Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Bábolnai Arborétum és Állatpark - Bábolna Nemzeti Ménesbirtok és a Termálfürdő

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Időpont: 2021. július 10.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.30 órától, a Blaha Lujza tér Corvin áruház előtt

Indulás: 8.00 órakor

Program

Indulás a Blaha Lujza téri parkolóból nyolc órakor, folyamatos utazással érkezünk meg Bábolnára, ahol két programlehetőség közül tudnak választani. Egész napos fürdőzés vagy az idegenvezetőnkkel tartanak a nap folyamán. Természetesen, aki a fürdőzést választja, elvisszük őket a fürdőhöz és ott is fogjuk felvenni az előre megbeszélt időpontban. Az arborétum Bábolna keleti részén, a központtól 5 percnyi sétára, a csikótelep mellett terül el 16,5 hektáron, melyet 1965-ben létesítettek. A helyi jelentőségű természetvédelmi terület csenddel, nyugalommal és jó levegővel járul hozzá az idelátogatók kellemes kikapcsolódásához. Séta közben vagy a fedett pihenők árnyékából 335 lombos és 156 örökzöld fa- és cserjefajban gyönyörködhetünk. Különösen hangulatos az egyik tavacska szigetén kialakított pihenő, ami egy fahídon keresztül közelíthető meg. De nem csak a növényekkel ismerkedhetnek meg a látogatók, hanem őshonos házi- és vadállatokkal is.

Az arborétum területén, külön kifutókban magyar parlagi baromfifajták, kopasznyakú és kendermagos tyúkok, gyöngytyúkok, fodros tollú ludak, magyar félvad kacsafajták, fácánok és galambok élnek, de láthatunk itt vaddisznót, dámszarvast, őzet, alpakát, mangalica sertést, valamint racka, cikta és cigája juhokat és szamarat is. Európában egyedülálló látványosság az arborétumban létrehozott Híres Lovak Emlékparkja. Az Emlékpark az elpusztult híres lovaknak állít emléket kopjafás sírhalmokkal. A területen 54 ló emlékműve található 18 db emlékdombon, erdélyi motívumokkal díszített kopjafák és márványtáblák, valamint egy emlékmű kíséretében. A Ménesbirtok látogatása a ménestörténeti kiállítással kezdődik, ahol a vitrinekben őrzött emlékek és díszes serlegek között megismerkedhet történetünkkel. A különböző kocsizási stílusokra jellemző hámok és a lovas zenekar hangszerei mellett megtekinthető sok más érdekes és ritka tárgy. Kocsizási lehetőség A Ménesudvarból indulva vendégeink két Shagya-arab kanca által húzott társas kocsikkal a közeli Arborétumba utazhatnak. A magas ülésről más arcát mutatja a park, a kocsizás gyerekek és felnőttek számára egyaránt különleges élmény. A vendégek idegenvezetővel megtekintik a Lovas múzeumot, az arab ménes istállóit, a fedett lovardát, Hősök kapuját, Afrika múzeumot valamint Magyarország legöregebb akácfáját (1710-ben ültették), továbbá a ménesparancsnokok emléktábláját és mellszobrát és a Kocsi múzeumot. A program időtartama: kb. 2 óra

Lehetőség van egész napos fürdőzést is választani.
A Bábolna Strand- és Termálfürdő közel 1200 méterről feltörő 38 és 51 C°-os, nátriumkloridos, hidrogénkarbonátos hévizei értékes ásványi anyagokat tartalmaznak. A Bábolna Strand- és Termálfürdő közel 1200 méterről feltörő 38 és 51 C°-os, nátriumkloridos, hidrogénkarbonátos hévizei értékes ásványi anyagokat tartalmaznak. A fürdő két vízforrása közül a K-52-es kút 1290 m-es mélységből feltörő 38-40 Celsius-fokos nátrium-kloridos és hidrogén-karbonátos hévíze, a jodid-ion tartalma által kifejtett gyógyhatásnak köszönhetően a jódos gyógyvizek csoportjába sorolható. Fürdőnk a téli időszakban 341 fő, míg a nyári szezonban 997 fő befogadására alkalmas.

Szolgáltatások

TERMÁL- ÉS GYÓGYMEDENCÉK
Medencéink közül a 36-38 és 34-36 Celsius-fokos gyógymedence, és egy 30-32 Celsius-fokos élménymedence egész évben látogatóink rendelkezésére áll. Nyári szezonban a szolgáltatásunk egy élmény- és egy gyermek medencével, valamint élmény Spray-Parkkal bővül.
Egész évben üzemelő medencéink:
36-38 Celsius-fokos 54 nm-es töltő ürítő gyógymedence, vízmélysége: 0,95 m 30-32 Celsius-fokos 68,5 nm-es élményelemekkel ellátott (dögönyöző, sodró folyosó, pezsgőágy) töltő ürítő termálmedence. Vízmélysége: 0,95m 34-36 Celsius-fokos 54 nm-es töltő ürítő gyógymedence. Vízmélysége: 0,95m,
Szezonális (Június 1.- Szeptember közepe, időjárástól függően)
30-32 Celsius-fokos 20 nm-es forgatott rendszerű gyermekmedence. Vízmélysége: 0,15 – 0,3 m 30-32 Celsius-fokos 200 nm-es forgatott rendszerű, élményelemekkel ellátott (dögönyöző, csúszda, sziklafal) medence, Vízmélysége: 0,95 – 1,2m
100 NÉGYZETMÉTERES ÉLMÉNY SPRAY-PARK
Termál- és gyógymedencéink 14 éves kor alatt nem használhatók! A javasolt fürdési idő 2*30 perc!
SZAUNAVILÁG
-Finnszauna,-Gőzkabin,-Sóterápia
EGYÉB SZOLGÁLTATÁSOK
Masszázs, Gyógytorna, vízi torna, Kávézó, étterem

Jegyárak:

Arborétum: ingyenes
Ménesbirtok: : 2.300,-Ft/fő/felnőtt idegenvezetéssel , 1.800,-Ft/fő/diák, nyugdíjas idegenvezetéssel,
Fürdő: 06.01-08.31. Felnőtt: 3.100.-Ft , 3 órás: 2.300.-Ft, Nyugdíjas/Diák: 2.300.-Ft, 3 órás: 1.800.-Ft

Várható visszaérkezés Budapestre 18-19 óra körül.

Részvételi díj: 9.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 6.190,- Ft/fő 

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!