Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Vietnám és Kambodzsa körutazás ****

Vietnám, Körutazás Vietnámban, Körutazás Vietnámban
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Üdülés - nyaralás, Körutazás
Szűrés
Indulás: 2024-10-31-tól
2024-11-13-ig
Szobatípus: Standard szoba Tájra néző LV 2F
Időtartam: 11 éj
Ár:
799899.88 Ft/fő, 2F, budapesti indulás, Félpanzió
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-10-31-tól
2024-11-13-ig
Szobatípus: Standard szoba Tájra néző LV 3F
Időtartam: 11 éj
Ár:
2399700.25 Ft/szoba, 3F, budapesti indulás, Félpanzió
Ajánlatkérés

Az ár a szobatípusban megjelölt utasszám esetén érvényes!
Rövidítések jelentése: F=felnőtt  Gy=gyermek

Leírás

Hasznos információk

VIETNÁM DIÓHÉJBAN

Az ország (részben a szocializmusnak köszönhetően) a legkevésbé vallásos az egész régióban. Apropó szocializmus: a kommunista jelképek a mai napig elterjedtek Vietnámban, így előre készítsük fel magunkat a vörös csillagokra és a sarló-kalapácsokra érkezés előtt. Az ország mindössze kis százaléka buddhista vagy keresztény, a lakosság nagyrészt vagy ateista vagy pedig a hagyományos vietnámi népi vallást követi. Így a tipikus buddhista karaktervonások, amiket Kambodzsában vagy Thaiföldön tapasztalhatunk kevésbé érvényesülnek. Az emberek nem olyan alázatosak vagy okvetlenül kedvesek, mint Délkelet-Ázsia más részein. Segítőkészek és rendesek - igen, de nem olyan barátságosak az idegenekkel és nem éreztetik azt, mint pl. Kambodzsában, hogy megtiszteljük őket a jelenlétünkkel. Ezt akár pozitívan is lehet értékelni, hiszen erős személyiségű, karakteres emberekkel találkozhatunk Vietnámban és egy más oldalát ismerhetjük meg a régiónak.

A thai ételekkel szemben itt az alapanyagok és a fűszerek kombinációja nem annyira intenzív, de mindenképpen nagyon egyedi. A vietnámi ételek sokkal könnyedebbek és a nagy melegben még talán jobban is esnek, mint egy nagy adag, nehéz pad thai vagy curry. Érdemes végig kóstolni a regionális specialitásokat, de vigyázzunk mert Dél-Vietnámban még mindig esznek kutyahúst - ne érjen kellemetlen meglepetés.

Mai napig erőteljes különbség van a történelmileg kommunista észak és a kapitalista dél között. Hanoi, az északon található főváros sokkal tradicionálisabb és bár a visszafogott szó egyik vietnámi várost sem jellemzi, de mindenképpen szolidabb és szerényebb, mint a déli nagy város Ho Chi Minh (vagy másnéven Saigon).

Ho Chi Minh egy igazi metropolisz óriási felhőkarcolókkal, széles autóutakkal, hömpölygő embertömeggel. Míg Saigon a gazdasági főváros és legnagyobb város, Hanoi a kulturális (és adminisztratív) fővárosa Vietnámnak.

VIETNÁM IDŐJÁRÁSA

Vietnám hosszúkás alakjának köszönhetően eltérő klímákkal találkozhatunk. Az ország legészakibb pontja több mint 1600 kilométerre található a legdélibbtől, (ez valamivel több mint Helsinki-Budapest légvonalban) így ha körbe akarjuk utazni az országot, számítsunk arra hogy más-más időjárással találkozunk az ország különböző pontjain. Mindent összevetve a legjobb időszak Vietnamot meglátogatni a március vagy az április. Ilyenkor az északi országrészben már kezd felmelegedni a levegő, a déli országrészt pedig még nem érte el a májustól kezdődő monszun évszak. A téli hónapokban az északi országrészben akár 10 fok alá is le tud hűlni a levegő. A déli országrészben csak száraz és esős évszakról beszélünk - a viharos, csapadékos időjárás általában júniusban érkezik meg.

Pénznem -  Vietnámi Dong 
(VND) Még azoknak is akik megszokták a sok nullát is tud meglepetést okozni a dong. Amikor kint jártunk 2020-ban 1 forint 75 dong volt, 2022 nyarán 58 dongot adnak egy forintért. Ez azt jelenti, hogy ha egy főétel nagyjából 8-900 forint akkor azért 50-60 ezer vietnámi dongot kérnek el tőlünk az étteremben.
Bankkártyát inkább csak a nagyobb szállodákban, menőbb éttermekben és butikokban fogadnak el. ATM készülékek Hanoin és Ho Si Minh városon kívül alig vannak, legfeljebb a nagyobb városokban. A tuktuk vezetők jól tájékozottak abban, hogy hol találhatunk automatát. A Visa és a Mastercard a legelfogadottabb, Amex kártyát viszont nem érdemes vinni. Valójában a készpénz a nyerő. Ebben az alfejezetben is felhívjuk a figyelmet arra, hogy a hotel széfet mindig hasznos igénybe venni, azaz csak annyi készpénzt vigyünk magunkkal a hotelen kívüli programokra, amennyire kb. szükség lehet.
A pénzek szépek, műanyagok, modernek. Csúszósak, könnyű őket véletlnül kirántani a farmer zsebéből. És állandóan milliókat átszámolgatni eléggé macerás. Könnyen összekeverhetőek, figyelni kell.
}

Mit tartalmaz az ár?

Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy a Vietnámba való belépéshez vízum szükséges, valamint az utazáshoz használt útlevélnek érvényesnek kell lennie a hazautazás napjától számított 6 hónapig! Ezen útiokmányok beszerzése teljes mértékben az utas felelőssége, írásos megrendelés esetén a vízumügyéntézést irodánk költségtérítés fejében átvállalja. 

AZ ÁR TARTALMAZZA
  • a nemzetközi repülőjegyet illetékekkel
  • 10 éjszakai szállást, helyi 4* és 4* Superior szállodákban, egy éjszaka hajón a Halong-öbölben
  • a reggelit, a körutazás alatt 7 ebédet vagy vacsorát, a hajón teljes ellátást (italok nélkül) - program szerint
  • a helyszíni közlekedést
  • a belépőjegyeket a programban meghirdetett látnivalókhoz
  • a magyar nyelvű idegenvezetést telepített képviselő által


AZ ÁR NEM TARTALMAZZA

  • a vízumügyintézést
  • a vízumot kb. 29 000 Ft
  • a borravalókat
    kb. 100 USD / fő
  • az útlemondási biztosítást: 3 %
  • Balesetbiztosítást melyet irodánkban is megköthetnek, meglétét mindenképp javasoljuk
}

Program

1.nap: (10.31) Indulás Budapestről a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, az Emirates menetrend szerinti járatával. Dubai átszállással repülünk Hanoiba.

2.nap: (11.01) Érkezés és a csomagjaink felvétele után transzfer a szállodába. Vacsora, éjszakázás Hanoiban.

3.nap: (11.02.) Hanoi --> Ha long-Hanoi (reggeli, ebéd, vacsora).
Reggeli után első utunk autóbusszal a Halong-öbölbe vezet, mely Ázsia egyik leglátványosabb természeti jelensége. A festői öbölben található egyedi mészkősziklák között egy (kb. 5 órás) hajókiránduláson veszünk részt, melynek keretei között meglátogatunk egy autentikus helyi települést és egy rejtett barlangot is.Ebédünket a hajón fogjuk elfogyasztani a káprázatos tengeri karsztos tájjal a háttérben. Programunkat egy közös vacsorával zárjuk Hanoiban, majd visszatérünk a szállodába.
 
4.nap: (11.03.) Hanoi --> Hué (reggeli, ebéd)
A szállodai reggelink után kalandunk egy egész napos városnézéssel folytatódik Hanoiban. Ellátogatunk a Ho Chi Minh Mauzóleumba, majd a Quan Tanh templom, Tran Quoc pagoda, Westlake következik. Ebédünket egy helyi étteremben, közösen fogyasztjuk el, mielőtt tovább indulunk a Hoan Kiem tóhoz az óvárosba. Innen egy egészen különleges éjszakai élménnyel folytatjuk, ugyan is napunk végeztével a Hanoi vasútállomásra érkezünk vissza, ahol felszállunk a vonatra, éjszaka ugyan is átutazunk Huéba. Éjszaka a vonaton.

5.nap: (11.04.) Hué (reggeli, ebéd)
Reggel a Hué-i vasútállomáson már várni fog minket a transzferünk. Reggeli és frissítő a Midtown Hotelben, ami után hajókázásra indulunk a Perfume folyón: a Thien Mu pagodához. Körülbelül 2,5 órát töltünk majd a császári ház területén: az ősi "császári város", az Unesco Világörökség része, ahol a vietnami császárok 210 éven át uralkodtak: megnézzük a díszkaput, a királyi csarnokokat, a pompás templomkomplexumot, díszes kerteket majd tartunk egy kis ebéddel egybekötött pihenőt egy helyi étteremben a Parfum folyó partján. Délután ellátogatunk két császári sírkamrába, amelyek gyönyörű természeti környezetben épültek: a Tu Dinh és a Khai Dinh királyi sírkamrákhoz. Vásárlási lehetőségünk is lesz, a Dong Ba központi piacon. Az éjszakát ezen a napon Huéban töltjük.

6.nap: (11.05.) Közép-Vietnam csodái (reggeli, ebéd)
Reggeli után tovább indulunk Hoi Anba. Útközben megállunk fürdőzni a Lanf Co Beach és a Hai Van Pass Beach strandon. Da Nangban meglátogatjuk a Champa Múzeumot, majd a híres Öt Márványhegy következik, amelynek buja erdővel borított sziklái látványosan emelkednek a tengerparti síkság fölé. A sétaúton pagodák és két sziklatemplom mellett haladunk el; majd vásárlási lehetőségünk lesz a márványfaragók piacán. Közös ebédünk után busszal indulunk tovább következő állomásunkra Hoi Anba, ahol az éjszakát töltjük.
 
7.nap: (11.06.) Hoi-An (reggeli, ebéd)
Reggeli után folytatjuk utunk Vietnám kiemelkedő monumentális városával. Egy sétával kezdünk a francia-kínai-japán stílusú történelmi központban, a nagy múltú, gazdag kereskedővárosban érintve: a Tan Ky régi házat, a Fuju An gyűlési csarnokot, Hoi An központi piacát, a japán hidat. Szabadidő is akad majd, melyet vásárlással tölthetünk (kézműves termékek, vietnami hímzések). Ebédelünk egy helyi étteremben, majd délutáni pihenés következik a tengerparton, fürdés a városhoz közeli Cua Dai strand finom homokos strandján (kb. 45 perc). Napunk végeztével visszatérünk Hoi-Anba.

8.nap: (11.07.) Hoi-An --> Da Nang --> Siem Reap (reggeli, késői ebéd)
Reggeli után látogatást teszünk Vietnám középkori romvárosában, a Champa Királyság ősi központjában, és a My Son templom-komplexumban. Késő délután ebédelünk Da Nangban, majd belföldi járattal átrepülünk Siem Reapba. Az éjszakát Siem Reapban töltjük közös szállodai vacsoránk után.

9.nap: (11.08.) Angkor Wat --> Siem Reap (reggeli, vacsora)
Reggeli után meglátogatjuk a csodálatos khmer templomokat és tereket: az ősi városközpontot, Angkor Thom díszes kapuját (Viktória kapu az Oroszlán-híddal), és belül a Bayon templomot a hatalmas kőarcokkal és lenyűgöző domborművekkel, az Elefánt és a Leprás király teraszokat. Délen fekszik Angkor legpompásabb temploma, a Baphuon. Ebéd után meglátogatjuk Ta Prohmot, a talán legtöbbet fényképezett khmer templomot, amelynek hatalmas fák gyökerei szentélyekké nőnek.
Délután meglátogatjuk utazásunk egyik csúcspontját, Angkor Wat-ot, a híres 12. századi templomkomplexumot, amely több udvarból és lenyűgöző méretű tornyokból áll.
Büfévacsora programmal zárjuk a napot, ahol megnézzük a híres Apsara táncot. A programunk végeztével visszatérünk a szállodába Siem Reapban.

10.nap: (11.09) Siem Reap --> Phom Penh (reggeli, vacsora)
Reggeli után transzfer a Tonle Sap tóhoz, ahol hajóval meglátogatjuk az úszó falut, ahol betekintést nyerünk a falu vízi életébe. Ezek után visszatérünk a szállodába, kijelentkezés, majd ebéd lehetőség a Golden Pumpkin étteremben egyénileg. Transzfer a repülőtérre. Kora délután repülés vissza.

11.nap: (11.10) Phnom Penh --> Saigon (reggeli, vacsora).
Reggeli után megkezdjük Kambodzsa fővárosának felfedezését: Királyi palota, Ezüst Pagoda, Központi piac épülete, Nemzeti Múzeum (kívül). Megálló a Wat Phnom templomnál és a város nevét adó Függetlenségi emlékműnél. Látogatást teszünk a Toul Sleng múzeumban, más néven S21-ben, a Vörös Kmerek egykori börtönében.
Délután utazás autóbusszal visszatérünk Saigonba. Kora délután egyéni ebéd lehetőség a baveti határon. Vacsora után pedig, szabadidő, majd éjszakázás Saigonban.

12.nap: (11.11) Saigon --> Mekong-delta --> Cai Be --> My Tho --> Saigon (reggeli doboz, ebéd)
Kora reggeli indulás Ázsia legnagyobb folyódeltájának, a Mekong-deltának felfedezésére: látogatás a Cai Be úszó piacra hajóról. Meglátogatjuk a Vinh Trang pagodát, a dél-vietnami templom- és kertépítészet remekművét. Busszal tovább utazunk My Tho város kikötőjébe, ahol hajókirándulást teszünk a Teknős-szigetre; gyümölcskóstoláson veszünk részt, csónakázunk a csatornán, méz- és kókuszfarm látogatáson veszünk részt, majd lovaskocsikázás keretein belül érkezünk meg ebédünk helyszínére. Napunk végeztével hajóval utazunk vissza My Tho-ba. A program után transzfer vissza Saigonba.

13.nap: (11.12) Saigon, transzfer a repülőtérre (reggeli, vacsora).
Reggeli után városnézés Saigonban. Látogatás teszünk a Notre Dame katedrálisnál, a Központi Posta épületénél, megtekintjük az Operaházat, a Városházát, az Újraegyesítési Palotát. Ebéd lehetőség lesz egyénileg. Vacsoránkat közösen, egy helyi étteremben fogyasztjuk el, majd transzfer repülőtérre. Menetrend szerinti járattal hazautazás Budapestre.

14.nap: (11.13) Hazaérkezés.


Várható szálláshelyek (4* és 4* Superior kategória):

Város

Hotel neve

Hotel honlapja

Ha Noi

Lacasa Hotel

lacasahotel.com.vn

Hue

Romance Hotel Hue

romancehotel.com.vn

Hoi an

Vinh Hung Riverside Resort & Spa

vinhhungresort.com

Siem Reap

Hotel Somadevi Angkor Resort & Spa

somadeviangkor.com

Phnom Penh

Harmony Phnompenh Hotel

harmonyphnompenhhotel.com

Ho Chi Minh

Northern Charm Hotel

northerncharmhotel.com.vn

 

}

Tipp

Ha egy igazán felejthetetlen utazásra vágyik, válassza ezt a varázslatos tájakon átívelő kultúrális körutat a mesébe illő Vietnámon és Kambodzsán át!}

Utazási információk, tervezett menetrend

Beutazási feltételek - Vietnám:

Vietnámba történő utazáshoz szükséges a hazautazáskor még legalább 6 hónapig érvényes útlevél és a vízum igénylése szükséges. A vízumot a következő oldalon lehetigényelni: https://immigration.gov.vn/ Mivel Kambodzsaból visszatérünk Vietnamba, így többszöri beutazási vízumot kell igényelni!

Kérjük, hogy utazás előtt mindig tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján: https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/vietnam


Beutazási feltételek - Kambodzsa:

Kambodzsába történő utazáshoz szükséges a hazautazáskor még legalább 6 hónapig érvényes útlevél és a vízum igénylése szükséges. A vízumot a következő oldalon lehet igényelni: https://www.evisa.gov.kh/

Kérjük, hogy utazás előtt mindig tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján: https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/kambodzsa



Tervezett menetrend:


EK 112 Október 31.  Budapest - Dubai  15:10 - 23:20   kb. 5 óra
EK 394 November 1.  Dubai - Hanoi       03:40 - 12:40   kb. 6 óra

EK 393 November 12.  Saigon - Dubai       23:55 - 04:25    kb. 7 óra 30 perc
EK 111 November 13. Dubai - Budapest    10:35 - 13:35    kb. 6 óra

Az indulási és érkezési időpontok helyi idő szerint értendők.

Igény esetén business osztályú repülőjegyek is foglalhatók.

Az Emirates járatokon turista osztályon személyenként 1 db maximum 30 kg feladható poggyász valamint egy, maximum 8 kg-os kézipoggyász vihető fel a fedélzetre.

Emirates (Skywards) törzskártya használható, kérjük, amennyiben szeretné használni, legkésőbb 2 héttel az indulást megelőző időpontig ezt jelezze felénk, mert a törzsszámot rögzíteni tudjuk a foglalásban. Akinek nincs és szeretné a mérföldeket gyűjteni (a mérföldgyűjtés számos előnnyel jár), a következő oldalon tud tájékozódni, illetve regisztrálni. 
https://www.emirates.com/hu/hungarian/skywards/registration/ 

Forrás és további információ: https://www.emirates.com/hu/hungarian/

}

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!