Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

VILÁGÖRÖKSÉGEK ÉSZAK-SPANYOLORSZÁGBAN ***

Spanyolország, Baszkföld, Bilbao
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Üdülés - nyaralás, Nyaralóprogram, Körutazás
Szűrés
Indulás: 2025-05-07-tól
2025-05-14-ig
Szobatípus: Kétágyas szoba
Időtartam: 7 éj
Ár:
799000.00 Ft/fő, Kétágyas szoba, Reggeli, 2 felnőtt
Ajánlatkérés

 

Leírás

Leírás:

Csoportos körutazás Baszkföld, La Rioja, Kantábria, Asztúria és Kasztília tájain magyar idegenvezetéssel

Bilbao - Gaztelugatxe - San Sebastian - Rioja - Burgos - Leon - Oviedo - Covadonga - Cangas de Onis - Potes - Santillana del Mar - Santander - Castro Urdiales- Bilbao

1. nap o Bilbao

Elutazás repülőgéppel Budapestről, majd érkezés menetrend szerint a bilbaói repülőtérre. Transzfer a szállodába, ahol két éjszakai szállás.

2. nap o Gaztelugatxe - San Sebastian

Reggeli után utazás a Gaztelugatxe - félszigethez. A sziklás félszigetet egy keskeny sáv köti össze a szárazfölddel, tetején pedig egy X. századi remetelak található. A közkedvelt látványosság a Trónok harcában is feltűnt, a Dragonstone vár helyszíneként szolgált. Ezután utazás tovább keleti irányba, a filmfesztiváljáról is híres gyönyörű fekvésű San Sebastian meglátogatása. Városnézés a ,,mini Riónak" is nevezett, gyönyörű fekvésű városban. A La Concha öböl mentén fekvő város zöldellő hegyeivel, kagyló alakú öblével, arany homokú strandjaival lenyűgözi a látogatót. Az óváros - a Parte Vieja -, a Centro Romántic sétáló és bevásárló utca, a szecessziós homlokzatú lakóházak megtekintése kívülről. A belváros hangulatos utcái a baszk konyhák világhírű helyszíneiként is ismertek. Este szállás Bilbaóban.

3. nap o Bilbao - La Rioja borvidék - Burgos

A délelőtt folyamán utazás a La Rioja-hoz, Spanyolország legismertebb borvidékéhez. Borai nemzetközi szinten is kiemelkedők. Fakultatív program: egy helyi borászat meglátogatása borkóstolóval. Ezután utazás tovább Burgos-ba, ahol a Szent Jakab Út is áthalad, ennek köszönhetően évente több ezer zarándok fordul meg a városban. A város gazdag látnivalókban: UNESCO világörökség részét képző gótikus stílusú katedrális, St. Maria tér, San Nicolás de Bari templom, Arco de Santa María, Cordón Ház: itt fogadta a királyi pár Kolumbusz Kristófot felfedezőútja után, Mío Cid tér, Santa Maria la Real de Las Huelgas monostor, burgosi vár, a város központjaként számontartott Plaza Mayor megtekintése kívülről. Este szállás Burgos városában.

4. nap o Burgos - Leon - Oviedo

Reggeli után utazás Leonba. A városnézés folyamán a Plaza Mayor és az ott található városháza, a gótikus katedrális, a Szent Izidor bazilika, a Guzmanes-palota, a Gaudí által tervezett Casa Botines, a román stílusú Nuestra Senora del Mercador templom és a Convento de San Marcos megtekintése kívülről. Utazás tovább a hegyekkel övezett középkori Oviedóba, ahol városnézés: San Francisco park, a helyi sajtokat és cidereket kínáló El Fontán piac, Oviedo katedrális, UNESCO világörökség részét képző IX. századi La Foncalada szökőkút, cider házakat felsorakoztató Calle Gascona megtekintése kívülről. Szállás Oviedóban.

5. nap o Oviedo - Covadonga - Cangas de Onis

Délelőtt szabadprogram Oviedóban. Ezután indulás a Covadonga bazilikához. Az impozáns XIX. századi bazilikát erdőkkel borított hegyek veszik körbe, aminek köszönhetően lenyűgöző látványt nyújt. A Reconquista idejében is fontos szerepet töltött be a település, itt sikerült elsőnek győzelmet aratnia a keresztény hadaknak a mórok felett. Covadonga után utazás Cangas de Onisba. A hegyvidéki település a Picos de Europa Nemzeti Park mellett helyezkedik el, számos túraútvonal érhető el innen. Este szállás Cangas de Onisban.

6. nap o Cangas de Onis - Potes - Santillana del Mar - Santander

A reggeli után utazás a nemzeti park területén található hangulatos kis településre, Potes-ba. A folyók és patakok összefolyásánál létrejött hegyvidéki településen több híd és történelmi épület is található. Potes meglátogatása után a Picos de Europa Nemzeti Park elhagyása és utazás Santillana del Marba. A település a középkori tornyokról és reneszánsz palotákról, illetve az UNESCO világörökség részét képző román stílusú Santa Juliana templomról híres. Körülbelül 5 percre található Santillana del Mar-tól az Altamira-barlang, ahol az őskor legismertebb falfestményei tekinthetők meg és az UNESCO világörökség része. Utazás tovább Santanderbe, szállás a városban.

7. nap o Santander - Castro Urdiales - Bilbao

Délelőtt Santander városának felfedezése. A modern tengerparti város homokos tengerpartjairól, XIX. századi épületeiről és élénk piacairól híres. A városnézés során a Sardinero kaszinó, a Magdalena-félsziget és a rajta található Magdalena palota, az Este piac, a Porticada tér, a gótikus katedrális és a városháza megtekintése kívülről. A városnézés után indulás Bilbaóba. Útközben Castro Urdiales egykori halászfalu megtekintése. A város fő nevezetességei egy dombon helyezkednek el: a gótikus Santa María templom és a középkori Santa Ana vár. A település értékeinek megtekintése után utazás Bilbaóba, szállás a városban.

8. nap o Bilbao - Budapest

Reggeli után Bilbao felfedezése. A város számos látványossággal büszkélkedik, mint például a Guggenheim Múzeum, Szent Jakab-katedrális, San Antón templom, Szent Miklós templom, Plaza Nueva, Arriaga színház, Zubizuri gyaloghíd, Begona bazilika. A Bilbao melletti Portugaleteben található Vizcaya függőhíd meglátogatása, amely az UNESCO világörökség része és egyben a világ legrégebbi függőhídja, amit a mai napig használnak. A városnézés után indulás a bilbaói repülőtérre és utazás repülőgéppel Budapestre.

Minimum létszám 20 fő.

Szállás:

7 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
 


Az ár tartalmazza:


  • Utazás repülőgéppel Budapest - Bilbao - Budapest útvonalon átszállással, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal és 1 db kézipoggyásszal, a körutazás során légkondicionált autóbusszal

  • 7 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban

  • reggelis ellátás

  • a leírás szerinti programok a szükséges belépőkkel

  • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartamára

Az ár nem tartalmazza:


  • útlemondási biztosítás

  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

  • borravalók

  • fakultatív program (minimum létszám 12 fő)
    o La Rioja borvidéki borkóstolás

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!