Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Balatonkenese - tátorján virágzás - Balatonlelle-Balatonendréd-Gyugy-Bugaszeg

Magyarország, Balaton, Balatonkenese
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Fesztiválok
Szűrés
Indulás: 2024-04-30-tól
2024-04-30-ig
Szobatípus: Program
Időtartam: 1 nap
Ár:
13490.00 Ft/fő
Ajánlatkérés
Leírás

Időpont: 2024. április 30.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 07.15 Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.30 órakor

 

Program
A Balatonkenese fölé magasodó Soós-hegy 75 méter magas, függőleges löszfala, a jellegzetes magaspart a Balaton keleti szélének leglátványosabb természeti nevezetessége. A környék botanikai ritkasága, a káposztaszerű tátorján áprilisban virágzik, a falu központjából kiinduló tanösvényen végigsétálva fűzzük láncra a látnivalókat, a rejtélyes Tatárlikaktól a löszfal peremén futó úton kapaszkodunk fel a kilátóig, ahol megcsodálhatjuk a tó keleti medencéjére nyíló panorámát. Következő állomásunk Csere János bácsi bugaszegi birodalma téglagalériaként és tanyaként hirdeti magát, de a két szó nem is fedi pontosan azt a rengeteg látni- és hallanivalót, amiben részünk lesz. Ki akart vonulni a világból, hát teremtett magának egy újat a Balatonboglár melletti lankákon. Tágasat, izgalmasat és különöset, ahol még sincs soha egyedül, mert folyton csodájára járnak a kézzel emelt, szürreális birodalomnak. A Balatonboglár melletti háromhektáros birtokon különleges, ritka téglákból emelt egymaga többemeletes múzeumot, emlékművet, harangtornyot, és mellette történelmi emlékparkot rendezett be. Balatonlellén egy helyi nemesi család történetével ismerkedünk. A letűnt nemesi világ mindennapjait hozza közelebb a Szalay család használati tárgyaiból, korabeli bútorokkal berendezett enteriőrökkel berendezett kiállítás. Balatonendréden Kájel Endre református lelkész szervezte meg az első csipke verő tanfolyamot. Az Európa-szerte híres Kájel-csipke legszebb darabjait láthatjuk, csaknem egy évszázad termékeit. Somogy megye egyik gyöngyszeme, a szép állapotban levő Árpád-kori templom Gyugyon. A templom közvetlen közelébe 2000-ben egy Millenniumi parkot létesítettek. Ennek a legattraktívabb eleme a templomhoz vezető különleges kálvária. Budapestre érkezés 19 óra körül. Belépők: kb. 4.000,- Ft/fő

Részvételi díj: 19.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 13.490,- Ft/fő 

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!