Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Disznótoros a Palkó Csárdában - Szigethalmi vadaspark, Ráckeve

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Időpont: 2023. február 12.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 8.00 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 8.15 órakor

A disznóvágás mindig nagycsaládi esemény volt. A rokonság így segítette egymást az egész napos munkában és osztoztak az elkészült finomságokon is. A disznóölés velejárója volt disznótor, a rokonoknak, jó barátoknak rendezett lakoma.

Program

Elutazás Dunavarsányba, a Palkó csárdához, ahol egy igazi falusi disznótoros napon vehetünk részt.

Érkezés reggel 9 körül, egy kupica pálinka, forró frissen sütött lángos, forralt bor és tea fogad minket. (eközben a böllér mindenki előtt dolgozik, pörzsöli, tisztítja a malacot, természetesen, aki nem szeretné nézni az addig az étteremben, tud helyet foglalni. Majd elfogyasztunk egy kis hagymás sült vért kenyérkével.

Ezt követően Szigethalomra buszozunk, ahol a vadasparkot tekintjük meg. Fő célja az állatok védelme, befogadása, ellátása, ha szükséges kezelése. A park lakói főként a hazai háztáji állatfajták, valamint a hazánk erdeiben található vadfajok. De megtalálhatóak egyéb földrészek lakói is, mint például kenguru, ara papagáj, alpaka, antilop, sül…

Vadasparki látogatásunk után Ráckevére utazunk és egy séta keretében nézzük meg a város látnivalóit.

Sétánk után 15 óra körül visszatérünk a Palkó csárdához, ahol az ebédet fogjuk elfogyasztani:

Orjaleves főtt hússal, tormával,  - disznótoros töltött káposzta,  - sült kolbász, véres- és májas hurka, - hagymás törtburgonyával, párolt káposztával, és egy kis vörösborral!

Igény szerint vásárlásra is van lehetőség. Májas, véres hurka, kolbász, zsírszalonna, tepertő. Ezek mind saját készítésű, házi termékek. Valamint a friss húsból is lehet majd vásárolni a készlet erejéig. Árakról a helyszínen tájékozódhatnak.

Visszaérkezés Budapestre 17-18 óra körül. Belépő: kb. 3.000,- Ft/fő.

 

Részvételi díj: 20.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 16.490,- Ft/fő 

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő
Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!