Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Széppatak Farm - Bezina-völgyi kisvasút - Letkés - Szob - Márianosztra

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Széppatak Farm- Bezina-völgyi kisvasút
Letkés – Szob - Márianosztra

Időpont:  2024. április 28.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 8.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 8.30 órakor

 

Program

A vulkáni eredetű Börzsöny hegység népszerű és kedvelt kirándulóhely, Magyarország harmadik legmagasabb hegysége. Vízfolyásokban gazdag, több mint 300 forrása közül ötven 600 m magasság fölött ered. A Börzsöny vidéke az ember megjelenésétől fogva lakott hely, ennek legrégibb nyomai az új kőkori telepek.

A mai nap elsőként a Széppatak Farmot látogatjuk meg. A Börzsöny első állatkertje közel ezer állattal és sok apró csodával várja látogatóit a Börzsöny egyik legszebb völgyében, Széppatak pusztán. Az üdvözlőitallal és vendégváró falatok elfogyasztása után vezetett túra keretében megismerjük az állatok történetét, részt vehetünk látványetetéseken is. Majd egy farmlátogatás következik, ahol találkozunk a skót felföldi marhákkal és bocikkal. A borzos mackóhoz hasonlatos tehenek csak itt láthatóak Magyarországon. Innen Szobra megyünk, ahol a Börzsöny Múzeum kiállításainak megtekintése után a Bezina – völgyi kisvasúttal teszünk egy utazást. A szűk fél órás utazás során szűk patakmedrek partján, sűrű erdőkben kanyarog velünk a vonat. Márianosztrára érkezve a Magyarok Nagyasszonya bazilika vár minket. A gótikus szentéllyel rendelkező barokk templom ékessége a Fekete Madonna elnevezésű festmény másolata. Külön érdekessége a templomnak, hogy a köré épült egykori pálos kolostor épületeit ma fegyházként hasznosítják. A templom udvarán keresztül jutunk a kiállítótérbe, ahol az egyik részben a pálosok több évszázados hazai történetét ismerhetjük meg. A kiállítás másik része a börtönről és fegyházról szól, ahol az egykori elítéltektől elkobozott tárgyakat és egy élethűen berendezett cellát is megnézhetünk. Hazaindulás előtt érdemes felkapaszkodni a kápolnához, mely a Dunakanyar leglátványosabb Kálváriájához tartozik. A hegytetőre kényelmes, néhol lépcsőkkel könnyített gyalogút vezet. Várható visszaérkezés Budapestre 20 óra körül.

Belépők: kb. 3.000,-Ft/fő.

Részvételi díj: 22.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 14.990,- Ft/fő 

(Az ár tartalmazza a teljes Széppatak Farmi programot)

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!