Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Cziráky-kastély - Vál - Korda Filmpark

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

 

Időpont: 2022. január 30.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 8.30 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 9.00 órakor

Program

Először a Sasfészek tónál állunk meg. Egy zsebkendőnyi vadon az M1-es autópálya mellett. A helyi oltalom alatt álló terület számos védett madárfaj és vízi állat élőhelye. A 4 hektáros tavacska mentén a környezetbe illő nyomvonalon, néhol pallókon lehet sétát tenni. A csaknem 1 kilométeres táv egyes állomásain interaktív tájékoztatók mutatják be a hely élővilágát. A tavat egy természetes forrás és a csapadékvíz táplálja.

Következő megállónk Vál. Itt megnézzük a szerelem szobrát, mely 10 méter magas, 16 méter széles. A mű egymásnak háttal ülő, magába forduló, drótokból megformázott férfi- és nőalakot ábrázol, bennük két egymás felé forduló, kezüket a másik irányába nyújtó gyerek áll.

Vajda emlékház - A vadregényes környezetben álló, 200 esztendős erdészlak, amelyben a költő nevelkedett, a községtől 3 kilométerre áll. A korabeli bútorokkal berendezett, nádfedeles kis házban a költővel kapcsolatos dokumentumok is láthatók.

Ürményi mauzóleum, erről a kör alakú mauzóleumról minden leírás azt írja, hogy klasszicista építészetünk gyöngyszeme. 1834-ben épült, felül van a kápolna, és alul a kripta. Felülvilágítós, magas kupolaszerű építmény, műemlék.

Következő megállónk Lovasberény. Itt a Cziráky–kastélyt tekintjük meg. A klasszicista stílusú épület díszítőfestés-maradványai hiányosan, romos állapotban is szépek, megtekintésre méltóak. A Cziráky család 1730-ban szerezte meg a kastélyt és a hozzá tartozó birtokot.

Utolsó állomásunk a Korda Filmpark. Közép-Kelet-Európa első filmes témaparkja! A Látogatóközpont a 10 éve sikeresen működő Korda Filmstúdió területén helyezkedik el Budapesttől alig 30 km-re, Etyeken. A látványos szórakoztatóipari komplexum varázslatos világot tár a látogatók elé, rendkívüli élményt nyújtva a filmek szerelmeseinek, bepillantást engedve egy működő filmstúdió kulisszatitkaiba. Program időtartama kb. 2,5 óra. A vezetett élménytúra során részese lehet a nemzetközi és magyar filmgyártás modern gyakorlatának, interaktív installációkon keresztül megismerheti a filmkészítés legfontosabb állomásait, valamint kedvére sétálhat, fotózhat az életnagyságú középkori díszletvárosban. Visszaérkezés Budapestre 17-18 óra körül. Belépő: 4.500,- Ft/fő

 

Részvételi díj: 9.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 6.190,- Ft/fő


Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő
 
Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!