rendkívül változató, mely tükrözi a vidék sokszínű etnikai és nyelvi összetételét, valamint gazdag kulturális hagyományait. A Vajdaság „fővárosa”, Novi Sad – magyar nevén Újvidék - az országnak lélekszám alapján hatodik legnagyobb városa. Számos magyar vonatkozása ismert. A Vajdaság területén él a félmilliót kitevő magyarság legnagyobb része.

Program

Reggeli órákban elindulunk az első állomásunkra, a „Duna Gibraltárjának” is nevezett Újvidékre. Újvidék legvonzóbb látnivalója a Duna feletti dombháton magasodó, Péterváradi vár. A XVIII. századi osztrák várépítészetnek talán legnagyobb és legépebben megmaradt alkotása.   Itt kezdünk ismerkedésünket a várossal. Megtekintjük a vár területén található épületegyüttest, az érdekes számlapú órát, melynek közeléből szép kilátás nyílik az új városra. A hídon átsétálva a Duna-parti sétányon megtekintjük a fasizmus áldozatainak emlékművét, majd a város felé sétálva a híres Bánsági palotát (Báni Palota), a Duna part szépségeit. A belvárosba érve a városházával, a színes Zsolnay-cserepekkel fedett neogótikus római katolikus templommal és a pravoszláv püspöki székesegyházzal ismerkedünk. A város szűk, téglás utcái és a magas, vert falú, faajtós épületek az ablaksoraikkal a mai napig hitelesen idézik az óvárosi légkör hangulatát. Ezt követően szabadidő keretében, egyéni sétával ismerkedhetünk a város további részeivel.

Újvidékről tovább indulunk a Horkai család meggyesébe és pálinkaházába. Házigazdánk bemutatja a meggyest, megismertet bennünket a meggyfeldolgozás folyamatával. Lehetőségünk lesz meggypálinka, meggy bor, meggy likőr és meggy lé kóstolásra. Vásárolhatunk is a különleges nedűkből. A meggyes meglátogatása után a Feketicsi Meggy Fesztiválra igyekszünk.  Mitől híres a Feketicsi meggy? A bácsfeketehegyi feketicsi meggy gyümölcse tetszetős, sötétbordó színű, kiváló a cukor-sav harmóniája, íze jellegzetesen aromás. Húsa és leve sötétvörös, erősen festő, finoman rostos, bőlevű. Az évről évre megrendezett fesztivál egy fergeteges kulináris esemény. Bácsfeketehegy a meggy napok alkalmával mutatja be a meggytermést és az abból készült különleges termékeket. A helység méltán híres a meggyéről, a látogatók ilyenkor nemcsak a gyümölcsöt kóstolhatják meg, hanem a meggyből készült különlegességeket, mint lekvárt, süteményeket, pálinkát, bort és jellegzetes finomságokat is. A helyiek bográcsban főzik az ételeket. A vidám forgatagban elvegyülünk. A kirakodóvásárban méz, meggyből készült termékek és helyi vásárfiák között válogathatunk. Visszaindulás Budapestre az esti órákban. Várható érkezés Budapestre kb.23:00-24:00 között. Belépő: 3000,-Ft/fő.

 

Részvételi díj: 27.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 18.490,- Ft/fő 

BBP + stornó biztosítás: 990,-Ft/fő   
Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!