Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

MEDITERRÁN VALENCIA ÉS ALICANTE ****

Spanyolország, Andalúzia, Valencia
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Üdülés - nyaralás, Nyaralóprogram
Szűrés
Indulás: 2025-04-10-tól
2025-04-16-ig
Szobatípus: Kétágyas szoba
Időtartam: 6 éj
Ár:
569000.00 Ft/fő, Kétágyas szoba, Reggeli, 2 felnőtt
Ajánlatkérés

 

Leírás

Leírás:

Csoportos városlátogatás magyar idegenvezetéssel

Spanyolország harmadik legnagyobb városa a Földközi-tenger partján elsősorban nyüzsgő kulturális életéről nevezetes, ám a mediterrán hangulat, a remek városi strandok, a gyönyörű, különböző korokat képviselő épületek mind hozzájárulnak népszerűségéhez. A Kr. e. 138-ban alapított város igen színes múltra tekint vissza, éltek itt többek között rómaiak, vizigótok és mórok is, kik mind letették a városban kézjegyüket. Ennek köszönhetően Valencia ma Európa egyik legnagyobb és leggazdagabb történelmi városközpontjával büszkélkedhet. Valencia tengerpartja közel 4 km hosszan húzódik, maga a homokos föveny mintegy 100 méter széles, így méltán tartják számon Európa legjobb nagyvárosi strandjai között. Új városlátogató programunk során nem csak Valencia felfedezésére, de a legendás paella-készítés fortélyainak és a híres valenciai borvidék zamatos nedűinek megismerésére is alkalom nyílik. A körutazást Alicante hangulatos tengerparti városában zárjuk, mely híres a festői strandjairól, a történelmi Castillo de Santa Barbaráról és a pezsgő mediterrán életérzésről.

1. nap o Budapest - Valencia

Elutazás Budapestről repülőgéppel Valenciába. Érkezés menetrend szerint a valenciai repülőtérre. Transzfer a szállodába. Délután félnapos városnézés Spanyolország harmadik legnépesebb városában, Valenciában: először a Művészetek és Tudományok Városának megtekintése kívülről, melyet a világhírű Santiago Calatrava tervezett. Ezután a kirándulás Valencia központjába folytatódik, ahol lenyűgöző kúriák és egykori műemlékek találhatók. A reneszánsz kori Selyembörze gótikus épülete, a régi városfal és a Katedrális megtekintése (kívülről). Szállás Valenciában.

2. nap o A valenciai borvidék

Szabadprogram Valenciában. Fakultatív program: félnapos kirándulás a valenciai borvidékre. A területen 87 borászat található, Spanyolország második legnagyobb borvidéke. Kiváló fehér és rosé borairól híres a régió, melyeket néhány esetben a szomszédos borvidék boraival kevernek, ezzel különleges ízt elérve. Egy borászat meglátogatása, ahol a létesítmények megtekintése után borkóstoló tapas ebéddel egybekötve. Délután utazás vissza Valenciába, ahol szabadprogram. Szállás Valenciában.

3. nap o Valencia - Pe?iscola - Valencia

Szabadprogram Valenciában. Fakultatív program: kirándulás Peniscolába. Pe?iscola különleges, sziklára épült óvárosával, 5 km hosszú strandjával Spanyolország kedvelt üdülőhelye. Első megálló az El Bufador üreg, ahol elképesztő közelségbe lehet kerülni a tengerrel. Látogatás a hely egyik legszokatlanabb épületéhez, a Kagylóházhoz, majd az erődhöz. A középkori, templomosok által épített falak ismerősnek tűnhetnek a fantasy rajongóknak, ugyanis 2015-ben itt forgatták a Trónok harca világsikerű sorozat egyes jeleneteit, otthont adva a meereeni kastélynak, mely a George R. R. Martin által megálmodott Rabszolga-öböl mentén fekszik. Délután visszautazás Valenciába, szállás.

4. nap o Valencia - Calpe - Polop - Guadalest - Alicante

Reggeli után utazás Alicantébe autóbusszal. Útközben a tengerparti mediterrán város, Calpe meglátogatása, melynek legismertebb látnivalója a tengerből kinyúló hatalmas mészkő sziklatorony. Később Polop hegyvidéki településének megtekintése, amely az egyik legerősebb erődítmény volt a Reconquista idején. Ezután a hegytetőn elhelyezkedő mór eredetű gyönyörű falu, Guadalest meglátogatása. Transzfer az alicantei szállodához, szállás.

5. nap o Alicante

Félnapos gyalogos városnézés a tengerparti Alicantéban, Spanyolország egyik leggyorsabban növekedő városában. Az Esplanada de Espa?a sétány, a Santa Cruz negyed és a katedrális megtekintése kívülről, majd belépés a Santa Barbara várba, amely Európa egyik legnagyobb várrendszere. A 166 méter magas Benacantil-hegyen elhelyezkedő várat a IX. században építették, jelentős stratégiai értéket képviselt az évszázadok folyamán. Délután szabadidő a pezsgő mediterrán városban. Szállás Alicantéban.

6. nap: Alicante - Cartagena - Alicante

Szabadprogram Alicantében vagy fakultatív program: kirándulás Cartagenába. A város számos kultúrának, karthágóiaknak, rómaiaknak, vizigótoknak és móroknak biztosított lakhelyet az évszázadok folyamán. Városnézés a gyönyörű kikötővárosban: a városfal, a Las Galeras és a San Julian erődítmények, a Santa Maria la Vieja katedrális romjai, a Plaza del Ayuntamiento tér, a római amfiteátrum és a Monumento de los Horeos de Cavite megtekintése kívülről. Délután visszautazás Alicantéba, ahol szállás.

7. nap: Alicante - Budapest

Napközben szabadprogram a városban, majd transzfer a repülőtérre, utazás repülőgéppel Budapestre.

Minimum létszám: 20 fő

Az utazás menetrendje és a légitársaság, a szállodák azonos kategórián belül, valamint a programok sorrendje változhat.

Szállás:

6 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban reggelivel


Az ár tartalmazza:


  • Utazás repülőgéppel Budapest - Valencia és Alicante - Budapest útvonalon átszálással, turista osztályon 1 db feladott poggyásszal és 1 db kézipoggyásszal,
    a körutazás során légkondicionált autóbusszal

  • 6 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban

  • reggelis ellátás

  • a leírás szerinti programok a szükséges belépőkkel

  • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartamára

Az ár nem tartalmazza:


  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

  • útlemondási biztosítás

  • borravalók

  • fakultatív programok (Minimum létszám: 15 fő)
    ? valenciai borvidék
    ? kirándulás Peniscolába
    ? kirándulás Cartagenába

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!