Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Kiskunhalasi csipke és a szanki konyakmeggy

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

 

Időpont: 2022. október 19.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.30 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.00 órakor

 

Halas a világhírű varrott csipke városa. Az erdős-borókás, homokbuckás táj a természet kedvelőit, a vadászokat egyaránt vonzza. A környező tavak pihenésre, csónakázásra, horgászásra egyaránt alkalmasak. Halas a „szőlő és bor városa” is, pincéinek mélye felfedezésre vár. Műemlékekben is bővelkedik a város, az egyházi épületek mellett, galériák, múzeumok várják a látogatókat, de van itt csillagvizsgáló is. A Csipkeházban megcsodálható, hogyan készül a halasi csipke. Magas tartalmú gyógyvizére télen is üzemelő termálfürdő épült. A város példamutató kapcsolataiért 1999-ben Európa-diplomát kapott.

Program

Kiskunhalas első számú látnivalója a Csipkeház és Csipkemúzeum. A Csipkeházat 1935-ben emelték a hagyományos, tornácos parasztházak mintájára, kifejezetten a csipkevarrók munkahelyeként, s hogy őrizzék a világhírű halasi csipke mintakincsét, terveit, hagyományait.

A halasi csipke különlegességére jellemző, hogy a világ legfinomabb len cérnájából készítik, súlyra számítva az aranynál is értékesebb. Az 1904-es St. Lous-i, az 1937-es párizsi, majd az 1958-as brüsszeli világkiállításon is nagydíjjal tüntették ki. A Csipkeházban megismerkedhetünk a csipkekészítés folyamatával, és megtekinthetjük a legszebb munkákat. A Thorma János múzeum büszkélkedik többek között az ország legnagyobb nagybányai művészeti gyűjteményével. A múzeum ezen kívül gazdag régészeti, néprajzi, történeti és numizmatikai gyűjteménnyel is rendelkezik. A múzeumok megtekintésén kívül egy séta keretében megismerkedünk Kiskunhalas további látnivalóival, történetével, épületeivel, szobraival.

A közeli Szank-on néhány éve nyitotta meg kaput az Ízek Háza, ahol a falucska környékén termett, mézédes meggyből, és roppanós étcsokoládéból készítik egyedi módszerrel a kézműves konyakmeggy golyókat, egy régi hagyományt felélesztve ezzel. A látogatás alkalmával megismerkedünk ezzel a különleges édességgel, és kis kóstolóra, illetve vásárlásra is lehetőség nyílik.

Belépő: kb. 3.500, Ft. Várható visszaérkezés Budapestre 19-20 óra között.

 

Részvételi díj: 12.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 8.190,- Ft/fő


Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő
 
Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!