Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Ezerarcú Somogyország

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

 

Időpont: 2024. március 22-23

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.30 órakor

Elhelyezés: 3*-os hotelben, 2 ágyas szobákban

Ellátás: félpanzió ( reggeli, vacsora )

 

Program

1 nap: Kaposvár – Szenna – Zselickisfalud

A mai napon megismerkedünk Somogy fővárosával, Kaposvárral. Egy városnézés keretében felkeressük a Nagyboldogasszony templomot, az egykori Erzsébet Szállót, a Városházát. A főutcán végigsétálva találjuk a Dorottya-házat, mely ma a Csokonai fogadó. A Kemény palota neoreneszánsz stílusú épülete a város egyik legszebb háza. A város azonban leginkább szecessziós épületei révén ismert. Ennek szép példája a Szivárvány Kulturális Központ, vagy a méltán híres Csiky Gergely Színház épülete. Ezután busszal keressük fel a Róma hegyen található Rippl-Rónai József Emlékházat. Itt található a festő egykori kaposvári otthona és műterme. Az eredeti bútorokkal berendezett villa  a művész csaknem száz festményével betekintést enged Rippl-Rónai munkásságába. A látogatóközpont épületében a magyar szecesszió egy gyöngyszeme kelt életre. Rippl-Rónai egyetlen iparművészeti mű együttesének, az Andrássy ebédlőnek a rekonstrukciója látható itt többek közt.

Ellátogatunk Szennára. A falu a központjában kialakított szabadtéri néprajzi gyűjteményéről nevezetes, amely Európa Nostra díjat is kapott. A skanzen legfőbb értéke a falu műemlék református temploma.

A Zselici Tájvédelmi körzet szívében alakították ki a Zselici Csillagparkot, mely izgalmas élményeket ígér. Az intézmény legfőbb célja, hogy bemutassa az égboltot, a parkot és a természetvédelmi területet. Kiállítás, planetárium, 25 m magas kilátó mellett, érdekes előadást hallhatunk, időjárás függvényében természetesen az égboltot is kémlelhetjük. Elfoglaljuk szállásunkat és elfogyasztjuk vacsoránkat.

2 nap: Várda – Somogyvár – Gyugy - Balatonboglár

Első állomásunk Somogyvár. Apátsága a kor egyik legnagyobb létesítménye volt, több mint 900 évvel ezelőtt épült, a Szent László király által behívott francia bencés szerzeteseknek. Negyven évig itt volt a nyughelye a kolostoralapító magyar lovagkirálynak, Szent Lászlónak. Mára modern látogatóközpont is épült, melyben interaktív kiállítást nézünk meg, majd egy sétát teszünk a romterületen, ami az erdőben kialakított lépcsős sétaúton közelíthető meg. Egy kilátóból nemcsak középkori Magyarország legnagyobb monostorának kirajzolódó teljes alaprajza, de a lélegzetelállító panoráma is megcsodálható.

Utunkat Várdára folytatjuk. Várda neve Szász Endre nevével kapcsolódik össze. Özvegye és hagyatékának kezelője, Szászné Hajdú Katalin jóvoltából látogatható a 2003-ban elhunyt Szász Endrére emlékeztető kiállítás. Élete utolsó évtizedében a Várdai kastélyban élt és dolgozott Szász Endre. Reneszánsz és német barokk bútorok az 1600-1700-a s évek elejéről, 160-180 cm magas kínai padlóvázák, XVII-XIX. századi ikongyűjtemény, festmények, Szász Endre falikárpitok, ifjú kori alkotásai látható sok más mellett.

A Balaton déli partjának és Somogy megyének a legszebb és legjobb állapotban található Árpád-kori temploma egy pici faluban Gyugyon található. A II. János Pál-dombon álló templomhoz egy huszonegy stációból álló út, a Nemzetünk Csillagainak Emlékösvénye vezet. A templomdombra ácsolt pad csodatevő hatásáról is regék szólnak.

Végül már hazafelé tartva felkeressük Balatonboglár két turisztikai attrakcióját a Gömbkilátót, ahonnan páratlan panoráma nyílik a Balatonra, és a mellette újonnan kialakított lombkorona sétányt, melynek fél kilométer hosszú sétánya a várdomb keleti és nyugati gerincén fut végig, egyik részen a fák lombkoronájában, tízméteres magasságban húzódik, s a keleti részen egy kilátóponton végződik. Belépők: kb. 15.000,-Ft. Hazaindulás, várható visszaérkezés Budapestre 20-21 óra között.

Részvételi díj: 53.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 39.990,- Ft/fő
2024. január 10-ig történő befizetés esetén, utána: 42.990,-Ft

Fix ülőhely: 2.500,- Ft/fő

Egyágyas felár:12.500,-Ft

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!