Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Időutazás a vulkánoktól az Esterházyakig

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Időpont: 2021. május 8. (szombat) 

Felszállási lehetőség: Siófok – Balatonlelle – Balatonboglár – Fonyód – Balatonfenyves – Balatonkeresztúr – Balatonberény útvonalon

Indulás Siófokról 06:30-kor. Folyamatos utazás egy pihenővel a Kemenesalja központjába, Celldömölkre. Itt a Kemenes Vulkánparkba látogatunk, mely országos szinten is egyedülálló kiállítással mutatja be bolygónk vulkánosságát. A látványos, interaktív múzeumot tárlatvezetővel ismerhetjük meg, miközben kézzel fogható élménnyé válik a vulkáni tevékenység. Eleven díszletként pedig a Ság hegy panorámája tárul elénk.

Utunk a Kisalföld és a Bakony találkozásánál fekvő Pápára vezet. A városközpontban található a szépen felújított Esterházy-kastély, melyet a természetvédelem alatt álló Várkert vesz körül. A látogatás során szinte megelevenedik a történelem - bepillantást nyerhetünk a barokk főúri élet hétköznapjaiba, a korhű jelmezbe öltözött „kastélylakókkal” közösen idézzük meg az egykor itt élt grófok és grófnők világát. A vezetés részeként megtekintjük a város történetét és nevezetességeit bemutató filmet és a kastély kápolnáját is.

Ezután sétára indulunk a Dunántúl Athénjeként is emlegetett városban, mely a honi kultúra egyik bölcsője volt: Nagytemplom – Fő tér – Griff szálló – Református ótemplom – Református templom és Kollégium – Múzeumpatika. Városnézésünket a Kékfestő múzeumnál fejezzük be, mely a Szászországból idetelepült Kluge család több mint 200 éves műhelyében kapott helyet. A pápai kékfestés Hungarikum és 2018-ban az UNESCO világörökségi listájára is felkerült. Szabadidő keretében lehetőség van megtekinteni a múzeumot, mely bemutatja a mesterség rejtelmeit, szépségeit, nehézségeit (Belépő: 1.200 Ft/600 Ft/70 év felett ingyenes).

Utunkat egy Pápától 15 km-re fekvő kis faluban, Gannán fejezzük be. Itt találjuk hazánk egy legismertebb főnemesi családja, az Esterházyak által építtetett Szent Kereszt felmagasztalása plébániatemplomot. Itt helyezték végső nyugalomra a család számos, neves tagját, utoljára 2016-ban Esterházy Péter írót.

Hazaérkezés az esti órákban.

Részvételi díj: 9.900,- Ft / fő

A program minimum 35 fő jelentkezése esetén indul. A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

A részvételi díj tartalmazza: utazás komfortos autóbusszal, csoportkísérő idegenvezető

Belépőjegyek: Kemenes Vulkán Park 1.300 Ft/900 Ft; Esterházy-kastély élő kastély tárlatvezetéssel 2.100 Ft; Ganna templom 500 Ft;

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!