Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

KALANDOZÁS KÖZÉP-ÁZSIÁBAN: KIRGIZISZTÁN - ÜZBEGISZTÁN - TÁDZSIKISZTÁN ***

Tádzsikisztán, Körutazás Tádzsikisztánban, Körutazás Tádzsikisztánban
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Üdülés - nyaralás, Nyaralóprogram, Körutazás
Szűrés
Indulás: 2025-06-21-tól
2025-07-06-ig
Szobatípus: Kétágyas szoba
Időtartam: 15 éj
Ár:
1459000.00 Ft/fő, Kétágyas szoba, Félpanzió, 2 felnőtt
Ajánlatkérés

 

Leírás

Leírás:

Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Biskek - Csüj-völgy - Iszik-köl - Os - Fergana - Kokand - Taskent - Bukhara - Sahriszabz - Szamarkand - Panjakent - Hudzsand

Tartson velünk különleges körutazásunk folyamán Közép-Ázsia legjellegzetesebb országaiban. A természeti és kulturális látnivalókban bővelkedő országokban az utazók megismerkedhetnek a keleti és arab civilizációk fejlődésében fontos szerepet játszó Selyemút történelmével, valamint a többszáz éves birodalmak összefonódásával létrejött egyedi hagyományokkal és vallásokkal. Kirgizisztán lélegzetelállító hegyvonulatai, Üzbegisztán gazdag építészete és Tádzsikisztán érdekfeszítő történelmi műemlékei garantáltan minden utazót magukkal ragadnak.

1. nap o Budapest - Biskek

Elutazás Budapestről repülőgéppel, átszállással Biskekbe a menetrend függvényében.

2. nap o Biskek

Érkezés az éjszakai órákban a kirgiz fővárosba, Biskekbe, majd transzfer a szállodába. Rövid pihenési idő, majd reggeli után városnézés Biskekben. Látogatás a nemzeti ünnepségek és események helyszínéül szolgáló Alatau téren, ahol számos szobor, emlékmű, valamint kávézó található. A Fehér Mecset megtekintése, majd séta az Oak Parkban, ahol árnyékos sétányok és híres kirgiz emberek szobrai találhatók. Ismerkedés a keleti piacok hangulatával a szabadtéri piactereken. Vacsora és szállás Biskekben.

3. nap o Biskek - Csüj-völgy - Iszik-köl

Reggelit követően utazás a Csüj-völgyön keresztül a Közép-Ázsia gyöngyeként emlegetett Iszik-köl tóhoz. Útközben megálló a X. századi Burana toronynál; a minaret a Karahánida birodalom ősi városának, Balasagunnak az egyetlen fennmaradt építménye. Az út során i.e. 800-ból származó sziklarajzok megtekintése, amelyeket ősi sámánok készítettek. Továbbutazás a világ második legnagyobb magaslati (alpesi) tavához, az Iszik-kölhöz. A 180 km hosszú és 60 km széles tó sós vizének köszönhetően gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik. Vacsora és szállás a tópart menti Cholpon Ata városában.

4. nap o Iszik-köl - Biskek - Os

Reggeli, majd utazás a Szemenovszkoje- és a Grigorievszkoje-szurdokokon át a Kircsin-völgybe, ahol ismerkedés a nomádok életével, lovas- és íjászjátékok megtekintése. Transzfer a biskeki repülőtérre, az esti órákban elutazás helyi járattal Osba, ahol vacsora és szállás.

5. nap o Os - Margilan - Fergana

Reggelit követően rövid városnézés Osban a főtér, a bazár és a Szulejmán-hegy érintésével. Utazás határátlépéssel Ferganába (Üzbegisztán), útközben rövid megálló az egykori Selyemút mentén fekvő Margilanban, ahol egy ősi technológiákat és hagyományokat őrző selyemmanufaktúra, a Said Ahmad Khodja medresze és a bazár megtekintése. Továbbutazás Ferganába, ahol vacsora és szállás.

6. nap o Fergana - Rishtan - Kokand - Taskent

Reggeli, majd utazás a híres, kék színekben pompázó kerámiák városába, Rishtanba. Továbbutazás Kokandba; a városnézés során látogatás a múzeumként működő Khudayar Khan utolsó kokandi kán palotájában, a Narbutabek medreszében és a nagymecsetben. Továbbutazás Taskentbe, ahol vacsora és szállás.

7. nap o Taskent

Reggelit követően ismerkedés Taskent látványosságaival: látogatás a XVI. századi Kukeldas (ma is működő) medresze épületében, séta a Hazrat-i Imám téren és környékén: Hazrat-i Imám mecset, Barak kán XVI. századi medreszéje, Kaffál Sasí mauzóleum, egy kora iszlám kori taskenti muszlim szent sírjának meglátogatása, majd a XVI. századi Tilla Sejk mecset és benne a VII. századi Oszmán Korán következik, melyet Timur Lenk hozott magával Szíriából. A világ egyik legrégebbi koránja Mohamed próféta halála után 19 évvel készült, szarvasbőrre írták; az eredeti terjedelem mintegy harmada, 250 oldal maradt fent az utókor számára. Délután a Taskenti Iparművészeti Múzeum (Plovcev palota), Timur Lenk lovasszobra, a taskenti Opera (kívülről) és a Csorszú bazár megtekintése. Vacsora helyi étteremben, szállás Taskentben.

8. nap o Taskent - Bukhara

Reggeli után utazás helyi gyorsvonattal Bukharába. A kétezer éves, építészeti emlékekben gazdag oázis városai közül egykor a Selyemút egyik legismertebb megállója volt. Séta a bukharai óváros ódon negyedében, felkeresve a bukharai zsidók egykori pazar rezidenciáit, majd a Lyabi-Khauz épületegyüttes és a Magok-i Atori mecset megtekintése, amely egy buddhista és zoroasztriánus alapokra épült kora iszlám kori szentély. Látogatás a Pój-i Kalón épületegyüttesnél, a középkori és XVI. századi Bukhara szimbólumánál: a XII. századi Kalón (Nagy) minaret, a Nagymecset és a vele szemben máig működő Mír-i Arab (Arab herceg) medresze megtekintése. A következő látnivaló a XV. század első felében emelt Ulugbék medresze és az 'Abd al-'Azíz kán medresze. Vacsora és szállás Bukharában.

9. nap o Bukhara - Szamarkand

Reggeli a szállodában, majd a bukharai városnézés folytatása: a Chor Minor medresze, a Romanov család egykori nyári palotája, majd a Bolo Khauz mecset megtekintése. Látogatás a számánida mauzóleumban és a Csasma 'Ajjúb-nál (Jób forrás), a közép-ázsiai népi vallásosság zarándokhelyén. A délután folyamán séta a bazár híres ,,tágjainak" fedett boltíves csarnokaiban (aranyművesek, süvegárusok, pénzváltók csarnokai). Elutazás helyi gyorsvonattal Szamarkandba, ahol vacsora és szállás.

10. nap o Szamarkand

Reggeli, majd egész napos városnézés Szamarkandban. Délelőtt a XV. század elején épült Gúr-e Mír, Timur Lenk és családja mauzóleumának meglátogatása. Üzbegisztán legszebb tere, a XV-XVII. században épült Regisztán tér és az ottani monumentális épületek megtekintése: az Ulugbék, a Ser-Dor (Oroszlános) medresze és a Tilla-kárí (Aranyozott)-mecset és medresze lenyűgöző élményt nyújtanak. A délután során látogatás a Sziáb bazárban, ahol üzbég és tadzsik életképek láthatók, majd a lélegzetelállító Bíbí Khaním mecset (Közép-Ázsia legnagyobb mecsetje) és a misztikus Sáh-i zinda (Élő király) nekropolisz és zarándokhely megtekintése. Látogatás egy ősi technológiai tudást felélesztő papírmanufaktúrában, ahol ismerkedés a Selyemút középköri világával. Vacsora és szállás Szamarkandban.

11. nap o Szamarkand

Reggeli után látogatás az Ulugbék obszervatóriumban, ahol az egykor 55 méter magas márvány szextáns egy része még ma is látható. Látogatás a világhírű szogd freskókat bemutató Afrászijáb Múzeumban, majd a három vallás képviselői által látogatott Szent Dániel Mauzóleumban. Vacsora és szállás Szamarkandban.

12. nap o Szamarkand - Panjakent

Reggelit követően utazás határátlépéssel Panjakentbe (Tádzsikisztán). Az ősi város az ó-perzsa Szogdiana tartomány egyik legjelentősebb városa volt a selyemút közelében. Látogatás a közeli Sarazm ősi település romjainál, amely ma régészeti terület. Az ásatások során feltárt leletek megtekintése a panjakenti múzeumban. A délután folyamán utazás a közeli Hét tó vidékére, ahol a tavak különleges színekben pompáznak, az égszínkéktől egészen a mélyzöldig. Visszautazás Panjakentbe, ahol vacsora és szállás.

13. nap o Panjakent - Hudzsand

Reggeli, majd utazás a Szugd tartomány székhelyére, Hudzsandba. Útközben látogatás Közép-Ázsia egyik legrégebbi városában, a kézműveseiről, hagyományairól és történelméről híres Isztaravshanban. A Mug Teppe erődítmény és a Kok Gumbaz medresze megtekintése, majd továbbutazás Hudzsandba, ahol vacsora és szállás.

14. nap o Hudzsand

Reggeli után egész napos városnézés Hudzsandban: látogatás a város jelképéül szolgáló erődítmény mellett elhelyezkedő múzeumban, ahol ismerkedés a tádzsik kultúrával és hagyományokkal. Séta az óvárosban, a hagyományos tádzsik építészeti technikákkal épült házak között. A délután folyamán látogatás Közép-Ázsia egyik legnagyobb beltéri piacán, a Panjshanbe bazárban, amelynek közelében megtekinthető a XIV. századi Sheik Muslihiddin mauzóleum is. Vacsora és szállás Hudzsandban.

15. nap o Hudzsand - Taskent - Budapest

A nemzetközi járat indulásának függvényében utazás határátlépéssel a taskenti repülőtérre.

16. nap o Budapest

Az éjszakai órákban hazautazás repülőgéppel, átszállással Budapestre. Érkezés a reggeli órákban.

Minimum létszám 20 fő.

Szállás:

14 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban felpanzióval (melyből 1 éjszaka a megérkezés napján van és a menetrend függvényében a szállodában tartózkodás nem teljes éjszaka)


Az ár tartalmazza:


  • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest - Biskek és Taskent - Budapest útvonalon turista osztályon, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal, valamint belföldi repülőjárattal

  • 14 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban (melyből 1 éjszaka a megérkezés napján van és a menetrend függvényében a szállodában tartózkodás nem teljes éjszaka)

  • félpanziós ellátás

  • a leírás szerinti programok a szükséges belépőkkel

  • magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:


  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

  • útlemondási biztosítás

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!