Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Húsvét a Sárközben

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

 

Időpont: 2024. március 29.  

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.45 órakor, a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett) 

Indulás: 7.00 órakor

Program

Tolna megye legismertebb és legszínesebb néprajzi tája a hagyományokban gazdag Sárköz. Kultúrájának legszebb elemei a népviselet, a hímzések és a szőttesek, amelyek nemzetközi hírnévre is szert tettek. A hímzésmotívumok közül a legszebb és leggazdagabb a rendkívül aprólékos munkával kidolgozott főkötő, valamint a bíborvég motívum. Mindezekkel a tájházakban és a decsi Babamúzeumban ismerkedhetünk meg.

Utunk első állomása, Őcsény. A Sárköz első falujában megtekintjük a Tájházat. Az épület az 1800-as évek második felében épült. Többek közt egy  hagyományos módon berendezett sárközi tisztaszoba is megtekinthető itt     Innen a Sárköz „fővárosába”, Decsre vezet utunk. A Babamúzeumban a sárközi emberek viseletei tekinthetők meg életképekben a születéstől a temetésig arányos méretű használati tárgyakkal együtt. Megállunk a festői Mausz kápolnánál, mely nevét a húsvéti Emmausz-járás szokásáról kapta. Környezetéből a Sárközre nyílik a kilátás, a panorámát a Duna távoli szalagja szegélyezi. Következő település Báta. A Bátai Tájház a településre jellemző építészeti értékeket őriz. A tájház leggazdagabb anyaga a textilgyűjtemény: a Bátai katolikus és református lakosság viseletének teljes skálája látható, igen értékesek a lakástextíliák: a szőttesek, a hímzések, a csipkék. Látható itt egy egyedülálló hímes tojás gyűjtemény is. Czencz János festőművész 30 évig élt és alkotott Bátán.  A Művészeti Galériában az európai hírű mester alkotásai és a festéshez használt eszközei, bútorai tekinthetők meg. A település neoromán stílusú bazilikáját a „Szent Vér” tiszteletére szentelték fel. A kegytemplom a mai Magyarország egyetlen Szent Vér-kegyhelye. Utolsó állomásunk Bátaszék. A tájház a városban élő három jelentős lélekszámú népcsoport (svábok, bukovinai székelyek és felvidéki magyarok) berendezési és használati tárgyait, népviseletét mutatja be. Ellátogatunk a szőlőhegyen állított Szent Orbán kápolnához. A lenyűgöző panoráma mellett, itt láthatjuk a molyhos tölgyeket, a helyiek büszkeségét, hiszen ezek egyike lett 2016-ban Európában Az év fája. Várható visszaérkezés Budapestre 20-21 óra körül. Belépők: kb. 4.500,- Ft/fő.

 

Részvételi díj: 19.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 13.690,- Ft/fő


Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő
 

Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!