Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

LEVENDULAÜNNEP TIHANYBAN

Magyarország, Balaton, Tihany
  • Szálláskategória: Nincs
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Ifjúsági program / Osztálykirándulás, Városlátogatás
Szűrés
Indulás: 2024-06-23-tól
2024-06-23-ig
Szobatípus:
Időtartam: 1 nap
Ár:
12900.00 Ft/fő
Ajánlatkérés
Leírás

LEVENDULAÜNNEP TIHANYBAN

Időpont: 2024. június 23.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.30 órakor

A Balatonba mélyen benyúló félsziget Tihany, fontos átkelőhely, forgalmas turistaközpont. Hazánk első természetvédelmi területe gejzírkúpokkal, levendulával, különleges bazalttufával.

Tihany egyben királyi temetkezőhely is, a bencés apátság révén pedig vallási központ. Múzeumában őrzik a halászmesterség ősi eszközeit és legújabban egy babavilágot is. Mindezekkel megismerkedünk utunk során.

Program 

Először Balatonfüredre érkezünk, ahol egy sétát teszünk a szívkórház és a móló környékén, érintve a legfontosabb látnivalókat, nevezetes épületeket. Marad kis szabadidő, majd hajóra szállunk és közel 20 perc múlva, a Tihanyi-öböl átszelése után érkezünk meg a Tihany kikötőjébe. (hajójegy: kb. 2.000, - Ft/fő, az ár, tájékoztató jellegű, változhat) Itt újra autóbuszra szállunk, így közelítjük meg az óvárost, ahonnan a nap további részében gyalogosan közlekedünk.

Mielőtt hagyjuk magunkat elvarázsolni a levendula illatától, hangulatától, megismerkedünk Tihany látnivalóival is. Az érdeklődőkkel megtekintjük a magyar barokk egyik legszebb remekét, az Apátsági templomot, melynek altemplomában temették el az 1060-ban elhunyt I. András királyunkat. Az egykori apátsági rendház egy részében egy teljesen új interaktív kiállítás tekinthető meg. Belépő a templom és múzeum megtekintéséhez: felnőtt: 2.900, - Ft, diák, nyugdíjas: 1.800, - Ft. Valamikor a Visszhang domb volt Tihany igazi híressége. Mi is kipróbálhatjuk, halljuk-e ma még a visszhangot. A Tihanyban található régi szép műemléki épületek közül figyelmet érdemel, és fakultatív programként megtekinthető többek közt a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, vagy az 1997-ben megnyílt Babamúzeum.

A levendula évszázadok óta fontos és kiemelt szerepet játszik Tihany életében, mai napig jeles hagyományai vannak a levendula termesztésének és feldolgozásának. E nemes növény tiszteletére rendezik meg évről évre a Levendula Ünnepi Heteket. Ilyenkor minden a levenduláról szól. Lehet feltöltődni, gyönyörködni, kóstolni, szagolni, levendulából készült termékek sokasága várja a látogatókat. A Levendulaház Látogatóközpontban, ami a Belső-tó partján található szintén levendulából készült vagy azzal ízesített finomságokat kóstolhatnak meg. Visszaindulás Budapestre 18 órakor.

Részvételi díj: 19.990,- Ft/fő 
Akciós ár: 12.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!