Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Marokkó, a mesés arab világ csodái - csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2025.04.28.-05.05.

Marokkó, Körutazás Marokkóban, Körutazás Marokkóban
  • Szálláskategória: Nincs
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Üdülés - nyaralás
Szűrés
Indulás: 2025-04-28-tól
2025-05-05-ig
Szobatípus: Kétágyas szoba franciaággyal
Időtartam: 7 éj
Ár:
529000.00 Ft/fő, 2F, Kétágyas szoba franciaággyal
Ajánlatkérés
Indulás: 2025-04-28-tól
2025-05-05-ig
Szobatípus: Kétágyas szoba külön ággyal
Időtartam: 7 éj
Ár:
529000.00 Ft/fő, 2F, Kétágyas szoba külön ággyal
Ajánlatkérés
Indulás: 2025-04-28-tól
2025-05-05-ig
Szobatípus: Kétágyas szoba, pótággyal
Időtartam: 7 éj
Ár:
529000.00 Ft/fő, 2F+1GY(0-12), Kétágyas szoba, pótággyal
Ajánlatkérés
Leírás

Leírás:

Számtalan különleges jelzővel illethetnék Marokkót, de lássuk be, amit utunk során is tapasztalni fogunk, azt nehéz egy szóban kifejezni. A kiváló természeti és kulturális adottságokkal rendelkező ország a keleti és nyugati civilizációk egyvelege, vallási sokszínűsége nem mindennapi. A gazdag múltat a jelenkor hálásan őrzi a Szaharán át az Atlanti-óceán partjain keresztül az Atlasz-hegység hegyvonulataiban és városaiban. Az ezerarcú Marokkó az ország különböző területein más-más oldalát mutatja, betekintést enged az arab világ kincseibe és felejthetetlen hangulatába: a medinák szűk utcái, a bazárok nyüzsgő forgataga, színes kelmék és bőrárusok, a mecsetek díszes mosdókútjai és a különleges színvilágú marokkói lámpacsodák harmóniája tárul elénk. Körutazásunk alkalmával  a királyi városok mindegyikét érintjük. Tartson velünk Észak-Afrika északnyugati pontjára, mely a mesés kelet csodáit ígéri.

Az út kiemelt értékei:

  • Kiváló helyismerettel rendelkező magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig
  • Szállás jó minőségű, 4*-os szállodákban
  • Az ár minden belépőjegyet tartalmaz
  • A részvételi díj a reggeliket és 6 db vacsorát tartalmaz

Programok:

április 28. hétfő
Elutazás Budapestről az Austrian Airlines járatain bécsi átszállással Marrakesbe (07:00-07:45, 10:15-13:20). Érkezést követően szállás elfoglalása Marrakesben: Adam Park Hotel.

Vacsora után a város híres főterére, a Jemaa el-Fna térre utazunk. A tér arculata és hangulata minden napszakban más, de kétségkívül esti hangulatban a legnépszerűbb: helyi árusok kiabálása, keleti fűszerek illata, kígyóbűvölők, foghúzók, hastáncosok, parázson sütött birkaszem feledhetetlen látványa fogad.

április 29. kedd
Egész napos városnézés Marrakesben. Megnézzük a kovácsok negyedét, egy berber patikát, a Bahia-palotát, mely a 19. század egyik bámulatos alkotása: a gazdag épületegyüttes háremhölgyek lakhelyéül szolgált. Kívülről megtekintjük a Koutoubia mecsetet, ezután az ország világhírű kertjébe, a francia festőművészről elnevezett Majorelle botanikus kertbe látogatunk, mely halastavaival és páratlan növényvilágával a későbbi tulajdonosát, a hires divattervezőt, Yves Saint Laurent-t is megigézte. Szállás Marrakesben.

április 30. szerda
Reggeli után a legrégebbi királyi város, Fez felé vesszük az irányt, utunk a Középső-Atlasz hegységén és Ifranon visz keresztül. Érkezés késő délután Fezbe. Szállás: Hőtel Atlas Saiss F?s.

május 1. csütörtök
Egész napos városnézés Fezben, mely mai napig egy középkori iszlám város vonzó megjelenését mutatja. A település beépítettsége sajátos városképet mutat, mely három nagyobb részre osztható: ellátogatunk a fallal körülvett régi medinába (Fes el-Bali), mely rendkívül szűk utcáiról, teherhordó szamarairól, a központjában lévő Karaouiyine-mecsetről, a Bab Bou Jeloud főkapuról és bőrcserző műhelyeiről ismert. A modern arab negyed (Ville Nouvelle) a közigazgatási és banki intézmények központja. Kívülről pedig megtekintjük a királyi palotát, mely a két városrész között (Fez el Jedid) található. Délután szabadidő. Szállás Fezben.

május 2. péntek
Reggeli után Volubilist, a romjaiban is impozáns római kori várost és Marokkó legszentebb helyét, a két dombra épült, I. Idrisz alapította kisvárost érintjük. Továbbutazás Meknesbe, ahol a marokkói ,,Versailles"-t tekinthetjük meg rövid sétával. A várost Moulay Ismail, XIV. Lajos kortársa alapította a 17. század végén. Meknest 40 km hosszú, háromszoros városfal öleli körül, aminek az egyik oldalán a Medina (óváros) és a Bab el Mansour, a másik oldalán pedig a modern városrész található. Délután Marokkó fővárosába, Rabatba utazunk, ahol az ország történelme szépen ötvöződik a modern városrészekkel. Felkeressük a berber törzsek alapította város legfontosabb látnivalóit, a királyi palotát, a Hasszán-tornyot és a közelében fekvő féldrágakövekkel díszített V. Mohammed mauzóleumot (nyitvatartása a király tartózkodási helyétől függ, amennyiben a palotában tartózkodik, a Mauzóleum nem látogatható), melyet a fenséges egyenruhába öltözött királyi gárdisták őriznek. Az óváros elengedhetetlen látványossága a 12. századi Kasbah el Oudaja kapukkal és bástyákkal ötvözött városfala, ezen belül a medina a kék-fehérre festett házai és szűk sikátorai. Szállás: Chellah Rabat Hotel.

május 3. szombat
Reggeli után a nap első állomása Casablanca, melynek neve 1942 óta egyet jelent a kultikussá vált amerikai romantikus filmmel. Casa Blanca - annyit tesz mint fehér ház - az ország legmodernebb ipari és kereskedelmi fővárosa. Az újszerű építmények és sugárutak mellett jól megférnek a régi építészet stílusai, a bazárok vagy a zsidó negyed (mellah) kanyargós utcáinak utánozhatatlan hangulata. Elhaladunk a központi piac, a V. Mohamed tér mellett, valamint a csodálatos Arab Liga parknál, melynek vonzó zöldje uralja a város központját. Ellátogatunk a fő látványosságnak számító II. Hasszán mecsetbe, amelyet a világ harmadik legnagyobb mecsetjeként tartanak számon. A modern építészet elemeivel büszkélkedő, földrengésbiztos épület vallási és társadalmi központ, további különlegessége, hogy esténként a minaretből egy lézernyaláb mutatja a híveknek, hogy merre van Mekka. Festői tujafák és argánfák között haladunk Essaouira felé, a napunk is itt zárul. Szállás: Hotel Miramar.

május 4. vasárnap
Délelőttünket a Marokkó függetlenségéig Mogadornak nevezett hangulatos kikötővárosban töltjük. Sétálunk a városfallal körülvett zegzugos medinában és maradandó élményeket szerezhetünk a kékre festett halászhajókkal megtelt kikötőben a 18. századi kapu, azaz a Porte de la Marine és a Skala du Port erődítmény szomszédságában. A városnézés után visszatérünk Marrakesbe. Szállás: Adam Park Hotel.

Este fakultatív vacsoraest Marrakesben a marokkói konyha remekeivel, majd vacsora után igazi tradicionális programban lehet részünk hastácosok műsorával egybekötve. A program ára 55 EUR/ fő, helyszínen fizetendő.

május 5. hétfő
Reggeli után transzfer Marrakes repülőterére, hazautazás az Lufthansa járatain müncheni átszállással Budapestre (13:30-18:10, 22:20-23:35).

Az ár tartalmazza:

  • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Marrakes útvonalon az Austrian Airlines és a Lufthansa járataival átszállással
  • Személyenként egy darab kézipoggyász (max. 8 kg) és egy darab feladott poggyász (max. 23 kg)
  • Hét éjszaka szállás a program szerint, 4*-os szállodákban
  • Reggeli és 6 db vacsora a szállodákban 
  • Repülőtéri transzferek
  • Utazás különbusszal a program szerint Marokkóban
  • Belépőjegyek
  • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt

Az ár nem tartalmazza:

  • Ajánlott szervizdíj (helyben fizetendő): 50 EUR/fő

Egyéb tudnivalók:

  • Minimum létszám: 25 fő.
  • A fakultatív vacsoralehetőség nem tartalmazza az italokat.
  • Beutazás érvényes útlevéllel, melynek a visszautazás dátumától számolva még legalább 3 hónapig érvényesnek kell lennie.

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!