Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Tiszafüred és Poroszló

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

 

Időpont: 2022. augusztus 27.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.30 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.00 órakor

Magyarország második legnagyobb összefüggő víztere a Tisza-tó, melyet az 1970-es évek elején hoztak létre. A Tisza-tó és környéke számos madárfajnak nyújt kedvező fészkelési lehetőséget. A holtágak, kubikgödrök, mocsarak a kétéltűek és a hüllők számára is megfelelő élőhelyet jelentenek.

Program

Első megállónk Poroszlón a Tisza-tavi Ökocentrum. A Látogatóközpont fő attrakciója egy 726 ezer literes akvárium. Az összesen négyszintes épület pinceszintjében létesülő édesvízi akvárium hazánk és a térség jellegzetes vízi és vízparti életközösségeit mutatja be. Több mint 50-féle hazai hal mellett, közel 14 kétéltű- és 13 hüllőfaj garantálja a bőséges látnivalót. Az akváriumba vizákat is telepítettek, ami a Kárpát-medence egyik jellemző nagytestű halfaja; ezek fogságban akár 250-300 kilogrammosra is megnőnek és legalább olyan lenyűgöző látványt nyújtanak, mint a cápák.

Állandó kiállítások is helyet kapnak: a makro világ elnevezést viselő tárlat a látogatókat mikroszkóp, LCD TV, üvegpadló segítségével az apró vízi lények világába kalauzolja. A másik állandó kiállítás a „Földön, vízen, levegőben” címmel kerül bemutatásra. Egy 80 m2-es Tisza-tó terepasztal „madártávlatból” ismerteti meg velünk hazánk 2. legnagyobb tavát. Erről a szintről az üvegjárdának köszönhetően felülről is beleshetnek a vendégek az akvárium életébe. A földszint üvegfalán keresztül pedig az épület körül létrehozott mesterséges tó életét kísérhetik figyelemmel az érdeklődők, a kormoránokat, jégmadarakat, rózsás gödényeket. A szabad területeken is számtalan lehetőség nyílik, állatokkal ismerkedni, vagy akár a Tájházat meglátogatni. Itteni élményeinket 3D-s vetítés is gazdagítja. A látogatás végén, vízi úton – csónakba szállva – ismerkedünk meg a Tisza-tó világával, a nádasaiban élő madarakkal.

Délután a Tisza-tó fővárosába, Tiszafüredre látogatunk. Először az ország egyik legrégebbi vidéki múzeumát, a Kiss Pál múzeumot keressük fel, mely a Lipcsey család által a 19. század első felében épített klasszicista stílusú kúria épületében kapott helyet. A „Mesterek és mesterművek” című állandó kiállítás gazdag anyagán kívül régészeti, és természetesen az 1848-49-es szabadságharc Tiszafüredi eseményeinek emlékeivel is megismerkedhetünk. A nap további részét a természet szépségeinek szenteljük. Két különleges tanösvényi is bejárunk. A 2000 m hosszú Tiszavirág ártéri sétautat, amit rövid csónakázás után érünk el, és a séta végcélját is jelentő belső tónál a Göbe halászladikjait is kipróbálhatjuk. A sétaút, a vidék négy ősi mesterségét mutatja be sok információval. Az Örvényi pákász tanösvény bejárása során megtudhatjuk például azt, hogyan lehet háló nélkül halat fogni? Vagy olyan élményekben lehet részünk, mint a lápon járás; lábunkra húzva az Örvényi Pákász hétmérföldes csizmáját. Visszaérkezés Budapestre 21 óra körül. Belépők: kb. 6000,- Ft/fő

 

Részvételi díj: 12.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 9.990,- Ft/fő


Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő
 
Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!